combo  Dołączył: 25 Maj 2007
SMC FA 43mm 1.9 co on w sobie ma?
np na duzym forum anglojezycznym chwalony ponad wszystko, "jesli posiadac jedyny limited to wlasnie ten". Mam smc FA 35mm 2 AL i ..bo ja wiem.. czasem wydaje mi sie on po prostu za ostry i zwyczajny (np od 2.4 tnie wlosy jak zyleta). Czy w 43mm jest ta magia ktorej rzekomo nie ma w Fa35? czy sobie to wszystko ubzduralem? Zdjecia na pbase jakos nie pokazuja wg mnie tej wyzszosci Fa43.Niestety coraz czesciej mysle o tym obiektywie kosztem mojego fa35.
Mial ktos FA 35mm 2, a teraz FA 43mm 1.9 (wrazenia?)

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Mam oba, 35-tki nie zapiąłem od paru miesięcy... Nie wiem, czy to wystarczy za rekomendację...

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
combo, jak byś chciał sprzedać FA 35/2 daj znać jestem zainteresowany.

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
ja też ustawiam się w ogonku zainteresowanych trzydziestką piątką 8-)

Akai  Dołączył: 06 Sty 2008
43-ka jest pyszna-mam i potwierdzam, chociazby dlatego, ze mam :-)

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Skoro wątek się odkopał, to spytam - sprzedaje ktoś tę trzydziestkę piątkę tutaj czy nie? :-P

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Akai w jakim górniczym celu odkopałeś ten wątek?

Jak moze zauwazyles , nie fedruje na przodku,ino na koncu ogonka sie ustawilem, wiec ta podejrzliwosc jest nieco na wyrost.Ot, po prostu w ramach rozterek nad kupnem 31/1.8 wrzucilem to i owo w wyszukiwarke i ten watek wyskoczyl przy okazji.Ale uprzedzajac pytanie- nie, nie planuje tej 43-jki w najblizszym czasie sprzedawac :-) .

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
jaad75 napisał/a:
Mam oba, 35-tki nie zapiąłem od paru miesięcy... Nie wiem, czy to wystarczy za rekomendację...

No dobrze jaad.. Ale 35 ,,szersz jest" :-B

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
jaad szerszą od 43 ma 31 :P

31 tez juz mam, ino dotrzec musi :-)

Asahi
[Usunięty]
Akai napisał/a:
ino dotrzec musi
To obiektywy tez trzeba "docierac"? ;-)

Jak wszystko "brand-new" :-)
uwazajac by nie zatrzec na starcie

No i ,,podkusiliście" mnie na 43-kę.. ;-) Jak ,,przyjedzie" z Kanady to przetestuję..Mam już dosyć szkieł... Jak kiedyś coś jeszcze to może dobre ,,tele" - o ile będzie mi potrzebne... Pozdrawiam!

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
o fa43 znalazlem kiedys cos takiego: Taking a gorgeous portrait with the 43mm lens is like your first really really good romantic kiss. Taking a portrait with the 40mm lens is like kissing your sister.
sama ogniskowa przylozona do oka z DS jakos mi tak srednio, ale widzialem sporo fotek i mnie to szklo neci neci neci..;]
pozdrawiam
kp

Z tego co widzę to FA 43 ma nawet ciekawszy bokeh od FA 77, który jest uważany za obiektyw ,,prawie portretowy"-zaraz po A i FA 85... No i chyba ,,bije rekordy" w rozdzielczości (przynajmniej wg: Photozone ;-) Żadne ,,szkło" Pentaxa nie wypadło chyba lepiej w rozdzielczości przy f=4 :-B

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
specmisiek napisał/a:
wg: Photozone

Fakt.
Ale na nieco innej matrycy ;-) http://www.takinami.com/y...tax_normal.html

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
combo napisał/a:
SMC FA 43mm 1.9 co on w sobie ma?

Głównie soczewki, no i trochę pyłków.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
No i trochę metalu jednak też. ;-)

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
Nawet obecnie dostępny na Allegro w niepokojąco ciekawej cenie. Aukcja kończy się 15.08. Dla niepoznaki sprzedający wstawił do "manualnych"
Można u niego też szafnąć FA 50/1,4
Mam inne wydatki więc nie wykazuję zainteresowania, no i mam jakąś rezerwę do sprzedjącego, nie wiem czy uzasadnioną.
Pozdrówka - Kuszelas

Skocz do: