matteusz  Dołączył: 02 Lis 2007
lipalipski, nie strasz mamy, to najgorsze co moze byc. Ja mojej nic nie mowilem o obiektywach, akcesoriach itp, przez to moze zakup lustra przyszedl dosc gladko. Dopiero teraz łapie sie za głowe, gdy pokazuje jej 16-50 :)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
no i to jest święta prawda - w wielu przypadkach wystarczy jakieś porządne hobby, żeby wyciągnąć ludzi z bagna

oczywiście nie mówię tu np o takim hobby jak "kibicowanie" połączone z turystycznymi wyjazdami w celu zapoznania "kibiców" drużyn przeciwnych

tak mi się dzisiejsza olimpiada i zamieszki w gruzji razem skojarzyły w jedno :-|

opiszon napisał/a:
no i to jest święta prawda - w wielu przypadkach wystarczy jakieś porządne hobby, żeby wyciągnąć ludzi z bagna

taa, bo zaraz wyjdzie, ze to forum jest jedynie terapia odwykowa dla ludzi z marginesu społecznego. Tzw odwyk przez hobby, jak to opiszonku fajnie ująłes :)

matteusz napisał/a:
opiszonku
oj, oj, muszę uważać...

faceci się ze mną spoufalają :-o

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
gonia65, mimo, że ma to być prezent urodzinowy, to może powinnaś wysupłać nieco oszczędności i ulżyć swojej Rodzicielce.

Meggido napisał/a:
może powinnaś wysupłać nieco oszczędności i ulżyć swojej Rodzicielce.
to jest myśl - powiem że nie przyszło mi nic takiego do głowy (ale to pewnie dlatego że już dawno mam takie dylematy za sobą)

opiszon, lepiej? zeby nie bylo, bo mi reputacja na ziemie upadnie :evilsmile:

matteusz, dużo lepiej :-) ale robię to tylko dla podtrzymania twojej nadwątlonej reputacji :-D

Meggido, idąc tym tropem dojdziemy niedlugo do tego, ze gonia młodsza sama sobie bedzie musiała kupic prezent

tak, ale za to starsza gonia będzie mogła jej kupić za zaoszczędzoną kasę zestaw obiektywów ;-)

matteusz, nie przesadzasz trochę?
Starsza gonia ma 2 tysie, bo na więcej ją nie stać, zatem młodsza gonia dokłada resztę i są wszyscy hepi. Co w tym złego?

ok, ok, tylko jest pytanie, czy gonia mlodsza na to pojdzie...

Myślę, że jest to rozsądne rozwiązanie. I na początek kit musi wystarczyć.

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
Meggido popieram. Zresztą k200 z gripem jest może nawet bardziej wygodne niż k20 bez gripa. Fakt, że więcej funkcji na zewnątrz poprawia komfort pracy a i cmos dla mnie byłby istotny, ale jak ktoś nie potrzebuje wysokich czułości, a nie ma przyzwyczajeń do dwóch kółek... to czemu nie k200 zwłaszcza, że w 2k by się zmieściło.

Po przesiadce z k100 na k10 nie wyobrażam sobie już używać body bez tych funkcji ;-)
Człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego. Poza tym k10 lepiej w łapie leży.

gonia65  Dołączyła: 06 Sie 2008
matteusz napisał/a:
lipalipski, nie strasz mamy, to najgorsze co moze byc. Ja mojej nic nie mowilem o obiektywach, akcesoriach itp, przez to moze zakup lustra przyszedl dosc gladko. Dopiero teraz łapie sie za głowe, gdy pokazuje jej 16-50 :)

Niestety ja to wszystko wiem i dlatego już staram się ograniczyć wydatki , by nie szalała za bardzo, bo kto zarobi na to wszystko. Będę musiała ją ( gonię młodszą) do pracy jakiejś wysłać) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jak bedzie chciała jakąś lepszą szklarnię :-P

gonia65, rozważ moją skromną propozycję rozwiązania tej sprawy. :-B

gonia65 napisał/a:
Będę musiała ją ( gonię młodszą) do pracy jakiejś wysłać) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jak bedzie chciała jakąś lepszą szklarnię :-P

o tak, wtedy każdy dodatkowy milimetr ogniskowej, i każda działka światła smakuje całkiem inaczej, jak się na niego samemu zapracowało :-D

matteusz, zawsze można Tamiego 17-50. ;-)

[ Dodano: 2008-08-08, 22:08 ]
opiszon napisał/a:
o tak, wtedy każdy dodatkowy milimetr ogniskowej, i każda działka światła smakuje całkiem inaczej, jak się na niego samemu zapracowało :-D

Moja propozycja nabiera także w tym momencie nowego wymiaru.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
gonia65 napisał/a:
Będę musiała ją ( gonię młodszą) do pracy jakiejś wysłać) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jak bedzie chciała jakąś lepszą szklarnię :-P

To jest fake na 100% [a ten topic to jak Moda na Sukces, mozna nie ogladac 1000 odcinkow a i tak to samo, a w sumie o co chodzi nie wiadomo...]

Skocz do: