Jimmy  Dołączył: 27 Lis 2007
Eric Clapton - koncert
Czy ktoś z Towarzystwa wybiera się do Gdyni na czwartkowy koncert Claptona?

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
Zdecydowanie tak!!! Już nie mogę się doczekać :-D

Bierzesz aparat? Bo ja się zastanawiam czy mnie z nim wpuszczą. Jakby co byłby znak rozpoznawczy :D

Z "lustrem" raczej nie wejdziesz, ja przemycę Ixusa.

Nie mam kompaktu, psiakrew.

Wszystko zależy od ochrony... tydzień temu na Iron Maiden można było wnieść czołg :mrgreen:

Jak mi się uda od matki wydębić samochód, to najwyżej odniosę aparat z powrotem, w innym wypadku po prostu nie zabiorę. Chyba najprościej.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Darujcie se aparaty. Ja jeszcze do niedawna zabieralem, nawet zalozylem o tym watek, ale to naprawde nie ma sensu. Od jakiegos czasu jestem totalnym wrogiem jakiegokolwiek sprzetu rejestrujacego na koncertach.
1. Zdjecia i tak bede do niczego.
2. Bedziecie sie skupiac na skazanych na beznadzieje zdjeciach, zamiast sluchac muzyki.
3. Bedziecie rozpraszac i wkurzac wszystkich stojacych za wami w promieniu 3 metrow.

Kiedys na duzym koncercie, udalo mi sie dopchac do pierwszych rzedow. Po paru piosenkach i tak sie cofnalem, bo las rak z aparatami i komorkami zaslanial praktycznie wszystko.

Denerwuje mnie widok gosci, ktorzy caly koncert, jak jakis robot powtarzaja taka sekwencje ruchow:
- reka z aparatem w gore
- kadrowanie na ekraniku
- zdjecie
- aparat i spojrzenie w dol
- podglad zdjecia
- reka z aparatem w gore
Przeciez w ten sposob, wiekszosc koncertu widzi sie przez ten pierdzilenik LCD na kompakcie!

Darujcie se aparaty. tym bardziej na Claptonie - co wy tam niby sfotografujecie? Kolorowe swiatlo na scenie i krasnoludka z gitara?

W sumie słusznie.
W końcu czeka nas bluesowa uczta duchowa. Wierzę, że Slowhand nas nie zawiedzie.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Cytat
Wierzę, że Slowhand nas nie zawiedzie.
Sa duze szanse na swietny koncert - jak Erich dostanie w skrzydla wiatr od morza, to wam pokaze ;-) Szkoda, ze bilety takie drogie. Ech, gdybym mial lodke, to bym se podplynal pod samo nabrzeze, rozlozyl wygodnie z jakims zacnym piwem w dloni i delektowal sie patrzac w niebo...

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
dzerry napisał/a:
Denerwuje mnie widok gosci, ktorzy caly koncert, jak jakis robot powtarzaja taka sekwencje ruchow:
- reka z aparatem w gore
- kadrowanie na ekraniku
- zdjecie
- aparat i spojrzenie w dol
- podglad zdjecia
- reka z aparatem w gore
Przeciez w ten sposob, wiekszosc koncertu widzi sie przez ten pierdzilenik LCD na kompakcie!

Popieram. Ja jestem raczej niska i na koncertach w ogóle niewiele widzę, a od jakiegoś czasu jedyne, co widzę, to ekraniki komórek.
Po koncertach i tak zawsze można miliony zdjęć obejrzeć w necie. Zdjęć wykonanych przez akredytowanych fotografów mających dobre miejsca i w miarę dobry sprzęt.

dzerry napisał/a:
Szkoda, ze bilety takie drogie.

Niestety, ale 20 lat czekałem na ten koncert... Gdyby jeszcze Zeppelini się pojawili. Ech marzenia.

Skocz do: