Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
Asahi napisał/a:
Zawsze myslalem, ze pociag, to pociag i juz
Nie martw się, wyprowadzimy cię z błędu :-D

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Już powoli wyprowadzamy. :-)

w4syl  Dołączył: 16 Lis 2007
No i bez słupa lepiej. A reszta w kolejarza niech się bawi gdzieś "na bocznicy" a nie tu koledze wątek zaśmiecacie :P

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Asahi pociąg na peronie :-B -- za kolor przede wszystkim, ciekawe bokeh i wspomnienia :-) . Powiesił bym sobie na ścianie. Poślesz mi XXL :-> :?:

Asahi
[Usunięty]
Naprawde serdecznie wszystkim dziekuje, za uznanie :oops: karmazyniello, z tym XXL to powaznie?

w4syl  Dołączył: 16 Lis 2007
Myślę, że poważnie, bo i ja bym sobie trzasnął taki plakacik, jakbym miał gdzie. To zdjęcie jest po prostu PrzeRewelacyjne!

Asahi
[Usunięty]
Jeszcze kilka z serii "dworcowej"
4.

5.

6.

i na koniec, tym razem dworzec lotniczy
7.

Alojzy N.  Dołączył: 30 Kwi 2008
Pozwolisz, że dyletanckim okiem...

4. - Niebardzo, nic nie przyciąga uwagi, przepalenia drażnią
6. - W sumie jak wyżej; byłoby fajne gdyby udało się tu wprowadzić większą symetrię, ale niestety ograniczyła Cię sceneria ;) Odwzorowanie szczegółów, ostrość nawierzchni wpada w oko.
7. - Jak dla mnie zabawa w kompozycję rozbiła się o chaos...

Za to numer 5. - bardzo! Lubię takie duchy, tutaj uwagę przyciągają wyraźne buty przechodzące płynnie w coraz to bardziej rozpływające się widmo człowieka. Do tego klimatyczne nasycenie, kolorystyka. Choć może gdyby był minimalnie lepiej widoczny, byłoby lepiej. No i tabliczka po prawej niezdecydowana, być w kadrze, czy nie. Z ręki? ;-)

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
4 najlepsze.
w 5 postac mogłaby byc wyraźniejsza
6 ... nic mi nie przychodzi do głowy
7 slaba kompozycja

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Moim zdaniem zdjęcie nr 5 najlepsze choć faktycznie postać mogłaby zyskać trochę na wyrazistości ale i tak jest ciekawie.

Asahi
[Usunięty]
8. Pierwsza proba zestawienia zdjec - ciekaw jestem waszych opinii

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
nie wiem, jak dla mnie to za dużo się dzieje ...

a środkowe zdjęcie - rozumiem że chwalisz się na nim swoim szerokokątnym obiektywem, ale dopóki sobie nie przypomniałem że taki posiadasz, to myślałem że to zdjęcie po prostu jest rozciągnięte

[ Dodano: 2008-08-14, 15:13 ]
dla mnie ok by wyglądał taki horyzontalnie podzielony dyptyk, a na nim lewe-górne i prawe-dolne zdjęcie

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Na mój gust ciekawa synteza wyglądu samochodu.W tej dziedzinie trudno byc oryginalnym - setki zdjec komercyjnych,przedstawiajacych ko0lejne cuda i "cuda" motoryzacji,całkowicie wyeksploatowały ta tematykę.Co nie znaczy,że mozna się tylko wzorować na innych.

Asahi
[Usunięty]
opiszon, masz racje to srodkowe zdjecie bylo przegiete ;-) nowa wersja

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie pasuje mi koło w lewym rogu....
Może zamiast tego ujęcie tylnych świateł?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ooo, całkiem inaczej się teraz ogląda - w środku zapanował spokój, choć ja bym poszedł jeszcze bardziej w symetrię (świetny film swoja drogą ;-) ) i komórki w prawym górnym scalił w jedno

ale, "de gustibus..."

zdecydowanie lepiej w każdym razie to teraz wygląda MSZ

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
A dlaczego sepia? To akurat mi się nie podoba.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ale po co taka składanka?

Same fotki nie najlepsze, nie są katalogowe, są niedopracowane, szarosepiowa papka kolorystyczna.
A składanka ich nie ratuje, grube ramki, wszystko agresywne, przeładowane, nawzajem się zakrzykuje.
W ogóle nieopracowana kompozycja, graficznie niewysmaczona, zdjęcia wrzucone jak leci.

Zupełnie to do mnie nie przemawia.

Asahi
[Usunięty]
Samp, dzieki podbudowales mnie :-B Nastepnym razem wypozycze Lamborghini za 1500 euro na pare godzin, odpowiednie studio za 10x tyle i zrobie zdjecia katalogowe, co mi tam ;-)
Stachu, chetnie odpowiedzialbym na Twoje pytanie, ale to tak jakbys zapytal dlaczego kupilem sobie niebieskie spodnie ;-)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Asahi napisał/a:
Nastepnym razem wypozycze Lamborghini za 1500 euro na pare godzin, odpowiednie studio za 10x tyle i zrobie zdjecia katalogowe, co mi tam

Ale po co od razu katalogowe?
Wystarczą dobre. Ciekawe.

Skocz do: