jmarcinkowski  Dołączył: 07 Sty 2008
A ja też używam Kita :) Do większości fotek mnie wystarcza :)
Pozdrawiam :)

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
Stachu, z uwagi na te 55 na końcu ,pewnie...
Niestety nie posiadam ,toteż nie używam ,mogę wypowiedziec się za siostrę -głównie ten obiektyw ma podpięty.
Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać ,że posiadam 2 inne w tym zakresie ogniskowych,więc sama rozumiesz... z któregoś trzeba było zrezygnować .

Gesso  Dołączył: 19 Lip 2008
Gdzieś przeczytałem że Pentaxowski kit jest dużo lepszy niż kity konkurencji tu jest cały test
http://www.optyczne.pl/11...-5.6_AL_II.html

griffin  Dołączył: 19 Cze 2008
Tu masz przyklad jakie zdjecia kit potrafi robic..i to sam,ja mu nie pomagalem.. 8-)

RiddlerPL  Dołączył: 19 Sty 2008
Ja do kita mam podkręconego na stałe polara. Tani był (mała średnica) a do zdjeć krajobrazowych się nieźle spisuje (wtedy i tak ze statywem działam więc długie czasy nie bolą jak ostro go przymykam). Na codzień korzystam z Tamrona 17-50 2.8.

chrystian87  Dołączył: 03 Sie 2008
Ja też póki co robie kitem fotki, nawet macro się da bo został mi DCR po fuji s6500:) a w planach 50mm f/1.4

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
ja zrobiłem naście tysięcy.. teraz k100d leży i czeka

Krasio1  Dołączył: 06 Lip 2008
Ja używam bo to mój jedyny AF i jedyny szeroki kąt

kwantus  Dołączył: 08 Lip 2008
i ja też nim robię :-P

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
ja przyczepiłem może ze.... 2 razy ;p

3-5 zdjęć zrobionych, żeby zobaczyć czy działa ^^

Sadorg  Dołączył: 29 Sty 2008
i ja, i ja ;-)

Będzie dłuugi wątek :mrgreen:

Marcin1978  Dołączył: 20 Lip 2008
Pewnie zdecydowana większość go używała na początku, bo szeroki jest na krótkim końcu. Ja też, od czasu zakupu 28-70/4 kit jest mniej używany.

A potem ludzie się szarpną na 16-45 albo któryś z 17-70 i kit idzie w zapomnienie.

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
a ja nie mam kita. Nie mam nawet jego zamiennika. Wystarcza mi 10-20, 30 i 77. jakies 43 by sie przydało jeszcze do pokrycia zakresu

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Ja używam, w sumie to praktycznie Cały czas mam zapięte - długie ognikowe się kurzą. Jak coś Lepszego zakupie w tym zakresie pewnie pójdzie w odstawkę.

jacekkar1  Dołączył: 12 Sty 2008
Od zakupu FA35/2AL kit poszedł w odstawkę - ale nie zamierzam się go pozbywać - po prostu na razie jest na urlopie.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
jacekkar1 napisał/a:
Od zakupu FA35/2AL kit poszedł w odstawkę - ale nie zamierzam się go pozbywać - po prostu na razie jest na urlopie.

Mam podobnie. A jeśli potrzebuje pozoomować, to zakładam FA 28-70/4, bo mi bardziej pasują ogniskowe.

janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
Podpiąłem kita do przetestowania i wkrótce został zastąpiony Sigmą 17-70, która się spisuje troszeczkę lepiej.

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
Ja używam, ale jak tylko będą fundusze to będzie zastąpiony przez sigme 24-70/2.8 ze względu na światło i długi koniec.

vito157  Dołączył: 28 Maj 2008
Ja tez uzywam. Do 'codziennej' fotografii jest bardzo dobry. Uzywam go wymiennie z drugim 'kitem', jak robie zdjecia 'rodzinne'. Ale przy portrecie juz zakladam Paragona 2.8/135. Za kilka dni powinienem otrzymac 3.9/28-70 - wiec wtedy zobaczymy, co bedzie lepsze. Ale nie sadze, zeby mi sie chcialo do zdjec 'rodzinnych' bawic z obiektywem bez autofocusa.

looper  Dołączył: 25 Sie 2008
18-55 jest zadowalający, choć jestem jeszcze na etapie testowania.
Dam sobie jeszcze trochę czasu i sprawdzę go we wszystkich możliwych warunkach.

Skocz do: