Wydaje mi się, że w Exif zapisywanym z aparatu nie ma tej pozycji, którą widać w Windowsie jako "Autor/Author", to są chyba dodatkowe informacje związane z plikiem a nie z informacjami o obrazie.
Pewnie nie byłoby problemu z dodaniem tych dodatkowych rzeczy w aparacie, ale nie spotkałem się z tym (w K20d nie znalazłem tak na szybko).
Te informacje (Autor, Tytuł itp.) można dodać bez dodatkowego softu w Windowsie, to raczej każdy wie ;)
ale może nie każdy wie, że można to zrobić "hurtowo" - zaznaczając wiele plików na raz i zmieniając we właściwościach - zadziała dla wszystkich plików.
....
W specyfikacji Exif 2.2 znalazłem nazwę pola "Artist" - ale np. XnView nie pokazuje mi takiej pozycji. Ciekawe czy to to samo czy "windowsowy" "Autor"
Cytat ze specyfikacji:
"Artist
This tag records the name of the camera owner, photographer or image creator. The detailed format is not specified, but it is recommended that the information be written as in the example below for ease of Interoperability. When the field is left blank, it is treated as unknown.
Ex.) "Camera owner, John Smith; Photographer, Michael Brown; Image creator, Ken James"
Tag = 315 (13Bh)
Type = ASCII
Count = Any
Default = none"
pozdrawiam