perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
kierdel napisał/a:
Moim zdaniem jednak wyciaganie tak kasy jest nie fair.
A ja, jakbym mial troszke czasu i ochoty, powalczylbym. Ot, tak, nie dla kasy, ale zeby zanabyc nowe doswiadczenie ;-)
Przeciez nic na tym nie trace.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
kierdel napisał/a:
Moim zdaniem jednak wyciaganie tak kasy jest nie fair.

Pełna zgoda, ale sposób załatwienia matabe przez ten "sklep" woła o pomstę do Nieba :roll:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
zorzyk, ale o co chodzi? Bo jakoś nie rozumiem Twojej wypowiedzi?

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
matb, chodzi treść maila, który dostałeś ze "sklepu w budowie":
Cytat
"witam

sklep w budowie i jeszcze nie funkcjonuje zamówienie zostaje osunięte
zapraszamy od poniedziałku "
cytat z poprzedniej strony wątku.
W moim odczuciu powinni napisać parę uprzejmych słów przeprosin i prosić Cię o wybaczenie, że jeszcze nie mogą służyć w pełnym zakresie asortymentu... 8-)

zorzyk, aj, przepraszam za zamieszanie! Bo jakoś miałem wrażenie, że masz uwagi do mnie, a nie do sklepu ;-)

Maciej  Dołączył: 18 Cze 2007
Nieee, nawet ja odczułem, że ma uwagi do sklepu a nie do Ciebie. :-P

Pietrobas  Dołączył: 09 Sie 2008
Niestety Panowie z tego co sie orientuję, takie sprawy nie są wcale proste. oczywiście zawarta w takiej formie umowa sprzedaży jest jak najbradziej obowiązująca obie strony, wskazuje na to synalagmatyzm tej czynności prawnej. Należałoby jednak zwrócić uwagę czy na stronie nie znajduje sie informacja, że obsługa zastrzega sobie możliwość wystąpienie błędów technicznych lub coś o podobnej treści. Jeśli tak jest nie ma o czym mówić, pomyłki sie zdażają, ostrzegaliśmy. Jeśli nie ma, cena umieszczona w widocznym miejscu wraz z nazwą lub wizerunkiem produktu stanowi oferte, i w takiej sytuacji, warto było by sie spierać.

Odmienną sprawą jest, że osobiście powołałbym sie na art. 2 Konstytucji, czyli urzeczywistnianie sprawiedliwości społecznej. Dla nas to oczywiste, że taka sprawiedliwość należy sie kupującemu, ale dla sądu już niekoniecznie ;) Zapis taki zawiera również kc.

perl. Niestety możesz stracić, istnieje możliwość nałożenie na Ciebie kosztów postępowania, jeśli twoje roszczenie windykacyjne okaże sie bezpodstawne ;)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Matb, masz ochotę na korpusik D90 za 1gr? :evilsmile: ;-)

http://www.fotoit.pl/inde...1359aea3ef15554

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
Zmieniam system :-P

edit

eee nie da się dodać do koszyka, zostaję

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Heh, niektóre sklepy najwyraźniej nie mogą w systemie wpisac że jeszcze nie ma ceny i wpisują takie rzeczy zanim będzie cena poprawna, ale za to nie da rady kupic produktu.

A co do takich samych opisów w większości sklepów to wyglada to tak, ze opis jest kopiowany ze strony producenta lub, jeżeli takiej brakuje, lub brakuje opisu to z pierwszej strony na której jest polski opis. Przeciez nikt nie będzie robić za firmę opisów produktów. Sam pracując w sklepie szukałem info na stronach producentów lub, jeżeli produkt byl nowy to informacji dla mediów (np. fotopolis takie publikuje przy zapowiedziach, jeżeli są). Inna sprawa, że ja to dokładnie czytałem i starałem sie pozbyć błędów. część pewnie też kopiuje z opisy ze sklepów od których kupują.

O prawach autorskich nie ma co tu mówić bo przecież marketingowiec producenta po to pisze cos takiego, zeby ludzie to czytali i raczej wątpię, zeby sie burzył, że sklep z tego korzysta. To przecież jego praca żeby zrobić jak najlepszą reklamę swojego produktu. A błędy? Z Olympusa zawsze była wielka beczułka bo ich opisy wyglądają jakby tłumaczył je z angielskiego na polski ktos kto ledwo zna oba języki... Ale to ich problem - sklep przeciez nie będzie odwalał ich roboty. Jak gość ma kilkadziesiąt (lub kilka tysięcy, jesli sklep dopiero zaczyna) produktów do wpowadzenia na stronę z opisami, zdjęciami itp to nie patrzy tylko ctrl+c ctrl+v

No i jak się wprowadza ileś tam cen to mozna sie walnąć, ale - tu przyłączam sie do chóru - takich rzeczy nie załatwia się w taki sposób...

voorjaarman  Dołączył: 13 Sie 2008
Throwend napisał/a:
(..) ctrl+c ctrl+v (...)

Na codzień pracuję z ludźmi zza Wielkiej Wody i szczególnie przy robieniu różnych prezentacji taką praktykę podsumowuje się krótko:

THE SAME SHIT AND BRAND NEW TASTE: COPY AND PASTE :mrgreen:

A ja tego Nikona D60 dalej nie dostałem ;-) I sklep jakoś nabrał wody w usta :-P

Skocz do: