Omen  Dołączył: 02 Lip 2008
polityka a olimpiada
Tak właśnie oglądam te olimpiadę śledząc rynek foto zapowiadało się na ofensywę nikona który bardzo chciał chyba ugryść coś w segmencie reporterskim canonowi jednak czy pojawienie się d3 plus d300 chyba jednak de facto nie było trafne i optycznie patrząc to L-ki górują nadal i tak myślę czy pojawienie się d3 plus d700 nie było by czymś z goła lepszym. Dwa body pod pełną klatkę myślę ,że ta polityka jakoś chyba nie odebrała specjalnie canonowi prymatu w tym wypadku w ptasim gnieździe. Jedyne co mnie cieszy że nasz system nie stawia przed nami takich dywagacji ile pentax i komu odgryzie z rynku to jakoś tak fajnie wygląda z boku bo de facto gdy pentaxsiarz wchodzi do sklepu nie widzi czegoś dla siebie i na górnej pułce topu mażeń a tak naprwdę oferuje coś rozsądnego ale swoją drogą polityka tych tuz N i C chyba jednak po przez ten drobny rynek indywidualny dopycha marketing sprzętu profesionalnego a pomysły typu d40 etc etc czy 1000d predestynuje do raczej szpanu mam C lub N ale swoją drogą to wracam do tego co mnie nurtuje nie wiecie gdzie można zobaczyć jakieś zestwienie udziału w rynku tych reporterek w tym roku bo jestem bardzo ciekaw czy nikon wbrew mojemu wzrokowi d3 odgryzł trochę rynku canonowi ?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Omen, masz 15 minut na postawienie kropek i duzych liter na początku zdania - inaczej post leci do kosza.

Trochę szacunku, proszę!

[ Dodano: 2008-08-19, 17:14 ]
Ok - dzięki.

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
mygosia napisał/a:
Omen, masz 15 minut na postawienie kropek i duzych liter na początku zdania - inaczej post leci do kosza.

Trochę szacunku, proszę!

[ Dodano: 2008-08-19, 17:14 ]
Ok - dzięki.

I tak ciężko się czyta toto...

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Kosior napisał/a:
I tak ciężko się czyta
mygosia nie zażądała enterów, niestety :evilsmile:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Omen, piszesz o L'kach, Pentax ma swoje Limitedy i gwiazdki, a co ma Nikon, Olympus i Sony? rozumiem, że Olek i Panasłoik mają zawsze Leiki jako swoje super szkła.
Ale Nikon i Sony to już nie wiem. Może mnie ktoś oświeci?

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Omen napisał/a:
pułce
półce
Omen napisał/a:
mażeń
marzeń
Omen napisał/a:
po przez
poprzez
Omen napisał/a:
profesionalnego
profesjonalnego

....

ech nie chce mi sie.

[ Dodano: 2008-08-19, 18:21 ]
Cytat
Omen, piszesz o L'kach, Pentax ma swoje Limitedy i gwiazdki, a co ma Nikon, Olympus i Sony? rozumiem, że Olek i Panasłoik mają zawsze Leiki jako swoje super szkła.
Ale Nikon i Sony to już nie wiem. Może mnie ktoś oświeci?
Eldred, uwazasz ze obiektyw musi miec jakas literke albo symbol, zeby byc dobrym ? Czy cos... Bo nie kumam...?
Tak swoja droga czerwona literka "L" to tez doskonaly marketing.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
perl, no co? może pisał na linuksie i mu nie zaznaczało błędów tak jak nam, spróbujcie kiedyś, i się okaże kto tu jest Miodkiem :-P

[ Dodano: 2008-08-19, 18:23 ]
Nie chodzi mi o Literkę, ale o tzw. kultowość, gwarancję najwyższej jakości itd. to nawet Sigma ma EX. ;-)

[ Dodano: 2008-08-19, 18:26 ]
Po za tym wcale nie uważam, że takie coś jest konieczne, po prostu pytam z ciekawości czy Nikon i Sonolta mają coś takiego.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Eldred napisał/a:
pytam z ciekawości czy Nikon i Sonolta mają coś takiego.
Sony odziedziczył po minolcie serię G, tzw. "grzechotki"
A nikon nie wiem, ale zaraz przyjdzie alkos i wyjaśni temat

Minolta ma G.

Nikon: http://pl.wikipedia.org/w...h_Nikkor.C3.B3w

Nikonowi wystarcza kolory pierscieni chyba.

[ Dodano: 2008-08-19, 18:34 ]
o, piotr_luk mnie wyprzedzil.

<offtop mode>
piotrze, obserwuje od pewnego czasu pewnego sprzedajacego w Niemcach, sprzedaje gripy. Widzialem ze Tobie udalo sie kupic za ~330zl.
Jak z wysylka w Niemcach?

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Eldred napisał/a:
Sonolta

Jest literka G.

[ Dodano: 2008-08-19, 18:35 ]
O, perl był szybszy

[ Dodano: 2008-08-19, 18:35 ]
I piotr_luk...

Samp napisał/a:
O, perl był szybszy
nie, to piotr_luk byl szybszy.

perl napisał/a:
Jak z wysylka w Niemcach?
od niego do mnie 5€, do Polski coś koło 20€, myślę, że wysyła też do Polski, a mi się udało za 99,99€, sam się nie spodziewałem takiej ceny ;-)

piotr_luk napisał/a:
sam się nie spodziewałem takiej ceny
kazdy kolejny juz byl drozszy ;]

a to jest nowe? gwarancja itd ?
bedzie w Polsce chyba 1 rok ?

dzieki za info ;]

nowe z pełną gwarancją, a do Polski wysyła za jedyne 22€, aktualnie ma jeszcze jeden (w tej chwili 93,93€ ale jeszcze chyba 5 godzin), no i w opcji kup teraz za 129,50, ale najlepiej przyczaić się na taką aukcję, która kończy się w niedzielę rano (bo wtedy frycki jeszcze śpią)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Eldred napisał/a:
perl, no co? może pisał na linuksie i mu nie zaznaczało błędów tak jak nam, spróbujcie kiedyś, i się okaże kto tu jest Miodkiem

Wiele osób na tym forum (w tym ja) pisze w operze, która nie podkreśla błędów (chyba, że jest jakaś wtyczka, o której nie wiem). Więc nie musimy próbować w linuksie, żeby się przekonać, że jednak jakoś się da. :mrgreen:

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
PiotrR napisał/a:
Wiele osób na tym forum (w tym ja) pisze w operze, która nie podkreśla błędów

Ike och*) ;-)

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Eldred napisał/a:
a co ma Nikon, Olympus i Sony?

Nikon ma legendarne, manualne stałki :mrgreen: no i D40

callistratis  Dołączył: 31 Sie 2007
PiotrR napisał/a:
iele osób na tym forum (w tym ja) pisze w operze, która nie podkreśla błędów (chyba, że jest jakaś wtyczka, o której nie wiem).

nazywa sie aspell :mrgreen:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
PiotrR napisał/a:
Wiele osób na tym forum (w tym ja) pisze w operze
Pełna kultura.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
callistratis napisał/a:
nazywa sie aspell
Tak myślałem, że coś jest.
Cytat
Pełna kultura.
A jak!