cardioceras  Dołączyła: 20 Cze 2008
Kasia, w Rynku Podgórski są lepione przez panie, które tam pracują
można to zobaczyć przez okienko, tylko trzeba być raniutko
ja czasami je podglądam :->


pozdrawiam
 

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Też mam swoje ulubione pierogi: ser biały na słodko,z miętą,polane śmietaną z cukrem.Pysia !!! Jeśli ktos nie jadł,niech spróbuje kiedyś zrobić kilka ,przy okazji robienia innych serowych.
Hmmm... o czym to my dyskutujemy ?... O miejscu odbycia PPDu ? :evilsmile:
 

cardioceras  Dołączyła: 20 Cze 2008
no to jeżeli jest cały wątek o pierożkach to go zapchamy przepisami :mrgreen:
 

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Własnymi, a nie kupnymi. :evilsmile: :evilsmile:
 

Kasia  Dołączyła: 30 Cze 2008
Meggido napisał/a:
Własnymi, a nie kupnymi. :evilsmile: :evilsmile:

O to to.

cardioceras w każdym barze mlecznym pierożki sa lepione przez pracujące panie. Ale proszę nie porównuj ich z domowymi bo sie po prostu nie umywają. Nie ważne jak sprawne ręce miały by te panie, to jednak bar mleczny musi zarobić i takie pierożki zawsze będą trochę oszukane
 

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
MarWoj napisał/a:
Też mam swoje ulubione pierogi: ser biały na słodko,z miętą,polane śmietaną z cukrem.Pysia !!!

O to to !!! :mrgreen: Tylko, że cynamon zamiast mięty i oczywiście cukier waniliowy, a wszystko polane przyrumienionym na złoto stopionym masłem 8-) :lol:
 

Kasia  Dołączyła: 30 Cze 2008
zorzyk do serka ja dodaję jeszcze żółteczko i odrobine likieru pomarańczowego.
 

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
No tak.... tylko, że ja tylko z pozycji konsumenta ;-) Ale racja, ser musi być odpowiednio przygotowany...
 

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
Eee tam... z pierogami za dużo zachodu,komu by się chciało - u mamy owszem zawsze dopracowane i pyszne ,ale u mnie rządzą naleśniki-potrafię co nieco w tym tym temacie zdziałać i wyprodukować duże ilości w szybkim czasie :-D
 

cardioceras  Dołączyła: 20 Cze 2008
Kasia, to kiedyś wybierzemy się na ruskie albo z serem

flying, to dawaj jakiegoś naleśnika :->
 

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
To jak może zrobimy jakiś krakowskie pierogowo pentaksowe spotkanie?? :mrgreen:
 

cardioceras  Dołączyła: 20 Cze 2008
Żaba, ja jestem ZA :mrgreen:
tylko nie w ten weekend
 

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Żaba, ja sie piszę. ;-) A do tego :-B
 

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
flying napisał/a:
ale u mnie rządzą naleśniki
w Pentaksie to taka tradycja. :-P Też mam parę sztuk. :mrgreen:
 

Kasia  Dołączyła: 30 Cze 2008
Ja proponuje tak że każdy robi swoje domowe pierogi ( domowe cardioceras ) i spotykamy sie gdzieś na degustacje :D
 

cardioceras  Dołączyła: 20 Cze 2008
Kasia, pomysł fajny
wchodzę w to :mrgreen:
 

Kasia  Dołączyła: 30 Cze 2008
cardioceras ok to gdzie i kiedy :D
 

cardioceras  Dołączyła: 20 Cze 2008
Kasia, w ten weekend to jest niemożliwe
ale mam wolny następny, ale mogę się dostosować
miejsce jakoś ustalimy :->

[ Dodano: 2008-08-21, 10:06 ]
poszuka Twojego gg to się jakoś zgadamy
 

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Kasia napisał/a:
Z barowych to najlepsze pierogi są w górniku.


Przy ulicy Dolnych Młynów, tamta okolica? Byłem, spożywałem - rzeczywiście były niezłe. Swojego czasu jadałem też pierogi w "Pod Filarkami" i tym na Grodzkiej (zdaje się "Pod Temidą").

Niech żyją bary mleczne!
 

Kasia  Dołączyła: 30 Cze 2008
Kytutr napisał/a:

Przy ulicy Dolnych Młynów, tamta okolica?

Dokladnie ten. Tu podobno nasmaczniejsze w krakowie ruskie.

Kytutr napisał/a:

tym na Grodzkiej (zdaje się "Pod Temidą").

Tutaj natomiast chodzilam na kopytka z sosem pieczarkowym.

Na pierogi z serwem i na leniwe do Żaka ( nie mylić z żaczkiem)
Ja po prostu jestem kluskowo-pierogowa wiec sie lubie w takich potrawach.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach