Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
Pokaż swoje ulubione zdjęcie
Tak sobie myślę, że po przeszukaniu forum nie znalazłem tematu, gdzie każdy mógłby się spojawić ze swoim ulubionym zdjęciem.

Myślę, że formuła może obejmować dwie kategorie. Jedna z nich to ulubione zdjęcia własnego autorstwa. I polegałoby to na tym, że ktoś mógłby zapodać swoje obecne, bądź przeszłe ulubione zdjęcia. Jeżeli ktoś stwierdziłby, że ma swoje nowe ulubione zdjęcie, wrzuca je i motywuje.

Tak samo mogłoby być z czyimiś pracami. Podpisujemy ładnie autora, może fajnie byłoby podać skąd zaczerpnięto zdjęcie (źródło) oraz jak we własnych pracach- subiektywna opinia uzasadniająca :-D

Temat podsunęła mi ostatnia sesja fotograficzna w sobotę, gdzie uważam- zrobiłem zdjęcia, które z dotychczasowej twórczości najbardziej mi się podobają. Wrzucam w formie dyptyku bo oba są moimi ulubionymi od soboty :D

subiektywne uzasadnienie- podobają mi się jako konwencja, jaką chciałem stworzyć.

or4x1d  Dołączył: 08 Sie 2008
Hmm... zacna idea :)

W zasadzie lubię większość moich zdjęć, którymi dzielę się w różnych galeriach... inaczej jakbym ich nie lubił to bym nie pokazywał :P

Ale mam jedno... które już zrobiłem dobry rok temu... teraz widzę w nim sporo wad... ot choćby to, że jest mocno przejarane... ale tak czy siak efekt, który sobie zamierzyłem osiągnąłem...

Z mojej galeryjki na deviancie :)

banana-dancer  Dołączył: 29 Lut 2008
No więc, gniocik (w zasadzie 2 gniociki) obecnie ulubione:

A czemu ulubiony?
Bo z mym bratem w roli głównej.
Bo podczas pierwszego spaceru z ME Superem.
I w ogóle.
Miło to wszystko wspominam.

pkosela  Dołączył: 25 Lip 2006
Zdjęcie zrobione przypadkiem, przy grillu. Ot, fajny żar. A jak doszły stare papiery, to pomyślałem, że może się udać "zdjęcie z podtekstem". No i myślę, że się udało. Najśmieszniejsze jest to, że to, co jest napisane na nadpalonej gazecie dotarło do mnie przy n-tym przeglądaniu zdjęć...
Dla jasności dodałem tytuł: "Kres fałszu"

Drugie, koncertowe, ulubione, bo udało mi się, jak myślę, zrobić po prostu fajne zdjęcie wykonawczyni, którą lubię za energię, pogodę, no i - last but not least (kak gawariat francuzy) - za urodę oczywiście ;-)

W takich wypadkach zawsze zastanawiam się na ile te zdjęcia mają wartość tylko dla mnie, a na ile będą chcieli docenić (albo skrytykować) inni... Ryzyk-fizyk ;-)

or4x1d, Fajne "zdjęcie drogi", zadumać się nad nim idzie...
Gringo, fajne w parce, zastanawiam się, ale chyba pojedynczo nie "grały by" aż tak...
banana-dancer, te jakoś do mnie nie docierają za bardzo, ale Twój sentyment zrozumiały :-)

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Żadna rewelacja, ale czuję moc tej lokomotywy... :-B Dźwięk pracującej widlastej dwunastki diesla o pojemności 120 litrów... To jest to!!

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
banana-dancer, slodkie :)

xrog  Dołączył: 07 Lut 2008
To mój pupilek:

pozdrawiam!

HDR?...

Meggido napisał/a:
HDR?...

Nie... Mglisty ranek, szara półówka i lekko kanapkowane niebo...

Się znaczy rasowane. :mrgreen: Ale jest git. Gratuluję. :-)

Meggido napisał/a:
Się znaczy rasowane. :mrgreen: Ale jest git. Gratuluję. :-)

Dzięki, miło mi!

medieval1978  Dołączył: 12 Cze 2008
Moje ulubione:

ojek  Dołączył: 03 Lis 2007
medieval1978,
Witam emigranta!!!,no no portfolio zacne :shock: ,gratulacje !!

medieval1978  Dołączył: 12 Cze 2008
Cytat
Witam emigranta!!!,no no portfolio zacne :shock: ,gratulacje !!

Dzieki za slowa uznania, kolegi emigranta ;)

Pozdrawiam

chrystian87  Dołączył: 03 Sie 2008
to i ja swoje pokaże - jedno z ulubionych

fuji s6500 + DCR 250

BarteKK  Dołączył: 03 Maj 2007

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
m.in.

Charli1902  Dołączył: 19 Maj 2008
To nie są zdjęcia mojego autorstwa...
Autorem jest Nikodem Szymański.

Moje ulubione zdjęcia "wyłuskane" w polskiej, cyfrowej sieci...

To jest piękne....

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007

lukas  Dołączył: 01 Lis 2007
xrog zacne :-B

Skocz do: