maslot  Dołączył: 11 Cze 2008
35 - mniej ciekawe ujęcie niż 36, ale 36 źle wykadrowane.
37-41 - do wyrzucenia

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
hmmmm, 30 mi się podoba i to bardzo.

Hasek  Dołączył: 07 Lis 2007
nemo, maslot, dzieki za opinie ;-)

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
25 podoba mi się a na 28,29 i 30 bokeh wygląda jakby robione było heliosem albo czymś podobnej konstrukcji

DeKa, bo bylo robione heliosem ;-)

maciekw  Dołączył: 07 Sty 2008
23. jest mega klimatyczne, kolory! to film?

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
46. byłoby fajne, gdyby nie układ nóg modelki (wydaje się jakby jedna noga była wyraźnie krótsza). Najlepsze moim zdaniem jest 48.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Dla mnie w porządku jest 45, 47 (fajny motyw z okularami) i ciekawy pomysł w 49.
No, ale co do 46. to układ nóg modelki zupełnie mi nie przypadł do gustu. Ale to tylko moje skromne amatorskie zdanie.
Jakim szkłem/szkłami robiłeś?

sculptor, wszystko polecialem SMC-M 50/1.7

[ Dodano: 2008-11-02, 19:35 ]
djack, wiem wlasnie tez mi nie pasuje ten uklad, ale dopiero w domu sie zorientowalem, ze tak jest :-P

takpoprostu  Dołączył: 10 Kwi 2008
też miałem ostatnio takie nogi jak modelka na 46 zdjęciu gdy wracałem z wieczoru kawalerskiego znajomego :-)

rozio  Dołączyła: 28 Lip 2006
Szczerze Ci powiem, że modelka super. Niestety nie wykorzystałeś atutów jej urody i ubioru (m.in. koloru włosów, swetra) i po jaką ch...rę robiłeś zdjęcia pod światło. Popatrz na zdjęcie 45 (najlepsze moim zdaniem z tej serii) co się stało z jej włosami. Cięcie mi się też nie podoba :-? .

Mam nadzieję, że ta sesja zapoznawcza wypadła pozytywnie i zobaczę jeszcze tą panią w tym wątku ;-)

A tak poza tym to pozdrawiam krajana :mrgreen: :-B

rozio, ale to byl spontan dala znac ze ma czas w tym samym dniu co robilem zdjecia wiec co do ubioru to nie mialem zadnego wplywu. Co do kadrowania to jest jak jest w sumie kadrowane w psie wiec jak cos to sobie moge zmienic do tego to jest RAW wiec spokojnie go mozna jeszcze doprawic ladnie ale ja jakos specjalnie nie siedzialem nad tym ;-)

rozio  Dołączyła: 28 Lip 2006
co do ubioru to zieleń do koloru włosów właśnie jest tu najbardziej ok ;-) Wrzuć niekadrowaną 45. jak możesz.

consider_it  Dołączył: 05 Wrz 2008
Fajne fotki! W 48 jednak przymknąłbym trochę przysłonę - wg mnie modelka zginęła w, skądinąd bardzo przyjemnym ale tu przesadzonym, bokehu. ;)

http://hasekk.blogspot.com/

co powiecie o tym reportazyku ? :->
mialem kurde tylko 50mm ze soba... :-/ i brakuje mi szerszych kadrow troche...

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Mi się całkiem podoba, pogmeraj na giełdzie za A28/2.8 - imo zdecydowanie bardziej użyteczna w pomieszczeniach :-)

matth, dzieki, ciesze sie :-) wlasnie narazie kasy nie mam, ale bardzo mi brakuje szerokiego kata...

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Ciekawie wyszło, ale trochę za ciasno mz.

taka zabawa w dokument :-)

1.

2.

3.

4.

5.

i jak Wam sie widzi ? :->

Skocz do: