alkos napisał/a:nie ma mozliwosci inaczej skorygowac AF w MZ5n niz krecenie srubkami
alkos napisał/a:Poza tym twierdziles, ze problemy z FF/BF zaczely sie na powaznie od ery cyfrowej, natomiast ja twierdze ze wczesniej tez byly, tylko trudniej je bylo zauwazyc.
Waidodayo!
hungry.ant
Mertz napisał/a:Może i tak, nie gmerałem. Chodziło mi bardziej o to czy po poprawieniu korpusu dla "31", zniknęły problemy z "50" (zaczynamy się rozdrabniać, czyż nie tak?).
CytatAlkos - nie irytuj się
Mertz napisał/a:dlaczego ciągle walczy się z objawami, a nie z przyczyną?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Trochę niedokładnie słuchałeś tej klasyki. Polecam odświeżenie. Nic dziwnego, że alkos nie załapał. Maks mówi "Pani zdaje się tu jest jakąś fiszą, co?"Mertz napisał/a:polecam odświeżenie. ("Pani podobno jest tutaj pisząca" - mogłem poprzestawiać słowa).
djack napisał/a:Maks mówi "Pani zdaje się tu jest jakąś fiszą, co?"
alkos napisał/a:Bo taniej zaimplementowac funkcje korekcji z menu, nawet dla 9999 szkiel, niz zaostrzyc kontrole jakosci...
alkos napisał/a:Masz szklo FF, wiec korygujesz w jedna strone, przez co drugie szklo z BF ma jeszcze wiekszy BF...
Waidodayo!
hungry.ant
siwyyy77 napisał/a:alkos, A idzie skalibrować szkło w którym na krótkim końcu jest FF a na długim BF.
Bo w puszkach takie cudy jeszcze niedostępne a jak to wygląda w serwisie producenta.
djack napisał/a:Trochę niedokładnie słuchałeś tej klasyki. Polecam odświeżenie. Nic dziwnego, że alkos nie załapał. Maks mówi "Pani zdaje się tu jest jakąś fiszą, co?"
Odejdźmy zanim będziemy tańczyć na końcu sznura bez muzyki
wedding photo Farnborough - blog
wedding photographer Hampshire
FF Nikon System
siwyyy77 napisał/a:alkos, A idzie skalibrować szkło w którym na krótkim końcu jest FF a na długim BF.
Bo w puszkach takie cudy jeszcze niedostępne a jak to wygląda w serwisie producenta.
K7+18-55 WR+kit 2 + 540FGZ+*50-135 f 2,8 sdm+ 28-70 f 4+ FA 50 f1.4 + A 50 f 1,4 +K 50 f 1,4 +M 50 f 1,4 + Pentax 35mm f2 + Tamron 17-50 f2,8 +43 mm limited
specmisiek napisał/a:Ja nie jestem ,,serwisantem" (tak jak alkos)
alkos napisał/a:specmisiek napisał/a:Ja nie jestem ,,serwisantem" (tak jak alkos)
Ale ja tez nie jestem serwisantem![]()
Co do reszty - racja![]()
K7+18-55 WR+kit 2 + 540FGZ+*50-135 f 2,8 sdm+ 28-70 f 4+ FA 50 f1.4 + A 50 f 1,4 +K 50 f 1,4 +M 50 f 1,4 + Pentax 35mm f2 + Tamron 17-50 f2,8 +43 mm limited
krzychun napisał/a:W erze analoga nagminnie czyałem pl.rec.foto (podobno zleciało na psy wraz z wkroczeniem pikseli)
Udzielał sie tam spec od makro - Pan Marek Wyszomirski z Łodzi. Wiadomo, że problem z ostrości widać najlepiej na zdjęciach makro. Pan Marek nigdy nie wspominał o czymś takim co można by było podciągnąć pod to FF/FB.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
krzychun napisał/a:
Pamiętasz Sectora?
Mertz napisał/a:
Eee, nie bierz tego do siebie, pytałem bo podobno "piszący" w Nikonie jesteś ;) i może chodzą jakieśsłuchy o tym, co wszyscy skopali (no właśnie - o Olkach jakby w tym kontekście ciszej).
Po prostu zastanowiło mnie notoryczne i permanentne naprawianie skutków a nie przyczyn.
Nie. Tyczy się to nawet nowych aparatów.Greg napisał/a:że pojawia się to chyba raczej dla aparatów dłużej użytkowanych, a nie nowych czy tak??
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki