bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Kto stuka w klawiaturę z osiedla Derby w Warszawie
Zdziwiłem sie, bo na osiedlowym forum znalazłem Pentaxiarza (pozdrawiam Gregor ;-) ). W sumie nie dziwne, bo osiedle nie w kij dmuchał - lekko 10 000 mieszkańców, a będzie jeszcze więcej.
Może ktoś jeszcze jest sąsiadem?

Maciej  Dołączył: 18 Cze 2007
10 000... To moje miasto ma tylko cztery razy tyle. :-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
a moje rodzinne nawet tyle nie ma ;-)

Tak liczę średnio 40 mieszkań w bloku, po średnio 3 os., 10 bloków na podosidle (bo jest Derby 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ...a ma byc 17), to jakoś tak tyle wychodzi. Kupa luda generalnie :mrgreen:

pkosela  Dołączył: 25 Lip 2006
Derby? Toż to Białołęka (?), a nie Warszawa :-P

Pozdrawiam z podwarszawskiego Bródna ;-)
Piotr

ramcin  Dołączył: 24 Paź 2007
Może nie derby ale w linii prostej mam jakiś kilometr z Marek, więc nie daleko.

Co do osiedla to mnie przeraża, czasami jestem zmuszony tam pojechać i to jest koszmar - ursynów przy tym to uzdrowisko. Co do etapów to gdzieś już słyszałem o 20. - ale to i tak nic bo właśnie obok JW buduje kolejne 43 bloki ;( - już do carefura napewno nie dojadę.

Pozdrawiam

pkosela, Elo, to za czas jakiś będziemy somsiadami, bo chce się do centrum sprowadzić. Centrum Bródna oczywiście :mrgreen:

ramcin, nie jest tak źle. Nam mieszka się tu całkiem zacisznie. A dojazd.... to inna sprawa

tomekz  Dołączył: 10 Kwi 2007
Ja parę lat temu, jak się przymierzałem do kupna, oglądałem te mieszkania na Białołęce. Straszne wrażenie na mnie to zrobiło. A Derbów było wtedy chyba do 5 czy jakoś tak.
Koniec końców wybrałem miejsce w okolicach tego nowego mostu, co to go budują od paru(nastu) lat i co go jeszcze nikt nie widział :lol: Więc nie mam do Was daleko :-)

bossini napisał/a:
chce się do centrum sprowadzić. Centrum Bródna oczywiście

No to pierwsze, co mi przychodzi do głowy, to "plenerek" w Lasku Bródnowskim! (nie mylić z parkiem!) :-D Fajne miejsce (jeszcze?)

Ano zdecydowanie nie w Parku :mrgreen: Bo to nie park, ale łysa patelnia, pełna chmmm...... nie zapędzam się, bo jeszcze może ktos lubi tam chadzać...

Lasek to miłe miejsce, pod warunkiem, że nie ma kleszczy :)

bossini napisał/a:
Ano zdecydowanie nie w Parku Bo to nie park, ale łysa patelnia, pełna chmmm......

E, nie jest tak źle...
bossini napisał/a:
Lasek to miłe miejsce, pod warunkiem, że nie ma kleszczy :)

Nie spotkałem. Ale pewnie są. Pełno robactwa pełzającego i latającego tego lata... Nadzieja w zimie, która wreszcie będzie zimą...

dudziks  Dołączył: 27 Maj 2006
Witam,
ja też jestem z Derb(ów?) :)

Hehe. Wiedziałem, że trochę nas będzie. Pozdrawiam sąsiada. :-B

Lasek bródnowski fajny jest :-D Niestety coraz mniej "dziki", a coraz więcej w nim parku.
Jest inny fajny las w okolicy, jakieś 5 min jazdy rowerem od Derb w kierunku Marek zaczyna się las który kończ się za radzyminem i zegrzem - tam można pobiegać z aparatem (choć klimat nie jest tak różnorodny jak w bródnowskim).

Ciekawe co będzie jak by na nieszczęście stadion przenieśli na radzymińską. :-/

bossini napisał/a:
... nie jest tak źle. Nam mieszka się tu całkiem zacisznie. A dojazd.... to inna sprawa

Mieszkałem na podobnym osiedlu na zaciszu i .... dopiero teraz wiem co to jest cisza i spokój.

Pozdrawiam

Ale osiedle Zacisze ma zdecydowanie mylącą nazwę. Chociazby ze względu na położenie :lol:

bossini napisał/a:
Ale osiedle Zacisze ma zdecydowanie mylącą nazwę.

Wręcz przeciwnie. Kiedyś, gdy było jeszcze miejscem z drewnianymi chatkami i ogródkami wokół nich, nazwa była uzasadniona. A potem przyszła cywilizacja...

To tak jak u nas. Kiedyś przebiegały drogę lisy i zające, a teraz..... ehhhhhh

Na Białołęce? Słyszałem coś o dzikach...

Ale ja nie napisałem że mieszkałem na Zielonym Zaciszu, choć jak się mówi zacisze to każdy odrazu widzi to osiedle :mrgreen:
Ja mieszkałem po drógiej stronie radzymińskiej w okolicach renault kiljanczyka, konkretnie na tyłach. A tam to inne klimaty - nawet kury jeszcze czasami się zdarzały, nie mówiąc o gołębiarzach za swoimi stadami.

ramcin napisał/a:
Ale ja nie napisałem że mieszkałem na Zielonym Zaciszu

Zielone Zacisze, to to-to ogrodzone Kondratowicza/Wincentego, tak? No to "prawdziwe" Zacisze jest dalej, za św. Wincentego. Z resztą myślałem, że tylko do Radzymińskiej... A zapamiętałem drewniane domy i klimat małomiasteczkowy, a w zasadzie już wiejski, z lat 70. z odwiedzin u rodziny... Teraz już tylko murowane wille, a i blokowiska też są...

Skocz do: