janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
Przydało by się to jakoś ustalić, bo podawanie linków do aukcji bywa pożyteczne.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
janek_wu napisał/a:
Przepraszam za OT, ale czemu na tym forum podawanie linków do aukcji jest zabronione? Bo to dość dziwne ograniczenie.

Podawanie linków do cudzych aukcji nie jest zabronione przez regulamin.
Ale!
Podawanie linków do cudzych aukcji [szczególnie tzw. "okazji", wyszperanych itp] jest raczej niewskazane. Dla dobra samych forowiczów. Wyobraźmy sobie, że ktos umieścił BCM przedmiot w dziwnym dziale. Wtedy ktoś ma szansę kupić go po szczególnie atrakcyjnej cenie.
Natomiast jeśli nagle dowiaduje się o tym 2000 forowiczów cena pewnie będzie zawrotna. A wszyscy będą sobie nawzajem ją podbijać.

Wiecie - mi to zwisa, bo nie kupuję sprzętu na allegro, ale jako osoba stojąca nieco z zewnątrz - rzeczywiście przyznają, że to dobry pomysł.

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
mygosia napisał/a:
Wiecie - mi to zwisa, bo nie kupuję sprzętu na allegro

A dlaczegóż to ;-) :?:

Nie mam potrzeby :-) Naglącej...
Zawsze jak mam na coś chęć [a to generalnie rzadko jest], to akurat się trafia u nas na giełdzie...
A moze to działa tak, że się trafia na giełdzie coś, a ja nagle czuję naglącą potrzebę :-D

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
mygosia napisał/a:
że się trafia na giełdzie coś, a ja nagle czuję naglącą potrzebę :-D

Co by tu wystawić ..... :-)

medieval1978  Dołączył: 12 Cze 2008
Witam!

Jesli jest ktos zainteresowany to wlasnie sprzedaje obiektyw wymieniony w tytule postu.

Podaje link do aukcji.

W kwestii przesylki do Polski poprzez kuriera, cena powinna oscylowac w okolicach 50e.

Pozdrawiam

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Jakby ktoś chciał płacić cło:
http://cgi.ebay.pl/PENTAX...1QQcmdZViewItem

Aha, a propos pierwszego sznurka w tym wątku:
Cytat
aukcja zakończona
Najwyższa oferta duroc

Gratuluję :-D

janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
mygosia napisał/a:
Podawanie linków do cudzych aukcji [szczególnie tzw. "okazji", wyszperanych itp] jest raczej niewskazane. Dla dobra samych forowiczów. Wyobraźmy sobie, że ktos umieścił BCM przedmiot w dziwnym dziale. Wtedy ktoś ma szansę kupić go po szczególnie atrakcyjnej cenie.
Natomiast jeśli nagle dowiaduje się o tym 2000 forowiczów cena pewnie będzie zawrotna. A wszyscy będą sobie nawzajem ją podbijać.

Nie miałem na myśli takiej sytuacji, raczej jakieś szczególne przypadki gdy ktoś szuka np. osłony p. słonecznej lub jakiegoś rzadkiego i niechodliwego obiektywu. Albo celem unaocznienia jak np. wygląda jakiś stary korpus manualny sprzed 30 lat. W każdym razie też jestem zdania, że w tym względzie wskazany umiar i zdrowy rozsądek. Ale już cicho, sza i EOT. ;-)

janek_wu, sytuacje o których piszesz, to insza inszość :-)

dickkett napisał/a:
Co by tu wystawić .....

Chciałabym coś takiego jak HiMatic F, ino z AF...
:roll:

duroc  Dołączył: 18 Paź 2006
tref - bardzo dziękuję.

ares2k  Dołączył: 19 Lip 2008
ostatnio byl na angielskim ebayu poszedl chyba za 360 funtow

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Cytat
tref - bardzo dziękuję.
Gafa z mojej strony. Powinno być - I HATE U!

:-D :-B

duroc  Dołączył: 18 Paź 2006
tref - nadal bardzo dziękuję ......

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
duroc, dostales juz? wszystko ok?

rey  Dołączył: 12 Paź 2009
Czy jest na forum jakiś posiadacz FA* 80-200/2.8?

Jakiś czas temu zmieniłem body i niestety, ale nawet przy max korekcji na "+" jest spory BF. Nie chce się sprzedać, więc kupiłem plecak i zastanawiam się jak doprowadzić AA do ładu - debug mode, czy Apollo - nie chciałbym go tam dawać B)
Jeżeli to regulacja mechaniczna, może P. Bieniek dał by sobie z tym radę, ale wolę najpierw zapytać tutaj B)
Przypuszczam, że wszystkie szkła miały podobny sposób kalibracji w swoim czasie.

Poza tym nie ma jeszcze przykładowych zdjęć z tego szkła w dziale z samplami :mrgreen:

Skocz do: