gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
pavlos napisał/a:
hornet napisał/a:
gebi napisał/a:
W newsach Chip-a piszą nawet

a nawet testują lustrzanki za mniej niż 2500 PLNów i zgadnijcie jaka wygrała...

taaak kadyszka :lol: . Cieszy.

... a obiektywem testowym był FA 43 mm limited :mrgreen:

Z tego cytatu to ja tylko pierwszą linijkę napisałem ;-) resztę hornet, proszę uważać na dokładne cytowanie zwłaszcza gdy czyjaś wypowiedź jest już oddzielona kilkoma innymi od bieżącej :-)

A co do filmików w Nikonie to może być niezły bajer ze względu na wielkość matrycy, w tej chwili jak filmuję kamerką wieczorem przy sztucznym oświetleniu to rezultaty niezbyt mi się podobają, a przy większej matrycy powiniennem mieć ładne kolorki, niezaszumiony obraz - rewelacja. I tak nie nagrywam na raz więcej niż kilku minut, więc mogę spokojnie sobie zgrać zawartość karty na komputer.

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Wiesz co, K20D i tak jest tani (chociaż nie mówię, ze nie ma stanie jeszcze bardziej :mrgreen: ). Za tę cenę to ja rok temu kupiłem K100D kita i Tamrona 70-300, a kadyszka była wtedy o połowę tego droższa (w sensie body)... Ale czekamy, czekamy... Może się skusze jak będzie koło 2k ;-) No chyba, że wyjdzie coś ciekawszego :mrgreen:

MarcinG  Dołączył: 03 Lip 2007
Throwend napisał/a:
Mi chodzi o to, że Pentax musi jeszcze dogonić innych producentów niektórymi ze standardowych funkcji. I dobrze byłoby gdyby sie tym zajeli. a jeżeli przy okazji wprowadza cos nowego to nie ma sprawy. Ja po prostu chciałbym móc za jakis czas kupić znowu Pentaxa bez zastanowienia, wiedząc że wszystkie funkcje standardowe sa co najmniej tak dobre jak u konkurencji.

Pod tym się mogę podpisać "ręcami" i nogami.

Throwend napisał/a:
Nie kupujesz lustrzanki tylko dlatego że ma LV i uchylny ekran. To pierwsze maja wszystkie kompakty, a drugie część z nich. Bierzesz Panasa LZ50 i masz to wszystko w prawdopodobnie najlepszym zaawansowanym kompakcie na rynku.

Ale tak się składa, że od początku pstrykam lustrzankami i chciałbym miec w przyszłości taką, która zapożyczy od kompaktów m. in. Live View i połączy to z wysokiej jakości ekranem uchylno-obrotowym. Za możliwością kręcenia filmów nie tęsknię. Zresztą moje potrzeby dotyczące aparatu przyszłości wymieniłem w wątku: http://pentax.org.pl/view...=asc&start=100.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Throwend napisał/a:
Nie kupujesz lustrzanki tylko dlatego że ma LV i uchylny ekran. To pierwsze maja wszystkie kompakty, a drugie część z nich. Bierzesz Panasa LZ50 i masz to wszystko w prawdopodobnie najlepszym zaawansowanym kompakcie na rynku.
Ty nie kupujesz tylko dla LV, ale jest mnóstwo ludzi, którzy właśnie tak robią i to oni tworzą sporą część rynku. I to głównie do nich, czyli dotychczasowych użytkowników kompaktów jest kierowany sprzęt entry level.

Hmmm, myślałem, ze K20 nie jest entry level...

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
Throwend napisał/a:

Ano, i jego live view też nie jest z prawdziwego zdarzenia... Poza tym, użytkownicy kompaktów, jeśli bogaci, lubią wydać więcej niż 1.5k zł na aprat, nie ?:)

Ano... A w tym orzedziale mają kilka niezłych pudełek... Np. D40 ;-)

ThomFoto  Dołączył: 07 Lis 2006
Cytat

w zasadzie porównująć do tego co pokazuje obecnie konurencja (ISO/AF) to niestety k20 zjechała do poziomu entry level. w zasadzie tylko ceną czepia sie za połkę wyżej. no ale miejmy nadzieję że na zbliżających sie targach nastąpi przełom , bo t o chyba ostatnia chwila żeby nawiązać choć jakąś walkę o klienta.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
ThomFoto napisał/a:
w zasadzie porównująć do tego co pokazuje obecnie konurencja (ISO/AF) to niestety k20 zjechała do poziomu entry level
no jezeli dla ciebie tylko te dwa parametry stanowia o wartosci i pozycjonowaniu korpusu to chyba nikt nie ma sznas z toba podyskutowac....
rece opadly

ThomFoto  Dołączył: 07 Lis 2006
rozumiem że nawiązujesz do ergonimii puszki. tak. guzikologia w k20 jest rewelacyjna. przyznaję. ale jednak w ostatecznym rozrachunku liczy sie zdjęcie.
Byc może niejasno sie wyraziłem. chodziło o to , że parametry takie jak szumy, szybkość AF K20 są porównywalne z tym co konkurencja proponuje w puszkach entry level.

ale nie ma co sie martwić na zapas. bedzie dobrze. za paręmiesiecy userzy kupią dokładnie to na co czekają, choć dziś o tym jeszcze nie wiedzą że czekają :evilsmile: lub mówią że im to niepotrzebne

siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
ThomFoto, Które to puszki tak wyraźnie biją K20D jeśli idzie o ISO :?:

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
siwyyy77 napisał/a:
ThomFoto, Które to puszki tak wyraźnie biją K20D jeśli idzie o ISO :?:

Myślę, że Nikon d300, d90, Canon 50d?, Sony a700. Wprawdzie sam nie fociłem żadnym ale to tak z opini userów (no d90 -przez analogię, a 50d przypuszczenie), ale ja się nie znam i mój Gx-10 ma najlepszy Cmos, bo pozbawiony wszelkich szumów i innych wad tych matryc, bo coś co nieistnieje nie może mieć wad, czy się mylę ;-)

mlmar  Dołączył: 03 Lip 2008
Cytat
mój Gx-10 ma najlepszy Cmos, bo pozbawiony wszelkich szumów i innych wad tych matryc, bo coś co nieistnieje nie może mieć wad, czy się mylę ;-)

w takim razie ja mam najlepsza dziewczyne, samochod i stala prace

ale mimo wszystko chyba zamienilbym je na nieco gorsze p;

mlmar, Ode mnie :-B :-B :-B , też najlepsze :mrgreen:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
seweryn1 napisał/a:
mój Gx-10 ma najlepszy Cmos
Twój GX-10 ma CCD.

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
Tak.. Totaki żart chyba był..,,Rozmarzony" ;-) No chyba żeby nie... Różne cuda sie widziało i ,,ździwko nie chapło" :-P

[ Dodano: 2008-08-29, 22:32 ]
mlmar napisał/a:
w takim razie ja mam najlepsza dziewczyne, samochod i stala prace
Taak.. Szkoda że zdobyliśmy piłkarskie mistrzostwa Europy i tyle złotych medali co jeden Amerykanin.. :-P

To oczywiście żart najlepsze czyli pozbawione wad. Mój Cmos jest najlepszy bo nie ma żadnych wad- poza jedną lekki brak bytowy :mrgreen: -po prostu go nie ma.

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
seweryn1 napisał/a:
To oczywiście żart. Mój Cmos jest najlepszy bo po prostu go nie ma.

No tak.. Nie ma ciała-nie ma zbrodni :mrgreen: Jedyną wadą Twojego CMOS-a jest więc jego brak.. :?: ;-)

[ Dodano: 2008-08-30, 09:52 ]
Ciekawe jak ten CMOS nowego 50D bedzie się sprawowal..? Nasycenie pikselami ma ponad 10% większe niż K20D..

[ Dodano: 2008-08-30, 09:56 ]
A jakie szkiełka dobre do tego są potrzebne.. Chyba że Canon znowu ulepszy kita.. A narzekano że K20D ma za mocno ,,upakowaną " matrycę, która w dodatku nie daje wcale wzrostu rozdzielczości... Cuda nie dziwy... :-P

Skocz do: