fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
fotonyf napisał/a:Mój najstarszy Spotmatic to właśnie wersja amerykańska Honeywell z numerkiem seryjnym 1378548.
Co prawda z tyłu ma wyraźnie wypisane ASAHI OPT. Co., Japan ale z przodu nawet na pryzmacie ma literkę K zamiast znaczka Asahi.
A drugi, to SPII (nr 5180499), czarny ale to już sporo młodszy model.
Tak, że ja na pewno plasuję się daleko poza czołówką....
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
fotonyf
PiotrB. napisał/a:1.Sprawa- sprawdze do ktorego pasuje Twoj model, szkoda ze nie litera "K"
2. Swietny pomysl stworzenia malego muzeum wirtualnego.
3.Tak sobie mysle, ze trzeba stworzyc chlopakom, maly kurs rozbierania szkiel, czyszcenia plesniakow, itp.
Co Ty na to?
fotonyf
Pozdr.
Marek
ProgramPlus+*ist DS+645
SMC FA 1,9 43 Limited+SMC M50 2.0+SMC DA 1:3.5-5.6 18-55 AL+Tamron AF 75-300 1:4-5.6 LD Macro+SMC A645 75 2.8+Sigma 10-20 f/4-5.6 EX DC+Tamron AF28-75 F/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) Macro
PiotrB. napisał/a:jutro się zenie
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
K10D | MZ-5n | MZ-M
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
LX, *istD, K10D i szkła, szkła, szkła ... + Pentaxy Staruszki
PiotrB. napisał/a:Dostalem w prezencie............................................ ASAHIFLEX IA !!!!!!! Z 53 roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
fotonyf