Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
  Google Chrome nowa szybka przeglądarka firmy Google!
Już można pobrać nową przeglądarkę Chrome jest ona bardzo szybka i importuje ustawienia z Firefoxa.
Ten post piszę właśnie w niej...

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
O, dobrze, że mi przypomniałeś. Trzeba sprawdzić.

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
No zapowiada się ciekawie, ale jeszcze sporo pracy przed nimi.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Eeee tam, brzydka (jakaś taka Viściana), brak dodatków (no chyba, że o czymś nie wiem), na dzień dobry zeżarła mi tyle samo ramu co FF3 (~90MB na 4 zakładki).

Szybka, to fakt.

Pażywiom, uwidzim. Póki co, szału nie ma.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Smiga kurde. Podejrzewam, ze w ciagu najblizszych miesiecy pokaza wtyczki API do gmaila, readera, picasy, bloggera i czego oni tam jeszcze nie maja. Cos czuje, ze chrome zabierze FF duza czes tego tortu, ktory teraz FF zabiera misiowi.

No i widac, ze znaja potrzeby uzytkownikow, Tryb incognito, to cos co naprawde bedzie mialo powodzenie...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
szybka jest, ale kurcze rzeczywiscie duzo pamieci zzera, co ja dyskwalifikuje poki co, bo gdybym miał tu tyle otworzonych okienek co w FF, i tak długo nie zamykanego, to pamięci by mi chyba nie starczyło :|

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
No cóż... czekam na wersję linuksową.

Bardzo lubię wszystkie bajery googli, ale czasem ogarnia mnie przerażenie, że właściwie system wie wszystko.
Permanentna inwigilacja na własne życzenie.
Majstersztyk.

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Ja w Operce mam wszystko czego potrzebuję... no, może poza działaniem części stron... :-P

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Google fajny jest, ale robi się wręcz groźny... Chyba pozostanę przy Operze. Używam produktów Google'a już do wystarczającej ilości zastosowań.

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
DDspeed napisał/a:
Google fajny jest, ale robi się wręcz groźny...

Też mnie trochę przeraża, ale z drugiej strony często bardzo wygodne. Zwłaszcza że jest coraz więcej aplikacji z nim związanych. Ostatnio znalazłem sofcik pod symbiana do synchronizacji z Google Calendar i bardzo sobie chwale. Więc za mygosią chętnie zerknę na wersje dla Linuksa.

Do póki nie będzie się "zatykała" jak FF2, to RAMu Ci u mnie dostatek. GNOME zabiera jakieś 130 MB, więc prawie 2 GB dla niej jeżeli tylko będzie potrafiła to wykorzystać.

Firefox zawsze będzie lepszy ponieważ może blokować reklamy z Google czego ze zrozumiałych względów nie będzie robić przeglądarka Chrome....:-)

D.M.M.  Dołączył: 20 Cze 2007
WuWu84 napisał/a:
Ostatnio znalazłem sofcik pod symbiana do synchronizacji z Google Calendar i bardzo sobie chwale..

Sory za offtop ... ale jakieś szczegóły, linki. Będę bardzo wdzięczny.

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Faktycznie smiga chyba szybciej niz FF. Ale nawet nie chce mi sie sprawdzac jakie oferuje addonsy. Troche zeszlo zanim zoptymalizowalem FF pode mnie, wiec na razie Chrome bedzie "on hold". Niech sie rozpowrzechni i poczekam na opinie innych uzytkownikow.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
ggdh, dodatki !!!

W zasadzie to ta przeglądarka obecnie nie ma żadnych dodatków...

Myron  Dołączył: 21 Cze 2007
O i już pierwsza luka wykryta: KLIKADEŁKO

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Pewnie Google specjalnie to zostawiło żeby móc grzebac użytkownikom w kompach ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
to jest BETA, więc normalne, że może mieć dziury i tym samym może być niebezpieczna - dopiero w wersjach RC powinno być w miarę stabilnie i bezpiecznie

i tak jestem pod wrażeniem stanu zaawansowania tej wersji

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
kurde, jak wyjdze wersja stabilna to chyba trzeba sie bedzie zastanowic nad zmiana :)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
milo, porzuciłbyś FF? :evilsmile:

[ Dodano: 2008-09-03, 14:28 ]
No chyba że używasz opery albo IE (w to nie wierzę)

Skocz do: