opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
pytanie kiedy wyjdzie, i czy wyjdzie :-)

na razie widze, że nie działa np u nas na forum cytowanie selektywne - mimo zaznaczenia tekstu, pokazuje się dialog z tekstem
"zaznacz najpierw tekst"

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
U mnie to samo, a do tego zamiast Opiszona wyśwetla mi Hello Kitty na twoim avatarze :shock:

Eldred, to sprawdź na FF

może masz trojana na kompie :shock:

opiszon, żartowałem :-P
Na pocieszenie :-B :-B + TO :evilsmile:

Eldred napisał/a:
opiszon, żartowałem

ha! mam napisać że nie zauważyłem :-) :?: :?:

a :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B to wam się wszystkim ludki przyda, bo ja za pół godziny kończę pracę na ten tydzień (ale i tak się napracuję przez te 2 dni do weekendu sporo :-| , potem 2 dni zabawy, i koniec wolności, jak to się mówi)

[ Dodano: 2008-09-03, 14:53 ]
a ten aparacik może powinienem sobie kupić ;-)

pancurski  Dołączył: 13 Mar 2008
opiszon napisał/a:
:-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B to wam się wszystkim ludki przyda, bo ja za pół godziny kończę pracę na ten tydzień (ale i tak się napracuję przez te 2 dni do weekendu sporo :-| , potem 2 dni zabawy, i koniec wolności, jak to się mówi)

Idziesz do wojska ?

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
było coś o słomianym wdowcu więc pewnie jakiś kom bek.
*puf*

Cytat
Idziesz do wojska ?

a kysz, właśnie się zastanawiam kiedy znajdę czas żeby się do jakiejś szkoły zapisać, coby do końca roku się pomigać, a ty mi tu z takim tekstem :-)

Cytat
było coś o słomianym wdowcu więc pewnie jakiś kom bek.

to był raczej taki naciągany słomiany "wdowiec", od przyszłego tygodnia będę mógł być prawdziwym słomianym wdowcem :-) (bez cudzysłowów)

Marcin1978  Dołączył: 20 Lip 2008
Chrome pod win2k nie działa, więc dla mnie odpada.

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
D.M.M. napisał/a:
Sory za offtop ... ale jakieś szczegóły, linki. Będę bardzo wdzięczny.

http://s60addons.com/calsync

Śmiga pod s60v3. Dowolne połączenie z netem - w domu punkt dostępowy wi-fi, poza domem: GPRS.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Teraz porównuję do Opery i nie jest tak rewelacyjnie szybka.

Firefox najbardziej funkcjonalny,
Opera najszybsza,
Safari szybka ale mało bezpieczna,
Chrome szybka ale mało funkcjonalna..

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Nie macie problemów z ajaxem na chrome? Iframe ajaxowe mi się nie ładują, albo baaarzo wolno. Ja dziś testowałem Chroma i stwierdzam, że droga daleka przed googlami, zanim się przesiądę na ich produkt.

tref, "nasza" aplikacja chodzi dobrze, więc się z teamem nie martwimy - zresztą wcześniej była testowana wz WebKita, więc dużego zaskoczenia nie bylo :-)

[ Dodano: 2008-09-03, 22:28 ]
a chrome ma potencjał żeby być funcjonalnym - szczególnie patrząc na to, co oferują opcje dla programistów - podpowiadanie składni javascriptu to jest coś

więc jakaś tam funkcjonalność jest, szczególnie dla programistów, którzy są chyba w tej chwili targetem tej przeglądarki, patrząc na to, że jest to beta

Generic  Dołączył: 09 Lis 2007
Taka oto CIEKAWOSTKA

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
No ładnie :-P Całe szczęście, ze z gogli uzywam tylko wyszukiwarki...

[ Dodano: 2008-09-03, 22:47 ]
A propos, jak tam picasa? ;-)

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
zorzyk napisał/a:
ggdh, dodatki !!!

:oops: :-P

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
Generic napisał/a:
Taka oto CIEKAWOSTKA

Pewnie taka sama wtopa jaką miało Adobe i jej Photoshop Express (tylko że tam chyba traciło się też prawa autorskie).

D.M.M.  Dołączył: 20 Cze 2007
WuWu84 napisał/a:
D.M.M. napisał/a:
Sory za offtop ... ale jakieś szczegóły, linki. Będę bardzo wdzięczny.

http://s60addons.com/calsync

Śmiga pod s60v3. Dowolne połączenie z netem - w domu punkt dostępowy wi-fi, poza domem: GPRS.

Dzięki serdeczne, masz u mnie :-B

macioh, Czy wiadomo coś o licencji Picasy? właśnie wyszła trójka i doszła tam opcja ustawienia zdjęciom licencji "Creative Common License" a ponoć normalnie zdjęcia są chronione "Copyrightem" tylko czy to jest copyright tylko dla mnie czy też dla nich?

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
Eldred napisał/a:
Czy wiadomo coś o licencji Picasy?

Brzmi dokładnie tak samo jak licencja na inne produkty Google, czyli punkt 11 jest niezmieniony i brzmi tak:

Cytat
11. Licencja na Treść udzielana przez Użytkownika

11.1 Użytkownik zachowuje prawa autorskie i wszystkie inne już przez niego posiadane prawa do Treści zgłaszanej, publikowanej lub wyświetlanej w Usługach lub za ich pośrednictwem. Zgłaszając, publikując lub wyświetlając treść, Użytkownik udziela Google stałej, nieodwołalnej, ważnej na całym świecie, nieodpłatnej i niewyłącznej licencji na reprodukcję, adaptację, modyfikację, tłumaczenia, publikację, publiczne odtwarzanie, publiczne wyświetlanie i rozpowszechnianie wszelkiej Treści zgłaszanej, publikowanej lub wyświetlanej w Usługach lub za ich pośrednictwem. Licencja ta ma na celu wyłącznie umożliwienie Google wyświetlania, rozpowszechniania oraz promowania Usług i może zostać cofnięta w niektórych Usługach w sposób dozwolony na mocy Dodatkowych warunków dotyczących tych Usług.

11.2 Użytkownik akceptuje, że licencja ta obejmuje prawa Google do udostępniania Treści innym firmom, organizacjom lub osobom fizycznym, mającym z Google umowy dotyczące świadczenia usług dystrybucyjnych oraz do używania Treści w związku ze świadczeniem takich usług.

11.3 Użytkownik rozumie, że Google podczas przeprowadzania niezbędnych czynności technicznych w celu świadczenia Usług naszym użytkownikom może (a) przesyłać lub rozpowszechniać Treść należącą do Użytkownika w różnych sieciach publicznych i na różnych nośnikach; oraz (b) dokonywać zmian Treści należącej do Użytkownika niezbędnych w celu dostosowania Treści do wymogów technicznych odpowiednich sieci, urządzeń, usług lub nośników. Użytkownik akceptuje fakt, że niniejsza licencja uprawnia Google do podejmowania takich działań.

11.4 Użytkownik potwierdza i gwarantuje firmie Google, że dysponuje wszelkimi prawami, pełnomocnictwami i kompetencjami niezbędnymi do udzielenia powyższej licencji.

Eldred napisał/a:
właśnie wyszła trójka i doszła tam opcja ustawienia zdjęciom licencji "Creative Common License" a ponoć normalnie zdjęcia są chronione "Copyrightem" tylko czy to jest copyright tylko dla mnie czy też dla nich?

Domyślnie wszystkie prawa autorskie należą do Ciebie (możesz to zmienić w opcjach). Ale wg tego co wkleiłem wyżej, Google ma na to licencję.

Myślę że ich błędem jest używanie tych samych zapisów we wszystkich produktach.

PS. Licencja dla Google Chrome została zmieniona, punkt 11 się skurczył i wygląda tak:

Skocz do: