Matewka  Dołączył: 16 Wrz 2006
Dylemat aukcyjny
Witam.
Od kilku dni noszę się z zamiarem sprzedaży mojego obiektywu 24/2.8 i zastanawiałem się, na jakim serwisie ebayowym będzie największy popyt na takie szkiełko. Wiem, że jest rzadkie i chciałbym, żeby jak najwięcej osób mogło się nim zainteresować. Chodzi mi o wersję ebaya. Angielski, amerykański, niemiecki, polski? A może jeszcze inny? Czy jest w ogóle jakaś różnica? Zastanawiam się też czy to nie za dużo zachodu i czy nie wystawić go po prostu na giełdzie forumowej ;)

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
toć wystaw na giełdzie.. Proszę Państwa! Matewka ma szkielo SMC-A 24/2.8 w dobrym stanie (świetny optyczniy, bdb mechaniczny, nieco otarć więc bdb minus). Oferty proszę wysyłać Matewce na PW :mrgreen:

No i Ci pozamiatałem :-P

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Matewka napisał/a:
Angielski, amerykański, niemiecki, polski?
A masz jak przyjąć pieniądze z zagranicy? Tak tylko pytam. Na przelew od amerykańca nie licz.
Matewka napisał/a:
czy nie wystawić go po prostu na giełdzie forumowej ;)
No wiesz... pewnie, że tak.

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
A masz jak przyjąć pieniądze z zagranicy?
Od jakiegoś czasu polski Paypal akceptuje też przyjmowanie płatności. https://www.paypal.com/pl...verview-outside

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
na pewno nie opłaca się wystawiać na amerykańskim - pewnie zależy co dokładnie, ale rzeczy nie będące super rarytasem można tam dostać za bezcen, a nie wydaje mi się żeby o to ci chodzilo ;-)

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
Niezłe (dla sprzedających) ceny są na co.uk i .de, sporo rzeczy foto jest na .it.
Ale jest tam mniej osób z paypalem, więc koszty (kupującego lub sprzedającego) związane z np. przelewem (nie wiem jakie stawki mają ichnie banki) są potencjalnie wyższe.

Matewka  Dołączył: 16 Wrz 2006
Dzięki Dagio za załatwienie sprawy za mnie ;P Ale nie jestem pewien jaką cenę zaśpiewać.. Obiektyw, jakby nie patrzeć, rzadki. Kolekcjonerzy mogliby dać nieco więcej. Ale nie wiem czy są tu tacy...

Skocz do: