dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Nieinwazyjny przylepiec do odbitek - szukam
Witam,

Szukam patentu do przylepiania odbitek do sciany. Cos dobrze trzymajacego, ale dajacego sie latwo oderwac w razie potrzeby. Najlepiej uniwersalne, do odbitek 10x10 do 30x45.

Cos mi sie kojarzy, ze kiedys widzialem u kogos takie kulki kleju, ktore chyba dobrze spelnialy by moje oczekiwania. Mozna to gdzies w sklepach dostac?

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
dan napisał/a:
kiedys widzialem u kogos takie kulki kleju
Miałem kiedyś takie darmowe próbki. Produkował to Patex ale w sklepie tego nie widziałem. W pracy wiszą mi na tym plakaty i daje rade.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
podobno Herma - mam takie ale jeszcze ich nie uzylem :mrgreen:

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
W Macro (czyli pewnie w księgarniach też) są takie paski z niby plasteliną wstępnie podziałkowaną... nie brudzi, nie tłuści i trzyma zdjęcia, plakaty itp. Poza tym można łatwo oderwać (może nawet nie oderwać tylko zdjąć).

o coś w tym stajlu: click

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Takiej plastelinki żółtej czasem używam, ale jednak jak się zostawi na długo, to zostawia tłuste plamy (np. na papierze). Inne może tak nie brudzą. Polecam za to coś takiego:
http://www.tesa.pl/consum...erstrips/281464
Na gładkich powierzchniach trzyma się naprawdę mocno i IMHO łatwiejsze w użyciu niż plastelina.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Dzieki Wam, sprobuje namierzyc to w markiecie :-D

:-B

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Można też od czasu do czasu kupić jakieś czasopismo z cover-cd i zbierać kulki używanego przez nich kleju. Ale to chyba mało praktyczna metoda :-) .

Kasia  Dołączyła: 30 Cze 2008
to sie nazywa kropki kleju :
http://www.allegro.pl/ite...az_hurtowa.html

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
dan, koniecznie Pritt - masa mocująca..

sam uzywalem na wystawe.. i na scianie mam kilka zdjec na tym.. warte.. i cholernie wydajne.. robisz 2 (lub 4) kuleczki 2x2 mm na jedno zdjecie..

ja zuzylem na 46 zdjec w sumie 8 kosteczek kwadratowych.. a w opakowaniu jest ich w sumie 65.. wiec jak widzisz starcza na dlugo

Skocz do: