cytrus  Dołączył: 02 Wrz 2007
  Gdzie wypocząć w Kudowie Zdroju - niedrogo a fajnie - pilne
W końcu trafił się urlop i bez względu na pogodę chcę gdzieś pojechać. I czemu nie tam gdzie mnie nie było?:D
W związku z tym potrzebuję pomocy, bo czasu mam mało - gdzie najfajniej się zadokować w Kudowie Zdrój...chętnie z niewielkim psiakiem.
Jeżeli ktoś wie, proszę o pomoc:)
Pozdrawiam
Krzysiek

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Hmmm... może Rancho Stokrotka - ale to nie Kudowa sama, tylko Jarków - tuż za Lewinem, z kilometr w lewo od DK 8 - Pentaksiarze byli tam gośćmi w maju.

Ale to dość specyficzne miejsce - gospodarstwo, bez luksusów, ale czysto. Pokoje kilkuosobowe. Miejsce do przygotowania posiłków. Łazienka, prysznic.
Zależy co preferujesz i w jakim celu.

mam mały problem z samochodem, więc dojazd pkp plus nie wiem co dalej..taxi???
w każdym razie nie jadę tam po luksus tylko żeby połazić..w końcu od czego jest urlop :d
To o czym, piszesz wystarczy...potrzeba mi tylko jakiś dojazd tam z Kudowej wykombinować.
W każdym razie bardzo dziękuje:) Jutro podzwonię.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
cytrus napisał/a:
dojazd pkp

masochista! Wiesz, że pociąg z Kłodzka do Kudowy toczy się 2godziny??? :evilsmile:
Ja kiedyś miałem kwaterę w Dusznikach i było OK. Tylko namiary to posiałem już jakiś czas temu :roll:
A jakby co, to jeszcze na dysku mam zestaw atrakcji Gór Stołowych i okolic przygotowany na VPPD. Jakby co, to chyba na maila mogę podesłać ;-)

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
matb napisał/a:
masochista! Wiesz, że pociąg z Kłodzka do Kudowy toczy się 2 godziny???

Ale jak jest pogoda to widoki są fajne :-)
Natomiast "szybkościowo" pociąg przegrywał z PKS-em na całej linii, to fakt...

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
cytrus napisał/a:
mam mały problem z samochodem, więc dojazd pkp plus nie wiem co dalej..taxi???

Hmmm.... A z buta? To w sumie parę km tylko [5-6?] ;-) Ewentualnie możesz wysiąść w Kulinie i zrobić sobie wycieczkę w dół szlakiem [nie stromo] - Aspius tak szedł :-D
Ale jak nie będziesz zmotoryzowany, to może poszkaj jednak czegoś bliżej Kudowy - głównie ze względów logistycznych - bo Jarków jest jednak nieco oddalony od głównej drogi i szlaków.

Skoro jedziesz w GS, to może zainteresowany będziesz opisami różnych atrakcji? Jak tak, to podaj mi swój adres na PW, to Ci podeślę gotowe pliki do wydrukowania.

matb napisał/a:
masochista! Wiesz, że pociąg z Kłodzka do Kudowy toczy się 2godziny???

I to jest cała atrackcja w nim! Uwielbiałam ten pociąg. Wsiadasz z Kłodzku - przyczepiają spalinówkę, bo trasa jest tak stroma i kręta, że elektryczna się tam nie zmieści. Wsiadasz.... i kurcze... masz 2h świętego spokoju. Najpierw wspinasz się serpentynami na przełęcz w Kulinie - a potem serpentynami zwjeżdżasz. Możesz spokojnie czytać, spacerować, robić zdjęcia :-)

A PKS - śmierdzi, trzęsie, czytać nie mogę, jedzie drogą. Jest taki... zwyczajny!

właśnie chodzi mi o widoki z pociągu...co do atrakcji - przyjmę z chęcią informacje gdzie warto iśc:)
matb, mygosia bardzo dziękuję:)

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
A PKS [...] jedzie drogą.

znam kliku orędowników jazdy autobusem i fakt, że jedzie drogą wymieniają jako jeden z głównych plusów .. że jedzie przez miasteczka, wsie .. a nie przez las czy pola .. nie rozumiem .. ciapągi też przejeżdżają przez wsie, miasteczka :roll: .. a osobiście wolę lasy, pola :roll:

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
cytrus, polecam:
http://www.kudowazdroj.popracy.pl/info.php?id=1004
Byłem dwa lata temu. Czysto, schludnie, tanio. Gospodarze przemili. Musisz się tylko dowiedzieć jak z psem.

Dziękuję wszystkim - już załatwione - wyjeżdżam we wtorek. Jak będzie się czym pochwalić, to podrzucę zdjatka na forum:)
pozdrawiam

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
cytrus napisał/a:
Dziękuję wszystkim - już załatwione - wyjeżdżam we wtorek. Jak będzie się czym pochwalić, to podrzucę zdjatka na forum:)
Jeśli masz kamerę, to możesz sfilmować przejazd z okna, widoki są tego warte, oczywiście godne są one także fotografowania:

Jeśli jesteś rowerzystą, nawet niekoniecznie downhillowcem, to polecam zjazd do Kudowy z Kulina Kłodzkiego - zrobiłem tak, kiedy wizytowałem PPD w maju.

matteusz  Dołączył: 02 Lis 2007
Byłem w Kudowej kilka razy, bardzo przyjemne miasteczko. Nocowałem w Pensjonacie Akacja. Położony w samym centrum, 200 m od parku zdrojojowego, jednak nie przy głównej ulicy. Mogę go z czystym sumieniem polecic.

http://www.akacja.info.pl/win-index.php3

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
matteusz napisał/a:
Byłem w <s>Kudowej</s> ...

To jest błąd!

Mówimy i piszemy wyłącznie:
w Kudowie
do Kudowy

W tytule wątku poprawiłem.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
zorzyk, wyprzedziłeś mnie. Nie chciałem być upierdliwy.

matteusz  Dołączył: 02 Lis 2007
Foróm óczy i wyhowóje :)

zorzyk, dzięki, bo szczerze mialem spore watpliwosci przy pisaniu tej wiadomosci. Wiele osób mowi "Kudowej", wiec tak napisałem :)

Ehh..dzięki za poprawkę - człowiek się uczy całe życie:D
A co do kamery - nie lubię używać, choć mógłbym zabrać jakąś..ale i tak sporo jest tego fotożelastwa :evilsmile:
KytutrNo ładnie tam...
Anyway wtorek rano wyjazd...Hura!!...wreszcie

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja poproszę kilka zdjęć kolejowych stamtąd! Please! ;-)

Jak nie będzie lało zdjęć będzie sporo...

Skocz do: