cotti napisał/a:Gdybym się spieszyła, a tekst byłby na białym tle, niepoprzecinany zdjęciami/grafikami...
Zaimportować do Indesigna, nałożyć biały prostokąt, wlać na to tło w ramkę tekstową tekst, wyeksportować do pedeefa - tada![]()
k10d i k-7
Ja tez kiedys w robocie potrzebowalem cos zrobic na wektorach, a ze wiedzialem, ze to bedzie jeden jedyny raz, a w razie czego jest jeszcze inkscape, to zrobilem to na corelowym trialu. Wg mnie to nie jest naduzycie licencji.dickkett napisał/a:Takich przypuszczeń o kristofo pochopnie, publicznie bym nie pisał.
pozdrawiam,
dzerrry
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
pozdrawiam,
dzerrry
K-5, DA* 50-135/2.8, DA* 16-50/2.8 moje zdjęcia
dzerry napisał/a:pdf pdfowi nierowny.
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
I tu jest podstawowy blad pojeciowy. Acrobat to tylko zaawansowane narzedzie do pracy z pdf. PDF sie tworzy w postcripcie z programow graficznych albo LaTex lub transoformuje z xml'a - xsl-fo + XEP na przyklad - ja tak w pracy robie. Wynikiem mojej pracy sa ksiazki w pdf'ach, ktore podczas powstawania nie widza ani jednego programu do grafiki albo skladu.kristofo napisał/a:Tak sobie jeszcze pomyślałem, ze może Adobe Acrobat Professional, przeciez to dedykowane narzędzie do tworzenia tego typu dokumentów
pozdrawiam,
dzerrry