KITT  Dołączył: 28 Lip 2008
7

8

maslot  Dołączył: 11 Cze 2008
KADROWANIE

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
7 świetnie uchwycona.
Rzeczywiście kadrowanie w połowie nie jest najszczęśliwsze.

No kadrowanie to póki co moja pięta achillesowa jednak mogę prosić o jakiś przykład?
7 chyba troche za nisko, 8?

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
[quote=
Co do samych zdjęc to niezbyt mnie ruszają. Trochę nudne... [/quote]
Starałem się z wielką uwagą przeglądać. Niestety jestem też podobnego zdania.
Może jednak spróbować określić swoje zainteresowania = tematykę zdjęć, a dopiero potem zająć się fotografią ?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
KITT, wpisz w google "złoty podział", a może też trójpodział, a także np. reguły kompozycji - i czytaj, czytaj, czytaj... Potem oglądaj i oglądaj [fotografie, obrazy klasyków [!]]. A potem wcielaj w życie :-)

Ps. Klasyczny podział/kompozycja nie jest warunkiem koniecznym dobrego zdjęcia. Ale zalecane jest, żeby najpierw poznać reguły, aby potem je łamać z głową :-)

again:)

9

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
Ładne kolorki, ale brak dynamizmu w kadrze daje o sobie znać. Generalnie temat oklepany. Pomóc by mógł trochę niższy horyzont - tak na 1/3 wysokości, oraz jakieś działanie ze strony ludzi.

waldesss  Dołączył: 23 Cze 2008
jak by nie patrzeć to twoje najlepsze zdjęcie jak do tej pory

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
waldesss napisał/a:
jak by nie patrzeć to twoje najlepsze zdjęcie jak do tej pory

yhmm

andreo  Dołączył: 27 Cze 2008
nie wiedzieć czemu? wszystkie Twoje fotki wyglądają (dla mnie) jako nieostre!
... a to dyskwalifikuje je a'priori .... MZ oczywista :evilsmile:

zaq81  Dołączył: 29 Lut 2008
Jeżeli chodzi o ostrość to chyba wina portalu za pomocą którego fotki są dodawane. Coś podobnego do 9 mam w swoim wątku i mimo tego samego rozmiaru fotki ilość szczegółów i ostrość jest lepsza kompozycja jest już sprawą dyskusji.
Ja przed dodaniem fotek zawsze zmieniam wielkość sam i nadaje stosowny stopień kompresji.
Życzę Ci aby problem tkwił tylko w tej kwestii i nie dotyczył sprzętu ...
Nad 6 można by popracować czy tylko ja na tej fotce widzę dwie buźki wesołą spray i smutną (wręcz płaczącą) poniżej, jeżeli masz to wykadrowane z czegoś większego to może chwyć więcej dołu

Serdeczne dzięki za komentarze, hmm... ostrość to raczej gubi się gdzieś dalej niż na matrycy.. sam zmniejszam i dopiero potem hostuję, spróbuję troche poostrzyć przy kompresji.
Co do 6 to nie wpadłem na to żeby zrobić z tych otworów i pęknięcia drugą i tak kadrowałem już w plenerze, może i szkoda.

kristofo napisał/a:
yhmm

??

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
KITT napisał/a:
??

poprostu zgodziłem sie z opinią Waldessaa

10

waldesss  Dołączył: 23 Cze 2008
raczej nie bardzo, nie przypadło mi do gustu

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Powinieneś zacząć edytować swoje zdjęcia, bo tak jak prosto lecą z taśmy tracisz na efekcie, który z pomocą softu możesz uzyskać w ok 10min. pracy.

Jeśli Ci to nie przeszkadza, to pozwoliłem sobie chwilę się pobawić, 2 wersje z tego się urodziły:

Heh dzięki kulten, nie przeszkadza a wręcz przeciwnie. Robiłem w RAWie i tak wywołałem,jeszcze się pobawię w takim razie. Z Twoich propozycji raczej w kolorze mi bardziej podchodzi.

Waldess... No cóż dzieło to nie jest ;/

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
ano, kolorowa wersja kultena ciekawsza

Skocz do: