tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Arti napisał/a:
Wkręcam się na ich plenery i nawet żadnego Pentaksa mi nie spalili..
Bo do palenia to są Nikony. Zapytaj Bogusza. :-D
Arti napisał/a:
A i u nich można normalnie zdjęcia pokazywać... :evilsmile: nie tak jak tu.
No bo my inni jesteśmy, ktoś nam przylepił łatkę diehard na koszulki, to trzymamy fason :-D

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Iza napisał/a:
No to się teraz posypią "coming outy"

To się przyznam. Namówiłem kolegą na d40.

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Cytat
fajne jest forum nikona mowie wam,

jungli, nie wiem z jakich powodów i kto Cię tak potraktował, ale dla mnie nic takiego się nie zdarzyło a ostatnio sprzedałem na tamtejszej giełdzie parę dupereli i nic podobnego mnie się nie przydarzyło.
A co do ataków potencjalnych, niedoszłych kupców na PW to się zgadzam w całej rozciągłości :mrgreen:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
lipalipski napisał/a:
To się przyznam. Namówiłem kolegą na d40.
hehe, to może założymy "Pentaxowe kółko anonimowych promotorów nikona"

Dobra, żeby nie bylo. Staję w obronie Nikonowców. Ich forum jest fajne. W każdym zakątku netowym może się zdarzyć coś nieprzyjemnego, czasem rzadziej, czasem częściej. Zatem nie powiem, że forum NiC to jakieś paskudne miejsca. Ale fakt, ze PPL jest jedyny w swoim rodzaju jest niezaprzeczalny. Może się komuś nie podobać, że mamy masę otów, ale szczerze mówiąc, to jak szukam czegoś na NiC i na PPL, to równie trudno dorwać odp na szybko. Ideałem jest : pytanie, dwie odpowiedzi na temat, zamkniecie wątku, oznaczenie [R]. Tylko nikt nie wytrzyma takiej formuły, a na PPL, to już na 100% się tak nie da.

Np. ja - wpadłem do wątku o LR i zaczeła się dysputa o potrzebie kupna nowego kompa. No przecież solą PePeeLa jest śmiech, radość, humor, rozprężenie. Dzięki temu człowiek może oderwać się od rzeczywistości, korków na ulicach, debili za kierownicą, narzekających współtowarzyszy, itd.

A tak w temacie - dziś kolorową rolkę zrobiłem. A co :mrgreen:

[ Dodano: 2008-09-16, 22:49 ]
Eldred napisał/a:
"Pentaxowe kółko anonimowych promotorów nikona"
Jak to brzmi :-( PKAPN

Lepiej nazwać to zgrupowanie KAFTAN.
Kółko Anonimowych Fanów Tradycyjnych* Aparatów Nikon.

Do tego można od razu zamówić stroje reprezentacyjne. :evilsmile:

* lustrzanek znaczy, bo przecie my jako pro w kompakty się bawic nie bedziemy :-P

Tak, uważam, że ten tekst był śmieszny i nadaje się do cytatu tygodnia.

.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
tref, przywoluje Cie do porzadku: to jest watek o uwielbieniu dla moderatorow/administratorow. I w ogole, jeszcze jeden post nie na temat i watek idzie w piach :evilsmile: 8-)

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
l_uka napisał/a:
jeszcze jeden post nie na temat i watek idzie w piach

Wątek to zostanie tylko autor dostanie ostrzeżenie ;-)

l_uka, masz rację.

"Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes naszego Klubu", gdzie Sylwek jest?

"Chciałem powiedzieć, że nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma." ... " Jestem tu z przyjemnością."

l_uka napisał/a:
to jest watek o uwielbieniu dla moderatorow/administratorow
"Nie mam nic naprzeciwko, wręcz przeciwnie"

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
Jungli, czy ja dobrze widzę w Twojej stopce 2 S3 Pro + 2 S3 Pro backup?? :shock:

To ja się nie dziwię, że Cię nie lubią na forum Nikona :mrgreen:

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
tref napisał/a:
. . debili za kierownicą, narzekających współtowarzyszy, itd. . . .

Bardzo proszę bez tych osobistych wycieczek pod moim adresem. Poczułem się ocipunkę nieswojo . . . . . . . :mrgreen:
Pozdrówka Kuszelas

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Kuszelas, przez Ciebie zakrztusiłem się poranną kawą.

jungli
[Usunięty]
mygosia,

Jasne, ze sie powolali, ze to handel w celach zarobkowych:)

Maciej,

Poszlo PW, choc takie rzeczy powinno sie pietnowac na forum:)

forestowy,

Problem w tym, ze nie pale, nigdy nie palilem i nigdy nie bede, jak to mowil ojciec mojego kumpla sto lat temu, przy gadce umoralniajacej przed 18tka:

Chlopaki, pamietajcie, lepiej wypic niz zapalic!

Zloty chlop wiedzial co mowi w koncu stoczniowiec:)

armar,

Dobrze widzisz, w prawdzie ubylo 1szt wlasnie ale co tam:) jak szalec to szalec:)
Najgorsze, ze mam jeszcze R1, tez za twoja sprawa, mial byc dla zony, wiem, ze chyba bedzie dla mnie, po prostu nie wyobrazam sobie go nie miec teraz, ma tylko jedna wade, wolno ostrzy w slabych warunkach, a zalet tyle, ze nie chce mi sie pisac...:)

Zawsze myslalem, ze forum powinno dzialac tak jak Pentaxowe, jest luz, a sa i ambitne watki gdzie sie fajne dyskutuje i wymienia opinie i doswiadczenia, wychodzi na to, ze to MY faktycznie jestesmy inni, chyba mniej profesjonalni, bo zartujemy, usmiechamy sie i czesto nie jestesmy na serio.

Kocham to forum, zaraz poprawiam stopke, bo to grzech zeby ist* D byl na samym koncu:)

Zgrzeszylem, przepraszam, pojde chyba do spowiedzi :mrgreen:

hej :mrgreen:

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
spokojnie - kup ze 3-4 worki z grochem - rozsyp i na kolanach tak z 10 koleczek :evilsmile:

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
jungli napisał/a:
Chlopaki, pamietajcie, lepiej wypic niz zapalic!

Problem można sprowadzić do kwesti: 10 fajek dziennie czy 10 kielonków, kto ile wytrzyma i jak długo ;-)

miodzik  Dołączył: 19 Lut 2008
gajos007 napisał/a:
ja też stawiam ...zwłaszcza dla jarka dąbrowskiego i fafniaka za cierpliwość
to tak gwoli tematu twgo wątku...
chciałbym dołożyć swoje :-B :-B :-B dla zorzyka właśnie za opanowanie, cierpliwość, wiele cennych wskazówek oraz pilnowaniem forum przed niepotrzebnym zaśmiecaniem i powielaniem wątków ;-)

Wito76  Dołączył: 10 Kwi 2008
Jak to sie mówi "nie samym Pentaxem człowiek żyje" i każdy z nas nie ogranicza swojej netowej egzystencji do tego jednego forum i każdy ma porównanie z innymi forami i trzeba uczciwie przyznać, że naprawdę fajna atmosfera tu panuje. Jak trzeba jest ostrzej, ale generalnie jest lajtowo i widać tu pewną cywilizację.
Dość mocno dzielę swój czas między 'pentax forum' a pewnym hacking forum i różnica jest bardzo wyraźna. Tam wątki żyją kilka minut i nie wiedzieć czemu wisi na nich kłódka (czlowiek sie domyśla, że zrobił dubla, ale nie ma wskazówek ze zrobilo sie dubel i informacji, że temat już był poruszany w innym takim a takim wątku). Trzeba metodą prób i błędów wpisywać do szukajki różne hasła by odnaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
tref napisał/a:
A tak w temacie - dziś kolorową rolkę zrobiłem. A co :mrgreen:
Całą w jeden dzień? gratulacje, ja to tydzień minimum a do tego kryzys ostatnich 5 klatek ciągle mnie jeszcze dopada, jakoś tak nie potrafię wyjąć filmu jak nie jest ukończony, czy jestem zbytnio oszczędny?

water-drinker  Dołączył: 05 Lip 2008
Eldred, to się nazywa analog. Jak bawiłem się nikonem f65 miałem to samo. Ech, dorwać analoga z conajmniej dwoma kliszami.. chlip! chlip!

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Eldred napisał/a:
Całą w jeden dzień?

Bo On testy nowego nabytku robił :-D

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
co znowu zakupil :?: :evilsmile:

Skocz do: