aron napisał/a:czy np taki da rade na początek?
aron napisał/a:do kazdej kuwety potrzebny jest termometr i oddzielne szczypce?
aron napisał/a:A ile kuwet jest potrzebnych? 1-wywoływacz 2-płukanie 3-utrwalacz czy coś jeszcze?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
aron napisał/a:pan 100
aron napisał/a:- wywolywacz do filmu: Kodak d-76 (odpowiedni do tych filmow?)
- utrwalacz do papieru i filmu: Foma U-11
- zwilżacz: Tetenal mirasol 2000 antistatic
plwk napisał/a:Do papieru przerywacz nie jest konieczny.
plwk napisał/a:Jak najbardziej.
Paweł Szkup napisał/a:polecić mogę Opemusa 6
Paweł Szkup napisał/a:bez obiektywu nie "ruszy", minimum jakościowym jest czeski Anaret
aron napisał/a:Dzięki za odpowiedź, jeszcze trochę i zacznę pomału coś kompletować :)
Paweł Szkup napisał/a:polecić mogę Opemusa 6
a poczuję jakąś znaczącą różnicę (oprócz tej w cenie)? przypominam, że jestem kompletnym żółtodziobem.
Paweł Szkup napisał/a:bez obiektywu nie "ruszy", minimum jakościowym jest czeski Anaret
Tak też myślałem, nie wiem jak tam się te obiektywy mocuje, ale da radę wrzucić do krokusa taki lepszy obiektyw, czy też "bagnet" jest inny?
Oraz trochę inne pytanie: czy pod powiększalnikiem kolor da się robić b/w?
A regulowales kiedys zarowke w Opemusie? Zauwazylem, ze jeden rog mi bydlak niedostwietlaPaweł Szkup napisał/a:Opemus ma nad krokusem jedną wielką zaletę - da się go używać W krokusach odwieczny problem to kwestia równomierności oświetlenia, ciężko jest ustawić żarówkę mimo, że TEORETYCZNIE się da. Ale słowo "teoretycznie" robi wielką różnicę Miałem kiedyś dwa krokusy, próbowałem zachęcić je do współpracy ale mi się nie udało i zanabyłem Opemusa 6. To była przesiadka jak z trabanta na samochód
pozdrawiam,
dzerrry
plwk napisał/a:Do papieru przerywacz nie jest konieczny.
marty145