stopka
Aspius napisał/a:ustawienie korekty ekspozycji ?
stopka
Yashica Mat124, Canon 100d
Pozdrawiam
Arti
Artur
K10D (klin, raster) + MZ-7 (jeszcze bez klina)
Pentax DA 18-55mm AL II + Tamron 28-75/2.8 + Auto Chinon MC 50/1.4 + Auto Revuenon MC 135/2.8
Arczibandit napisał/a:Tylko że ja bym chciał aby ekspozycja było "zerowa" czyli prawidłowa
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Arczibandit napisał/a:dzięki dobrodziejstwom SR prawidłowa ekspozycja mogłaby zostać dobrana również przy 1/25 sek
Yeti napisał/a:Nic nie ma w przyrodzie za darmo, SR jest niestety okupione czasem gorszą jakością obrazu,
Pozdrawiam
Arti
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Arti napisał/a:Możesz rozwinąć? Jakoś nie zauważyłem pogorszenia jakości przy SR i nie bardzo wiem z czego ma wynikać?
Yeti napisał/a:układ sterujący wybiera tylko najbardziej prawdopodobne kierunki i amplitudy
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
"Siłowniki" są magnetyczne. Wyraźnie widać cewki na zdjęciach bebechów Kasetki i Kadyszki.Yeti napisał/a:"siłownik" piezoelektryczny (tak to jest rozwiązane).
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
wpentaksowany (wpentaxiony?) niemożebnie
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Pozdrawiam
Arti
l_uka napisał/a:sadze, ze sie mylisz. Uklad sterujacy opiera sie na informacji z ukladow zyroskopowych. To co Ty opisujesz, to jakas rosyjska ruletka raczej.
Gwiazdor napisał/a:"Siłowniki" są magnetyczne. Wyraźnie widać cewki na zdjęciach bebechów Kasetki i Kadyszki.
Arti napisał/a:I samo z siebie SR nie "psuje" jakości.
Yeti napisał/a:Może źle to opisałem.
Pozdrawiam
Arti