Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
luki17 napisał/a:i na akcesoria czyli karta i torba i reszte
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
moje 50D Canon
50mm/1,4 USM Canon
30mm/1,4 DC Sigma
85/1,8 USM Canon
luki17 napisał/a:witam bedem kupował k100 pod koniec stycznia na początku lutego
mam kilka pytan
1 gdzie najlepiej kupić aparat we wrocławiu
2 czy 3500 zł starczy na k100 z dwoma obiektywami i na akcesoria czyli karta i torba i reszte
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
K100D || DA18-55/3.5-5.6 || Carl Zeiss Jena 50/1.8 M42 || Takumar 135/2.5 || Beroflex 80-210/3.8 i szukam dalej :))
martyr napisał/a:Co do obiektywow kitowych to jak sama nazwa wskazuje sa do kitu. (...)
Ż jest P... p.
luki17 napisał/a:gdzie najlepiej kupić aparat we wrocławiu
djack napisał/a:Z normalnych, nieinternetowych sklepów to nie ma dużego wyboru. Tylko MM i sklep na Odrzańskiej.
Robert napisał/a:skoro temat zszedł tak daleko to może ktoś mi wyjaśni, bo nie mam okazji pomacać kasetki, pewną rzecz:
jestem przyzwyczajony do aparatu z dwoma pokrętłami i fajnie się w manualu kręci przysłoną i czasem, jak to robicie w kasetce jednym kółkiem ? jak można szybko zmieniać nastawy ?
Robert napisał/a:czyli jak w Canonie, chciałem się upewnić, dzięki
Robert napisał/a:czyli jak w Canonie, chciałem się upewnić, dzięki
Tak, są dwa. Można je nawet konfigurować . Ale to na inny wątek .cypis napisał/a:Nie wiem jak to jest w K10D, bo tam są chyba 2 pokrętła.Ale to inny temat..
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
cypis napisał/a:Prosto. Krecąc kólkiem zmieniasz czasy. Przy spuście migawki masz przycisk Av
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
I tak jest. Chodzi o tryb M. Kółkiem zmieniasz Tv, naciskając korektę i trzymając ją przekrecasz kółko i zmieniasz Av. W trybach Tv Av zmiana nastepuje tylko przez kręcenie.l_uka napisał/a:Porownuje sobie to do Z20 i co? i tam guzik Av zmienia _na stale_ funkcje kolka - standardowo zmieniam czas, naciskam Av i zmieniam przeslone.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki