cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Właśnie będę musiał zapłacić fotografowi za robienie zdjęć w USC. Jakieś pół godziny pracy. Pierwszy powiedział, że chce 1000zł. Drugi 800zł. Ile można dać za robienie zdjęć w samym USC? Te kwoty są zdecydowanie za wysokie.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
cinekk1, no to nie dawaj, skoro uważasz, że są to kwoty za wysokie, i że to jest pół godziny pracy. Poproś wuja z komórką, wyjdzie taniej.

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Sam bym sobie zrobił, ale jakoś nie da rady. Jestem aktorem z wieloletnim doświadczeniem i dobrym rzemieślnikiem w swoim fachu. Nie dam facetowi osiem stów za 25 minut roboty. Będzie wujek z komórką i potem wszystkim się tym pochwalę. Nie daje się tyle pieniędzy za pstrykanie ślubów, ceny są chore. Absolutnie protestuję. Nie wolno tyle dawać.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
cinekk1, to juz zależy od jakości...

ahammer  Dołączył: 15 Lis 2007
sołtys napisał/a:
ahammer napisał/a:
skłaniałbym sie za propozycją cena 5-10 zł na rękę...ale za dużo to nie jest....ale warto było by od czegoś zacząć...

Niestety takie podejście baaaardzo psuje rynek fotografom zawodowym :evil:

Mam świadomość że to bardzo mało - puki co robiłem relacje z meczów z tym że za darmo...od tak dla przyjemności, nowych doświadczeń i dla ciekawszego portfolio....

Zaproponował jak stwierdził Sołtys psującą rynek fotografów zawodowych cenę....10 zł za zdjęci - w ramach pierwszego kontaktu z klientem...i co klient odpisał:
- że stawka za wysoka że za pełną fotorelacje z meczów EURO płacił 100-150 zł - tyle że ile w tej "pełnej fotorelacji" było zdjęć tego nie zdradził :roll:

Jakaś kpina a portal wielki....

diplodok napisał/a:
ahammer, ale co z tego jak fotografujesz ze zlej strony blon :-P

...z najlepszej :evilsmile: zdrowie :-B

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
He, he, śmieszne skutki niestosowania polskich znaków:
diplodok napisał/a:
ahammer, ale co z tego jak fotografujesz ze zlej strony blon

A ja czytam i się zastanawiam, kto jeszcze takie zlecenia na filmie robi. :mrgreen:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Tu jest fajna dyskusja na temat "psucia rynku": http://www.cyberfoto.pl/f...ubny-biznes.htm

DJ_Direct  Dołączył: 03 Cze 2008
ahammer - to skoro ma za 100-150 cala relacje z Euro, to niech mu ten sam fotograf niedzielny robi te mecze, a Ty rob dalej dla przyjemnosci i dla siebie, bo nie bedziesz swojej pracy sprzedawal prawie za dobre slowo czy za piwo. Proste i logiczne.
Ja mam slonia w szafie i krokodyla w lazience. Kupilem... w sklepie za 4 zlote. Prawdziwe. Ale nikt go nigdy nie widzial a historia krazy i krazy... Bajki mozna dlugo opowiadac. DObrze ze nie uslyszales ze fotograf im doplaca do tego zeby swoje zdjecia opublikowac na ich lamach. Niech ich chudy byk :)

aneheli  Dołączył: 29 Kwi 2008
nie no panowie 5 zł za zdjęcie to rozsądna cena ale za wykonanie zdjęcia, czyli wciskamy serie po serii i zarabiamy porządną kaskę
co innego zdjęcie które zostanie opublikowane

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
W zasadzie jak by mi zapewnili: transport na miszczostwa, zakwaterowanie w sensownym hotelu, jakieś wyrzywienie i kasę na drobne wydatki (dla mnie i dla osoby towarzyszącej ;-) ) i to wszystko na 4 tygodnie (czy ile tam mistrzostwa trwały) i miał bym zrobić relacje (raczej nie ze wszystkich meczów) to był bym w stanie zgodzić się na 150 zł (od meczu oczywiście). :mrgreen:

[ Dodano: 2008-10-03, 17:34 ]
W szczególności że i tak mam zamiar pokręcić się po Szwajcarii :)

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
aneheli napisał/a:
nie no panowie 5 zł za zdjęcie to rozsądna cena ale za wykonanie zdjęcia, czyli wciskamy serie po serii i zarabiamy porządną kaskę

Ale to nie Pentaxem, bo seria słaba :-P

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
oc napisał/a:
Ale to nie Pentaxem, bo seria słaba :-P
Jestes pewien?

Otworz to zdjecie
http://picasaweb.google.p...608911500696706
[194 z 344]
i zapisz na dysku wszystkie po kolei az do tego:
http://picasaweb.google.p...610039037371762
[258 z 344]

I teraz daj sobie na pokaz slajdow ;-) (albo lepiej, naciskaj enter po prostu, bedzie szybciej)

Skocz do: