sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
.. ale tak pisząc szczerze .. większość pisze "drewniana! tylko drewniana" ale napiszcie jeszcze dlaczego "tylko drewniana"

Meggido napisał/a:
sołtys, dla Ciebie?

Tak! I staramy się dociec czy silikonowa będzie dobra, bo jednocześnia chciałbym ją wykorzystywać jako wielką podkładkę pod mysz 8-)

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Meggido napisał/a:
sołtys, dla Ciebie?
Ciesz się, że wałka nie dostaniesz. :-P

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Dada napisał/a:
Ciesz się, że wałka nie dostaniesz. :-P

Chciałem zauważyć że wałek jest w komplecie: http://www.allegro.pl/ite...tupperware.html

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Dada napisał/a:
iesz się, że wałka nie dostaniesz. :-P

Wałka czy wałkiem :-P

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
plwk napisał/a:
Wałka czy wałkiem :-P

W praktyce jest to równoznaczne. ;-)

Sławek_S  Dołączył: 21 Mar 2007
Re: Stolnica - drewniana czy silikonowa
mygosia napisał/a:
Właśnie się zastanawiam...

Spodobała mi się z allegro silikonowa z wałkiem [np tutaj: http://www.allegro.pl/ite...tupperware.html ], ale sie potem naczytałam, że wcale jakaś super-hyper nie jest.

Chwilowo po problemie, aukcję usunęli z Allegro.
Pozdrawiam
Sławek

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Dada - dzięki za opinie :-)

Kurcze - rzeczywiście większość aukcji z logo tupperware poleciało. Być może to podróbki- bo ta firma prowadzi tylko sprzedaż bezpośrednią [o ile się nie mylę]. A może to wbrew regułom w tej firmie, aby sprzedawać na aukcjach.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
sołtys napisał/a:
chciałbym ją wykorzystywać jako wielką podkładkę pod mysz
Przy korzystaniu z myszy takie zamaszyste ruchy wykonujesz, że Ci miejsca nie starcza na zwykłej? ;-)

Jimmy  Dołączył: 27 Lis 2007
mygosia napisał/a:
Panowie - widzę, że łatwo wam mówić o czyszczeniu stolnicy drewnianej, kiedy się tylko patrzycie jak wasze mamy, babcie i ciotki to robią.

Ja tam się stolnicy naczyściłem (paru innych drewnianych akcesoriów kuchennych też, więc wiem, że jest ciężko) - głównie po wyrabianiu ciasta na chleb na zakwasie (lepi się i paskudzi niż drożdżowe), w warunkach polowych robiłem to też na plastikowym stole i to nie było to - chociaż trudno to porównać do silikonu. Na drewnie po prostu lepiej się pracuje, głównie ze względu na twardość i rzeczony przez Ciebie ciężar.

A żeby nie było - własnej stolnicy nie posiadam (korzystałem tylko u mamy), ciasto wyrabia maszynka do chleba LOL.

Jimmy napisał/a:
Ja tam się stolnicy naczyściłem (paru innych drewnianych akcesoriów kuchennych też, więc wiem, że jest ciężko) - głównie po wyrabianiu ciasta na chleb na zakwasie

tatowy wyrabia w misce dużej, plastikowej. Z reguły 4 chleby na tydzień 8-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Przepraszam, nie czytałem całego wątku, ale patrząc na tytuł Stolnica - drewniana czy silikonowa ciśnie mi się na usta pytanie:

a wałek już masz???
:evilsmile:

tref napisał/a:
a wałek już masz???

Taaaa, kolejny :evilsmile: ...... koledzy .... motyla noga :!: :-x

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
W tym wypadku to chyba lepiej silikonowy niż drewniany. ;-)

djack napisał/a:
W tym wypadku to chyba lepiej silikonowy niż drewniany.

A jego mozna napełnić wodą - ciepłą, albo zimną... W dodtaku można go zamrozić :-D

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
sołtys napisał/a:
.. ale tak pisząc szczerze .. większość pisze "drewniana! tylko drewniana" ale napiszcie jeszcze dlaczego "tylko drewniana"

Tak na ostro podchodząc to nie wyobrażam sobie zjedzenia (a raczej konsekwencji) kawałka silikonu, a drewna już tak.

mygosia, tak robiłem na drewnianej, i nie próbowałem na silikonowej i narazie sobie tego nie wyobrażam.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
na silikonowej się tyłek ślizga
na drewnianej drzazgi wchodzą

trzeba wybrać co lepsze :-P

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Jimmy napisał/a:
Na drewnie po prostu lepiej się pracuje, głównie ze względu na twardość i rzeczony przez Ciebie ciężar.
I ogólnie pojęty feeling. A że feeling jest najważniejszy, to fani pentaxa powinni wiedzieć. Czy robią pentaxa 67 z silikonowym bocznym uchwytem?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
PiotrR napisał/a:
Czy robią pentaxa 67 z silikonowym bocznym uchwytem?

I to jest mega argument! Wpisuje do cytatow tygodnia :mrgreen:

Wiecie co...

Chyba zrobię tak, że na prezent kupie silikonową z wałkiem, a na Mikołaja zażyczę sobie wielką, ciężką i drewnianą :-D

Przy okazji podzielę się wrażeniami...

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
mygosia napisał/a:
na Mikołaja
mygosia napisał/a:
podzielę się wrażeniami...
A jak to jest "na Mikołaja"? :roll:

Skocz do: