Nicze  Dołączył: 09 Paź 2008
[Nicze] Moje gnioty ;)
Witam i serdecznie zapraszam do oceny moich fot :
http://www.fotoik.pl/inde...rid=34054&&tr=1

Z góry przepraszam, że to link a nie wyświetlone zdjęcia na tym forum..Obiecuje, że jak dodam coś ciekawego to spróbuje następnym razem wrzucać na forum tak jak tu obecni czyli nr i wyświetlający się pod nim obrazek.

Zdjęć nie jest dużo, więc na razie proponuje oceniać zdjęcie np pisząc z jakiej kategorii i która to fota, ewentualnie jest czasem podpis pod zdjęciem lub tytuł.

Zapraszam do wyrażania opinii, uwag bo pod niektórymi z tamtych fot nikt z serwisu, na którym je wystawiam, nie napisał ani słowa :( ...

Foce (gnioce) :) K10D z kitem, FA 50/1.4, MC Jupiterem 85/2 :)

Pozdrawiam wszystkich :-B

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Nicze, przeglądnąłem tak na szybkości. Mówiąc ogólnie: bardzo pozytywne wrażenie ... chociaż niektóre fotki odstają od całości.

Pisze jednak w sprawie takiej, że dział "Foto do oceny" ma z definicji troche inne założenia. Ogólnie chodziło o to, żeby wstawiać kilka konkretnych zdjęć do oceny .. bo np. nie jesteśmy pewni czy jakaś fotka jest coś warta .. tak przykładowo. Nie chodziło o zaprezentowanie swojej twórczości, ale ocene konkretnych zdjęć.

sołtys, dzięki za informacje i przeglądniecie, postaram się na przyszłość dostosować do założeń i jeśli będę miał wątpliwości, które foty publikować (lub którą wersję/obróbkę foty) to wstawię tu do oceny.

Pozdrawiam.

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Nicze, hmmm....gnioty... nie podpisałbym się tylko pod portretem " Monika", może jeszcze pod tymi zrobionymi nikonem D 40 :evilsmile: ;-) Uważam,że zdjęcia w większości są dopracowane - poza tym jednym portretem na innych niczego bym nie zmieniał.Krótko : gratuluję talentu.

MarWoj, 'Monika'? hmmm nie za bardzo wiem o co chodzi(?) , ani Nikona D40 nigdy nie miałem w ręku .. i dobrze :) .. choć to podobno ceniony tu aparat :)..

Może nie moje foty widziałeś? :) Moje tylko to co pod napisem 'Portfolio' :)

Portret rudej dziewczyny w świetle żarówkowym jest technicznie gorszy IMHO ale zostawiłem go tam z sentymentu .. sentymenalny jestem :)...

EE...tego....bezmyślnie spojrzałem na górny pasek :oops: .Mimo to nie zmieniam opinii : chciałbym mieć takie w swoim "dorobku".

A to dziękuję w takim razie :-B ...

Chociaż może wyrzuciłbym z tej prezentacji "badylki" - za bardzo odstają od pozostałych.
Dodano :
Żeby nie było krytykanctwa ;-) : może przy mniejszej głębi ostrości wyszłyby lepiej,bo tak mało rozmyte tło trochę konkuruje z nimi,przyciągając zbytnio uwagę.

marbud  Dołączył: 20 Cze 2008
Bardzo fajne zdjęcia , super konwersja.
przychylam się do propozycji aby pokazywać mniej zdjęć z numerkami to będzie łatwiej podziwiać
pozdrawiam

MarWoj, dobrze zauważyłeś "badylki" to trochę taki test Jupiterka, który niedawno do mnie przyszedł z alledrogo ... a co do tła .. chyba bardziej rozmyte być już nie mogło bo z tego co pamiętam to było na f 2.0 lub 2.8 ...

marbud, a dziekuję, jak będę miał jakieś wątpliwości co do zdjęć to postaram się je tak tu wstawiać :-B ...

marbud  Dołączył: 20 Cze 2008
wstawiaj żeby inni się mogli czegoś nauczyć a nie tylko jak masz wątpliwości:)

marbud, nie czuję się kimś od kogo można się uczyć fotografii/fotografiki.. nie robię dużej ilości fot ale jeśli popełnię coś według mnie wartego wstawienia to wrzucę na fotoika lub tutaj do oceny...

jaczes  Dołączył: 19 Lut 2008
Nicze napisał/a:
marbud, nie czuję się kimś od kogo można się uczyć fotografii/fotografiki.. nie robię dużej ilości fot ale jeśli popełnię coś według mnie wartego wstawienia to wrzucę na fotoika lub tutaj do oceny...

chyba biegnie o to, zeby na Twoich błędach się uczyli... tak ja to teraz robie przeglądając fotki innych zanim zaczne pokazywać swoje "gnioty".

jaczes, mhm, pewnie o to.. A "gnioty" IMHO trzeba i przeglądać, i pokazywać bo na przykład Ty możesz nie robić jakiś błędów, które można zauważyć u innych i odwrotnie..
Pozdrawiam i dziękuję za zaglądniecie...

[ Dodano: 2008-11-15, 14:04 ]
Witam ponownie i zapowiadam ciąg dalszy pt "Powrót Gniotów" ;) ...

1. jupiter 85mm @2.8

2. fa 50mm @1.4

3. jupiter 85 @2.8 lekko pod światło :/ ..

4. kit I @7.1 - 8.0

5. fa 50 @3.5

6. fa 50 @3.5

7. fa 50 @1.4

Taka to oto parszywa siódemka ;).. poprzednie moje foty po kliknięciu w adres w stopce :)..
Zapraszam do wyrażania własnych opinii i komentarzy ...

Pozdrawiam i :-B dla wszystkich choć jeszcze wczesna pora :)

[ Dodano: 2008-11-15, 14:11 ]
Hmm ... coś się nie pokazało na początku wątku o foto do oceny ... może nowy post to zmieni (?) ...

GeloPa  Dołączył: 26 Mar 2008
nie pojawił Ci się w nowych wątkach bo jeśli Twój post jest ostatni to tylko do niego dodajesz a nie piszesz nowego

p.s. najbardziej podobają mi się 5 i 7

gelopa, dziękuję za informację i za zaglądnięcie ...

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
5 ładny portret
nic nie zakłóca obrazu

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
7 ciekawe, takie inne
a jupiter ma bardzo fajny bokeh, mam na myśli zdjęcie nr 3

maxis  Dołączył: 22 Paź 2008
Za poprzednikami. Piąteczka bardzo fajna.

A dziękować wszystkim odwiedzającym :) .. Zwróciliście bardziej moją uwagę na nr 5 choć nr 6 wydaje mi się taki jakiś czystszy ale może właśnie nie o to chodzi (?) ...

DeKa, tak bokeh jupitera często jest uznawany za brzydki i sumie tez wolałbym ładnie rozmazane tło niż kółeczka ale za tą cenę nie ma co narzekać.. natomiast jestem zadowolony z niego w foto nr 1 :) ...

Skocz do: