Filwoj  Dołączył: 11 Kwi 2008
[Filwoj] Oceńcie
Jakoś tak znudziło mi się samotne przeglądanie swoich fotograficznych wypocin; żona też juz zbyt ostentacyjnie udaje, że się jej podobają...
Wrzucam kilka fotek o których myślę, że nie są najgorsze, powiem więcej - podobają mi się. Wiem, że nie są doskonałe i o wytknięcie tych niedoskonałości proszę. Jeżeli jeszcze będzie kilka rad jak tą doskonałość można było osiągnąć będę bardzo wdzięczny.
1. Takumar 18-250

2. Kit pentaxa 18-55

3. Takumar 18-250

Po zrobieniu zdjęcia oczywiście zjadłem...

maslot  Dołączył: 11 Cze 2008
Filwoj napisał/a:
żona też juz zbyt ostentacyjnie udaje, że się jej podobają...

Nigdy nie wierz kobiecie, dobrą radę ci dam...
Generalnie kompozycja słaba (1- krzaki zabijają symetrię, 2 - nie ma na czym skupić wzroku, 3 - przypadkowy kadr)

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Na 2 widać syfy na matrycy :-> i tak właściwie to za dużo nieba, no i czemu nie kolor?

Dzięki za komentarze.

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
1 i 2 raczej nudne
3 nie jest powalające ale przyjemnie się ogląda.

kristofo, mglisty krajobraz zazwyczaj bywa nudny i troche o to chodziło w tych zdjęciach, ale może przesadziłem.
4. Tamron 18-250

5. Pentax 18-55

6. Tamron 90/2.8

Pozdrawiam

Serafion  Dołączył: 01 Gru 2007
Z ostatniej trójki podoba mi się zdjęcie okna, jedyne co mi w nim przeszkadza po głębszym przyjrzeniu to te haczyki/krany/cokolwiek po bokach. Zdjęcie byłoby idealne gdyby ich nie było ale to może poprostu ja się czepiam. Z innych do gustu przypadło mi 1. ze względu na to, iż wygląda jak kolumnada w starożytnych chinach, bardzo fajnie wykorzystane warunki. Reszta jakoś do mnie nie przemawia z przyczyn subiektywnych.

marbud  Dołączył: 20 Cze 2008
5 jest fajna z nowej serii , reszta nie przykuła mojej uwagi

Chętnie bym się dowiedział, co jest na 6. w tle, ponieważ mam problem z interpretacją (sex i pieniądze rozpoznałem).

maslot, Karlovacko, 0,5l

Czyli sprawa jasna: seks po alkoholu to alimenty - dość pesymistyczne jednak postawienie sprawy :-)

maslot,
a może w drugą stronę? jak zapłacisz będzie sex, a na ewentualne, późniejsze kłopoty alkohol... ale to też raczej pesymistyczne.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-10-14, 23:59 ]
7. Pentax 18-55

8. Pentax 18-55

9. SMC Pentax-M 2.8/28

[ Dodano: 2008-10-15, 23:37 ]
Do trzech razy sztuka...
10.

11.

12.

Skocz do: