rolek  Dołączył: 08 Wrz 2008
[rolek] moje rozne
Na wstepie dzieki wszystkim za odwiedziny i pozostawione cenne wskazowki :-B ;-)
sukcesywnie postaram sie zamieszczac cos ciekawego przynajmiej wedlug mnie ( mam nadzieje ze nie jest tak zle ze mna :mrgreen: )

1.Paula

K100d + kit + maly lifting w ps

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Witaj, nick masz obiecujący.

pytanie czy na tym pozostanie :D

[ Dodano: 2008-10-26, 00:07 ]
2.

3.

w obu przypadkach k100d no i kit ale juz bez ps (pare latek tylko)

mlmar  Dołączył: 03 Lip 2008
1 dobre na naszą-klasę, celowo ukrywasz tą panią w cieniu? w 2 ciekawy koncept, całkiem zmyślne te obrastające twarz modelki pnącza. 3 mogłeś sobie darować

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
rolek, nie przejmuj się surowymi komentarzami.
Rób zdjęcia, patrz oczyma poprzez własny wizjer. Paula jest fotogeniczną kobietą, tylko "wyciągnij ją z cienia".

rysiacz  Dołączył: 04 Sie 2008
quasi napisał/a:
rolek, nie przejmuj się surowymi komentarzami.
tylko "wyciągnij ją z cienia"

zgadzam się z tym przy 1 i 2 jak dal mnie trochę za dużo tych kwiatków a 3 nie robił bym zdjęcia na środku ale oczywiście wszystko rzecz gustu .. pozdrawiam ;)

dzieki bardzo :)

a 1 faktycznie celowo ukrylem ja pomiedzy tymi kwiatami
2 to miala w rece jakas galazke to chwycilem za pentaxa powiedzialem zeby spojzala no i sie stalo

Cytat
1 dobre na naszą-klasę

mlmar mozesz uzasadnic ?

sie nie przejmuje ;-) tylko jak juz krytyka to niech bedzie konstruktywna, poparta konkretnymi przemysleniami przytoczonymi w tym watku

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
rolek napisał/a:
mlmar mozesz uzasadnic ?

Myślę że chodzi mu o ostrość i ogólnie - stronę techniczną.
Postaraj się naświetlać o działkę dłużej (ewentualnie wyciągać z RAWów - ja tak często robię bo mam skłonności do niedoświetlania) i zawsze upewniaj się że AF (lub Ty) się nie pomylił :-) I rób zdjęcia, nic lepiej nie uczy.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Moich kilka małych uwag:
1. Za dużo kwiatka, który odciąga wzrok od bądź co bądź atrakcyjnej modelki. Poza tym centralny kadr raczej rzadko się sprawdza. Poczytaj sobie o "złotym podziale" i o "mocnych punktach".
2. Trochę drażnią mnie te gałązki na pierwszym planie. Mnie to zdjęcie jakoś nie podeszło. Poza tym troszkę za ciemne oczy, a moim zdaniem jest co pokazywać! Notabene na moich zdjęciach też popełniłem ten błąd. :-) A z takich drobiazgów to torebka na ramieniu zbędna. :-)
3. Moim zdaniem najsłabsze. Tło nieciekawe, za ciemne i ten nieszczęśliwy centralny kadr.
Ale nie przejmuj się. Modelka jest naprawdę ładna i po kilku próbach napewno Ci się uda zrobić dobre zdjęcie. Poza tym wydaje mi się, że zbyt ciemny tusz do rzęs zasłania naprawdę ładne oczy. Spróbuj je bardziej wyeksponować nastepnym razem.
No to tyle odemnie. Żeby nie było. Ja też się jeszcze ucze, wiec mnie nie musisz słuchać. :-)
Pozdrawiam i powodzenia!! :-B

ok dziekuje :-D

niedlugo postaram wrzucic cos nowego

ps. na tusz do rzes to akurat nie mialem wplywu :mrgreen:

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
1 i 2-ka coś Ci modelkę zasłoniło... :evil:
3ka przede wszystkim za ciemna, i taka se fotka z imprezy.
Kombinuj bo dziewczyna zasługuje na dobre zdjęcia! ;-)

dzieki Arti :-B

na 1 siakis kwiat ... kurce myslalem ze jak ja tak zza tego kwiata wyuskam to fajny efekt wyjdzie :-/
na tym drugim to zaduzo badyla faktycznie :oops:

kurcze raczej kiepsko bedzie z podobna 'sesja' akurat w wykonianiu Pauli :roll: ale fakt dziewcze fotogeniczne jest chyba

cos tam jeszcze jest na hdd wiec poszukam

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
rolek, a coś Ty jej zrobił, że już nie chce zdjęć? :evilsmile:

no wiesz :lol:

mlmar  Dołączył: 03 Lip 2008
pokazałeś jej zdjęcia? pp;
ja tez tak straciłem modelkę, przerzuciłem się na martwe natury, one przynajmniej nie mają gustu p;

mlmar napisał/a:
pokazałeś jej zdjęcia? pp;
ja tez tak straciłem modelkę, przerzuciłem się na martwe natury, one przynajmniej nie mają gustu p;

nie ale jakos tak sie zwinela :-P

Skocz do: