pancurski  Dołączył: 13 Mar 2008
W K200D i 540FGZ, ustawienia body dotyczące korekcji ekspozycji lampy przenoszą się na lampę. Innych rzeczy nie sprawdzałem, o ile jakieś inne są :->

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Tomek_S napisał/a:
Moją lampę mogę wyzwolić bezprzewodowo wbudowaną lampą w aparat (Sigma ustawiona w tryb SL) ale wówczas Sigma wali pełnym błyskiem.
Nic podobnego z moją nie odnotowałem, naświetla prawidłowo (numer wyższy od wiadomego). Wychodzi z tego, że owe upgradowanie nie do końca jest dopracowane.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
inne ustawienia, w stylu
redukcja czerwonych oczu też się przenosi

w k10d + 540

Tomek_S  Dołączył: 04 Lip 2008
U mnie włączenie redukcji czerwonych oczu to jedyne ustawienie które przenosi się z body na lampę, pozostałe muszę uruchamiać bezpośrednio na lampie.

Dzięki wielkie za pomoc.

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Tomek_S napisał/a:
2. Odnośnie korekty błysku - wyczytałem w innym wątku że korekta ustawiona w aparacie nie przenosi się na Sigmę tylko sumuje się z korektą ustawioną na lampie. Czy w przypadku używania dedykowanych lamp Pentaxa lub Metza też tak jest?
To zależy co rozumiesz przez stwierdzenie "przenosi na body". Zmiana korekcji błysku w body wpłynie na moc błysku lampy, ale nie oznacza to, że po wprowadzeniu w body -0,7 na lcd lampy też pokaże się -0,7 ... nie pokaże się :). Zasada jest prosta: korekta wprowadzona w body i w lampe sumuje się. Jeżeli w body ustawisz -0,7, a w lampionie +0,7 to korekta będzie 0,0 ... ale na lcd lampy wyświetlane będzie +0,7.

BTW. Temat do przesunięcia w inny kąt ;-)

Tomek_S  Dołączył: 04 Lip 2008
PiotruśP - właśnie o to mi chodziło.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc :-B

Skocz do: