igorkrupa  Dołączył: 17 Maj 2007
[igorkrupa] klikam portrety 77 i 30
Kilka tutaj a na reszte zapraszam pod link kliknij tu

Zapraszam do obejrzenia całości kliknij tu, dla ułatwienia ponumerowałem zdjęcia. W wykorzystaniu k10, 77ltd i 30 1,4.

Pozdrawiam Igor Krupa.

Svarta  Dołączyła: 27 Lut 2008
1,2,3, bardzo fajne, chociaż w 3 mina modela nie przekonuje,a w 4 to juz w ogole ostrość przed obiektem zawisła. Fajne zimne kolory, podoba mi sie ogolnie

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
1 bardzo na tak
2 przeszkadza na 1 planie płot
3 łoki, ujdzie
4. nie leży mi (subiektywnie, te skrzynki)

(mówię o fotach tutaj, nie pod linkiem)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Jako portrety to może nie.
Ale jako fascynacja małą GO, dobrą, kontrastową optyką i agresywną obróbką - wszystkie te foty są całkiem fajne.

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
1 to bardzo dobry portret. Jako portret też... ;-)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
BTW, które są z Sigmy - pewnie 3, 4, 10, 21, - tak? Jeszcze coś?

1,2,6,7,9 Te były robione 77ltd chyba wszystko na 1,8
reszta to Sigma 30mm 1,4

Pozdrawiam.

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
2 i 3 całkiem fajne.

rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
Z tych z wątku:
2 ale bym chyba przekadrował,
3 jak jest.

Z tych z linka:
3 IMO lepsze niż 2,
5 bardzo,
11 również,
20 mimo iż uważam że płot nie jest dobrym (czyt. wygodnym ;-) ) tłem to ta akurat mi się podoba.

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
całkiem fajny napis. Jeden z niewielu, który mnie nie razi.
*puf*

j+ napisał/a:
całkiem fajny napis. Jeden z niewielu, który mnie nie razi.

czcionka z napisu Swis721 Th BT
Pozdrawiam :-B

pawel_swinarski  Dołączył: 06 Lis 2008
przyjemnie się ogląda, chociaż zabawy z kolorem niekoniecznie ;-)

Zapraszam na kolejny set fotek. glownie w uzyciu 30mm i 77mm
link do calosci: kliknij aby wejsc

kilka przykladowych:
1

2

3

4

5

6

... aby zobaczyc wiecej kliknij

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Bardzo dobre portrety i z "jajem" :) .

White  Dołączył: 31 Paź 2008
2 przedostatnie podobają się.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Szkoda, że nie numerujesz fotek. Łatwiej jest coś napisać. Z nowej serii najbardziej podobają mi się 4 i 7. Kolory i pomysły są super. Generalnie wszystkie na plus :)

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
A ja się będę czepiał szczegółów.. Jakoś nie pasuje mi ta nowiuśka, lśniąca, czyściutka kurtka z podartymi rajstopami czy co to tam jest i udawaniem punka. I buty też takie czyściutki jak u skinów... ;-)
Ale zdjęcia bardzo przwoite.
I modelka w skórze o wiele lepiej zagrała.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Chyba nieco za poważnie podszedłeś do tych zdjęć. Oczywiście to Twoja ocena i dobrze, że zabrałeś głos ale spójrz na to z innej strony. Zdjęcia te w bardzo dobry sposób ukazują konkretny warsztat fotografującego i pracę z światłem. Wyczucie w kadrze i przemyślenie. A strój, wizaż to swoisty eksperyment na bazie, którego zdjęcia uzyskały nową wartość, coś więcej niźli tylko ładne panny czy rodzinne portrety nie uchybiając w żadnym wypadku tym porównywanym bo nie o to chodzi. W mojej ocenie fotografujący miał świetną zabawę, wykonał dobrą robotę i udowodnił, że wie co robi. To nie są przypadkowe pstryki. A lśniące od nowości buty czy skóra nie mają żadnego znaczenia, bowiem moim zdaniem wcale nie jest koniecznym odbierać treść tych zdjęć za autentyczną.

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
numeruj zdjęcia autorze wątku...

6 mi się podoba.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
kulten, przecież napisałem, że się czepiam i to szczegółów. Mam tego świadomość. Bo autor udowodnił, że ma warsztat, i potrafi robić zdjęcia, dobre zdjęcia. Podniósł w ten sposób poprzeczkę. Zaczynam od niego wymagać więcej, tym bardziej że szarpnął się na próbę zagrania stylizacją, strojem, makijażem. Trudno komus takiemu napisać, że dobrze zdjęcie zrobił, bo w mocny punkt trafił czy coś równie banalnego.
A przy okazji, przyznaję sie bez bicia, jestem trochę uczulony na stylizację "punkową", która najczęściej wszystkich, którzy kiedyś punka widzieli przyprawia o palpitację serca. Pełno stlistów sądzi, że wystarczy podwinąć krzywo rękaw, postawić włosy i mamy "panka". Dupa tam nie punka.
I od razu wyjaśniam, w tych zdjęciach czepiłem się szczegółów, które mi nie pasują, ale odbiór całości mam pozytywny. Co więcej, w stylizacji "hipisowej" (?) nie potrafię się doszukać czegokolwiek nieskładnego, nie znam dobrze tych klimatów. Bardzo fajne moim zdaniem. I zobacz, że tu ta sama modelka o wiele lepiej zagrała.. może jednak jej bardziej pasuje ten klimat?

Skocz do: