KR  Dołączył: 25 Sie 2006
[kr] - Fotografie, barwa i światło
Zainspirowany wątkiem "Kolory jesieni" postanowiłem umieścić tu swój autorki wątek.
Na początek zdjęcia o tematyce jesiennej. Dwa z nich już są w wątku cytowanym na początku.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Autorskie wątki zakłada się w dziale "Fotografie do oceny" zazwyczaj.

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
KR, widzę, Kolega park w Pszczynie odwiedził łącznie ze skansenem :-D
To moje ulubione miejsce w okolicy.

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
Po primo - zły dział (nie usuwaj, pewnie Ci przeniosą ;-) )
Po secundo - pomniejszaj zdjęcia do 700 pixeli na dłuższym boku - forum je brzydko skaluje przy większym rozmiarze ;-)
Po tetra - najbardziej mi się podobają 1 i 6, z tym że w 6 wolał bym obiektyw bardziej w dół skierowany (bez wody, same liście i modelka w kadrze). 4 mi nie pasuje - przesadziłeś z desaturacją ;)

KR  Dołączył: 25 Sie 2006
Dzięki za przesunięcie do właściwego działu :-| .
Szukałem właściwego miejsca i nie wiem jakim cudem, umknął mi ten dział.

rychu, rozpoznałeś miejsca ze 100% dokładnością ;-) . Ja też bardzo lubię te miejsca. Ostatnio właśnie tam robię najwięcej zdjęć.

Bruinen, dzięki za uwagi, faktycznie zapomniałem o ograniczeniu na wymiary zdjęć, ostatnio jestem jakiś zakręcony :oops: . Natomiast zdjęcie #6 celowo tak zrobiłem. Chciałem pokazać jak jesień poza swoimi pięknymi kolorami może być ponura i smutna, stąd ta barwa.

Dzięki za wypowiedzi.

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
KR napisał/a:
Natomiast zdjęcie #6 celowo tak zrobiłem. Chciałem pokazać jak jesień poza swoimi pięknymi kolorami może być ponura i smutna, stąd ta barwa.

Nie wątpię, że to był zamierzony efekt - stwierdziłem tylko, że nie trafił w mój gust ;)

Skocz do: