milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Wybor telefonu z oferty Playa.
Tym razem problem nastepujacy:
Jaki telefon z oferty Playa wybrac, nie patrzcie sie na ceny.
Moje typy, N95, i Samsung i780

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
no jak mam nie patrzeć na ceny to:
http://web.playmobile.pl/...chhd/index.html
:)

Myslisz ze warto? Mialbym go za ok 500zl, tylko kwestia jest taka ze te HTC jakies awaryjne sa... podobno.

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
milo, tych dwóch, to raczej Nokia. Sam mam zamiar ją wziąć (N95 8GB) na początku przyszłego roku

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Wziąłbym Nokię 95.
Miałem N93, ale "uczciwy" znalazca /tj. taksówkarz/, nie raczył jej oddać - wracałem z imprezy i byłem podchmielony, więc wypadła mi z kieszeni.
Co ja się potem nadzwoniłem po korporacjach. No i igła w stogu siana.
Miło ją wspominam, dobrze trzymała - 4 dni z intensywnym użytkowaniem,a na wakacjach, to i ponad tydzień trzymała.

galant  Dołączył: 11 Cze 2008
A ja nie chciałbym N95. Mam uprzedzenie do tego telefonu. Ten model to utrapienie pracowników sieci komórkowych. Znaczna część posiadaczy N95 to buraki, pozerzy itp. (bez urazy). Uwielbiają się nim chwalić. Posiadacz każdego innego telefonu (no może oprócz iPhone'a) szukając akcesoriów do swojego fona pyta "czy dostanę pokrowiec do nokii 3310?" itp., posiadacz N95 pyta: "czy dostanę pokrowiec do TEGO telefonu?" prezentując go jednocześnie sprzedawcy z wyciągnięta ręką jakieś 15 cm od jego twarzy. Nawet sobie nie wyobrażacie jakie to komiczne.
Abstrah.ując od powyższego ten telefon to cegła. O ile do noszenia w marynarce prawie się nadaje, to w kieszeni spodni nosi się go fatalnie. Bateria zbyt słaba, chociaż w wersji 8GB już trochę lepsza.

Z tych dwóch wybrałbym Samsunga.
Z całej oferty Play wybrałbym HTC Touch HD, Nokię E66 albo SE P1i

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
milo, samsung i780 albo htc
jak najdalej od nokii 95
jesli juz to bierz e66

cynamonowy  Dołączył: 16 Lip 2007
Ja bym polecił i780 gdyby nie to,że on i i600 strasznie szybko się niszczą. Mój ma poł roku a klawiatura i wyświetlacz porysowane i powycierane a na prawdę bardzo sie starałem żeby nic sie nie stało. Nie nosiłem w jednej kieszeni z innymi przedmiotami itp. Dla porównania moja 2 letnia nokia E50 wyglada niemal jak nowa, a specjalnie o nią nie dbam. Za tu funkcjonalnie nie mam samsungowi nic do zarzucenia.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
milo napisał/a:
kwestia jest taka ze te HTC jakies awaryjne sa... podobno.

Kto Ci to powiedział?

Z tej oferty, tylko HTC Touch HD, o ile potrzebujesz czegoś zaawansowanego. Przy tym warto zainwestować w dodatkową baterię. I pewnie wgrać nowy ROM, bo wygląda, że Play namieszał w nim trochę, ale to akurat nic nie kosztuje i trwa 10 minut.

galant napisał/a:
SE P1i

Tylko ze nie ma sensu go brac, bo za niewiele wiecej mozna miec nowego bez simlocka.

Czyli w takim razie bede ustawial sie na HTC [ciekawe czy uda sie im sprowadzic] albo na samsunga.

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
galant, na początku też chciałem SE, ale nie ma wbudowanego GPS.... i to przeważyło na strone Nokii...
Co do szpanu :) mam to gdzień, telefon ma być jak najbardziej funkcjonalny, a niech dresy sobie szpanują ;)

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
milo,
HTC jest jednym z lepszych telefonów jeżeli chodzi o budowę, funkcje i awaryjność.

Zdradź nam, gdzie takie ceny są :P?

ps. Pamiętaj tylko, że HTC nie ma klawiatury. Jeżeli dużo piszesz smsów to może być kłopot ;)

milo napisał/a:

Tylko ze nie ma sensu go brac, bo za niewiele wiecej mozna miec nowego bez simlocka.

Czyli w takim razie bede ustawial sie na HTC [ciekawe czy uda sie im sprowadzic] albo na samsunga.

Dlatego właśnie ustawiłem P1i na końcu. Trochę z sentymentu do SE. Sam używam poprzednika P1i (M600), który w zasadzie różni się tym, że nie ma Wi-Fi i aparatu, ale akurat tego nie potrzebuję. Ogólnie bardzo dobry telefon.

Na Twoim miejscu zastanowiłbym się poważniej nad Nokią E66.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
YellowLabel napisał/a:
ps. Pamiętaj tylko, że HTC nie ma klawiatury. Jeżeli dużo piszesz smsów to może być kłopot ;)

Touch Pro można rozważyć wtedy albo SE Xperia (ten sam zaje.bisty wyświetlacz i także produkcji HTC). Ale tego chyba nie ma w Play.

YellowLabel napisał/a:

Zdradź nam, gdzie takie ceny są :P?

Oferta biznes, + znajomosci :P

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
galant napisał/a:
posiadacz N95 pyta: "czy dostanę pokrowiec do TEGO telefonu?
może milo właśnie myślał o czymś w tym rodzaju? :evilsmile:

emigrant, możliwe, nie wnikam :-P

Dziś do mnie do salonu wchodzi kobieta i z pytaniem do kolegi: "co trzeba zrobić żeby mieć nokię N95?"
od razu cisnęło mi się na usta "kupić, kur... kupić!!!" ...ale ugryzłem się w język ;-)

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
galant napisał/a:
"co trzeba zrobić żeby mieć nokię N95?"
od razu cisnęło mi się na usta "kupić, kur... kupić!!!"
ewent. można sprzedać...
się

emigrant napisał/a:
może milo właśnie myślał o czymś w tym rodzaju? :evilsmile:

Jurek, mam Cie nie lubic? :evilsmile:

Flapjack7  Dołączył: 04 Sie 2006
Zdecydowanie HTC Touch HD - ogromny ekran z ogromną rozdziałką, GPS, Wi-Fi. No i jest na Windows Mobile = tony różnego dodatkowego softu. Kolejnym plusem jest wygodna, dotykowa obsługa przez graficzny interfejs TouchFLO 3D.

Minusy - Rozmiar. Telefon jest praktycznie identycznych rozmiarów jak iPhone, czyli nie jest mały i nie każdemu może to odpowiadać. Za to nie jest ciężki na ile mógłby wskazywać rozmiar. Kolejnym minusem może wydawać się "słaba" bateriaw porównaniu do standardowych telefonów, ale to jest przypadłość 99% nowoczesnych PDA. Chociaż jak na tak zaawansowany PDA (3,8" ekran!!) i tak jest dobrze. A nawet bardzo dobrze.

Test po angielsku

Skocz do: