szpajchel napisał/a:A ja się martwiłem czy mogę dać na wystawę swoje odbitki z K10D w rozmiarze 30x45 cm![]()
K-1 | K-3 II | K-5 | S A 18-35/1.8 | FA 77/1.8 | Irix 15/2.4 | F 50/1.7 | DA 55-300/4-5.8 | DA* 300/4 | TC 1.4x | A 28/2.8 | M135/3.5 |
http://marekskruch.pl
Bóg widząc, że światłość jest dobra, oddzielił ją od ciemności. [Rdz. 1-4]
mateo_m napisał/a:Jak lab naswietla odbitke to intepoluje to zdjecie?
mateo_m napisał/a:jak lepiej - zostawic interpolacje labowi czy samemu "powiekszac" do 400 dpi?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Pentax K100D & iMac G5 USER
brodek napisał/a:Adobe RGB najpewniejszy jesli chodzi o kolorystyk
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:brodek napisał/a:Adobe RGB najpewniejszy jesli chodzi o kolorystyk
pod warunkiem, ze drukarnia jakos (jakkolwiek) zarzadza kolorem...
z reszta, to i tak bedzie drukowane w CMYKu, wiec AdobeRGB to przesada.
Pentax K100D & iMac G5 USER
brodek napisał/a:Photograficznej,
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
brodek napisał/a:CMYK nie ma tu zastosowania...
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
mateo_m napisał/a:Czy da sie z 10-cio MP Kadyszki zrobic wydruk formatu ok. 180x100 cm? Czy to niewykonalne/akceptowalene pod wzgledem jakosciowym?
brodek napisał/a:będzie to drukował w RGB
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
takie tam różne
jorge.martinez napisał/a:Film mogę sobie zeskanować do o wiele większej rozdzielczości niż daje mi kadyszka.
Kuzyn Mygosi napisał/a:Co nie zmienia faktu że klisza też ma ograniczoną rozdzielczość ("szum" przy większej rozdzielczości skanowania) Nie wiem też co się dzieje z przestrzenią barwną ... z jednej strony mamy ograniczenie przestrzeni przez kliszę a z drugiej strony obcina ją dodatkowo skaner.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
CytatMoja galeria streetopodobna
K10D, KIT, HELIOS, SOLIGOR 30DA. BLOG!
cerfes napisał/a:CytatMoja galeria streetopodobna
jorge.martinez - te reklamy na fotoblogu to porażka, szczególnie, że co jedno foto trzeba klikać, zrób coś z tym, bo nie da się oglądać
natus napisał/a:polecam https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1865 i problem znika
dzerry napisał/a:przejdz sie do Teatru Wybrzeze, w foyer jest wystawa zdjec z festiwalu Wybrzeze Sztuki. Z samego brzegu wisza dwa zdjecie z instalacji "nieznosna lekkosc bytu" (drukowane dwustronnie), autor Jaroslaw Orlowski. Robilem je moim GX1s
Wewnątrz raczej ciemno było, w świetle dziennym lepiej mógłbym im się przyjrzeć. Ostrość trafiła w tło zamiast w obiekt na pierwszym planie (nie to żebym się czepiałdzerry napisał/a:Nic specjalnego. Dalem im jakies 50 zdjec z calego festiwalu. Wybrali najbardziej nijakie ze wszystkich![]()
w zasadzie o tym wiedziałem, ale nie zdawałem sobie z tego sprawy aż tak bardzo.mateo_m napisał/a:I caly mit o megapikselach poszedl sie... gonic![]()
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz