matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
opiszon, strasznie kredensowanto nowy superb wygląda.. Stary (bazujący na chińskiej wersji limo paska b5) był znacznie bardziej foremny. W sumie jak się w nim posiedzi to też szału nie ma, ale no.. skoda :-P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
matth, nie wiem, prawie codziennie widuję takiego na parkingu, i mnie się podoba :-)

choć zarzuciłem nim tak w sumie dla przeciwwagi do tego C5, bo ...

tak na prawdę ze Skody interesuje mnie 1 auto, które na pewno, ale to na pewno będę miał

kiedyś :-\

Skoda Octavia RS kolor Błękit Race 8X8X :-D

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
opiszon, jak ze wszystkim rzecz gustu.. Przód obleci, ale tył (prawdopodobnie przez system podwójnego zamykania - imo zupełnie bez sensu, chyba że dla potrzeb marketingu) jakiś garbato nieforemny..

No stare skodziny były fajne, ale od kiedy są to tańsze vw... Fu. Niestety dużo firm bierze więc często mam "przyjemność" :-|

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
opiszon napisał/a:
Skoda Octavia RS kolor Błękit Race 8X8X

Masz jakieś plany co do swojej przyszłej kariery, czy może wiesz już jak oszukać fotoradary, że ci takie auto potrzebne ? :evilsmile:

Dobrze, że umieściłem moje pytanie w Hyde Parku, a nie w Korpusy Cyfrowe. :-D

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
mygosia napisał/a:
Poza tym zauważyłam, że inaczej się odczuwa 21stC jak na zewnątrz jest 0stC [wtedy zwykle mam na Hi i powietrze na dłonie ;-) ], a inaczej jak wokół jest 30stC. Więc sobie kręcę, skoro mogę :-)

no to jak latem się wchodzi z dworu (30*) do domu (20*) a zimą z dworu (0*) do domu (20*). Niby ta sama temperatura na końcu, a odczucie skrajnie inne.

Klima jest ok, ale trzeba z nią ostrożnie, szczególnie jak ktoś jest chorowity

pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
W większości ludzie używają klimę (bez względu czy w domu, czy w aucie) niezgodnie z zasadami. Aby odczuć komfort z posiadania klimatyzacji i przy okazji nie biegać z przysłowiowym "gilem do pasa" nie należy przesadzać. Max 4-5 stopnie C różnicy w stosunku do temperatury na zewnątrz. Wtedy mamy jako-taką gwarancję, że nie będziemy "załatwieni".
Zimą kiedy jeżdzimy autem to wysiadamy z mniej więcej 16-18 stopni na -10, ale zazwyczaj jesteśmy ciepło ubrani. Oddawanie ciepła jest znacznie wolniejsze. Latem odwrotnie. Cienka koszulka, w aucie 22, a na zewnątrz 32. Potem są pretensje, że klima powoduje przeziębienia i inne katary :mrgreen: .
Oczywiście inna kwestia to alergicy, ale tu wystarczy częste odgrzybianie. Galon płynu typowego do odgrzybiania klimatyzacji kosztuje okolo 140PLNow. Jeśli nawet "psikniemy w klimę" dwa razy w miesiącu to spokojnie wystarczy na parę latek :mrgreen: .
Ja jako prowadzący serwis klimatyzacji-wentylacji i chłodnictwa raczej powinienem powiedzieć: skontaktować się z autoryzowanym serwisem :-P , ale... niech tam.....

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
pawelek-79 napisał/a:
Masz jakieś plany co do swojej przyszłej kariery, czy może wiesz już jak oszukać fotoradary, że ci takie auto potrzebne ? :evilsmile:

po prostu mi się podoba

to nie wystarczy :?:

:-P

mDziekan  Dołączył: 18 Lis 2008
a mi zostal sentyment do renault i skoro juz mowimy o RS
clio RS 2.0 16v 182ps i kolor blekitny, bardzo podobny do tego ze skody, bedzie brany pod uwage ;)
maly niepozorny zapierdzielacz :)

Skocz do: