Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Raven napisał/a:

Mam wrażenie, że to zaczyna się już w momencie chrztu...
Ale dlaczego "o zgrozo"? Nie popadajmy w modną ostatnio przesadę.

1. Od chrztu się zaczyna, a na pierwszej komuni osiąga dziś podobno niespotykaną wcześniej skalę - dziewczynka przed uroczystością idzie do kosmetyczki, do solarium (autentyk zasłyszany parę dni temu!!!)
2. "o zgrozo", bo nigdy się z nimi nie zgadzałem :) ale najwyraźniej na starość trochę mi się konformizm włączył :)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Grendel napisał/a:
na pierwszej komuni osiąga dziś podobno niespotykaną wcześniej skalę - dziewczynka przed uroczystością idzie do kosmetyczki, do solarium

wow!
...
...
jeszcze raz
...
...
wow!
...
umarłem

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Grendel napisał/a:
dziewczynka przed uroczystością idzie do kosmetyczki, do solarium

Rodzicom dobrobyt popieprzył w głowach.

plwk napisał/a:

Rodzicom dobrobyt popieprzył w głowach.

mogę, mogę, tylko mnie nie zbanujcie za to :-)

znam takie modne określenie

"brak im drugiej dupy do sr*n*a"

nic więcej

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Ja na komunię dostałem zegarek z melodyjką (jedną!), czy już dają samochody? :roll:

Grendel napisał/a:
2. "o zgrozo", bo nigdy się z nimi nie zgadzałem :) ale najwyraźniej na starość trochę mi się konformizm włączył :)

W czymś musiałeś się zgadzać, wierz mi :-)

to ja się zastanawiałem czy jest sens żeby żona przed ślubem na solarium szła

no ale w sumie lepiej wyglądał kontrast ;-) (ale nie była przypalona, tylko lekko przybrązowiona żeby naturalną opaleniznę wyrównać na łapach :-)

[ Dodano: 2008-11-24, 14:43 ]
Raven napisał/a:
czy już dają samochody? :roll:

teraz Quady są modne, wydaje mi się że nie będzie fazy samochodów - po Quadach to już tylko czołgi z demobilu (T-72 ponoć wycofują)

ja miałem zegarek z 8 melodyjkami (w każdym razie duża ilość, nie przekraczająca liczby 10) i... drugi zegarek bez melodyjek ... i łańcuszek z krzyżykiem
koniec prezentów ;-)

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Moja narzeczona, jako świadkowa, poszła do solarium z młodą (która ma lekkie uczulenie na oplanie). To jest dopiero coś.

Aha, żeby nie było, chodzi okazjonalnie i nie wygląda jak zasuszony pączek.

Opiszon napisał/a:
a miałem zegarek z 8 melodyjkami

Dokładnie rzecz ujmując, to ja miałem jeden z melodyjką i jeden wskazówkowy. Łańcuszek pewnie też był :-)

Raven napisał/a:
Dokładnie rzecz ujmując, to ja miałem jeden z melodyjką i jeden wskazówkowy. Łańcuszek pewnie też był :)

ten mój bez melodyjek też był wskazówkowy

nie muszę mówić że działał dłużej niż ten z melodyjkami ;-)

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
opiszon napisał/a:
T-72 ponoć wycofują
AFAIK to T-72 już wszystkie wycofane, teraz mają tylko PT-91 Twardy i Leopardy 2.

opiszon napisał/a:
ten mój bez melodyjek też był wskazówkowy
Ja też dostałem wskazówkowy bez melodyjek, radzieckiej proweniencji.

Ijon, a ZTCW to są jeszcze w WP duże zapasy T-72 i to bardzo duże, a wycofane mają być, ale jeszcze nie są, bo nie ma czym ich zastąpic (ale to tylko informacje które wyczytałem na forach okołowojskowych)

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
ja załapałem się na zegarek (bez melodyjek) i na Amigę 500 i monochromatyczny monitor : ) czyli załapałem się na komputerowy boom (no dobra, sam dusilem o amige)

afuszejk, ja miałem Amigę 500 przed komunią ;-)

[ Dodano: 2008-11-24, 16:55 ]
afuszejk napisał/a:
monochromatyczny monitor
ja miałem dokupiony telewizor 14'' Goldstar ArtB :-D

zestał dawał radę

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
A aparatu foto nikt nie dostał?

:-( niestety

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
"mygosia podaj jakieś linki - chętnie poczytam i pooglądam bo w naszym wątku przykładów jak na lekarstwo. "

Google => canonboard

Effendi  Dołączył: 20 Kwi 2006
Też dostałem Amigę 500 i to z 1MB RAMU! :mrgreen:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Solarium, to pestka.

Rodzice przez komunią fundują chłopczykom [najczęściej] operację odstających uszu.

Ciekawe jak się czuje dziecko, kiedy wie, że rodzic nie akceptuje go takim jakie jest :-/

[ Dodano: 2008-11-24, 17:33 ]
A ja Wigry 3 [kosztował 13tys. złotych]
I ruski budzik.

Zegarek na rękę niby też - kwarcowy - się zepsuł zaraz ;-)
I złote kolczyki, mimo że nie miałam i nadal nie mam przebitych uszu... Mam już 3 pary - nawet z chrztu. Funkiel nówki nie śmigane.

Effendi napisał/a:
Też dostałem Amigę 500 i to z 1MB RAMU
1MB Ram miałem niedługo po zakupie, jak SilentService nie chciał banglać :-)

mygosia napisał/a:
Rodzice przez komunią fundują chłopczykom [najczęściej] operację odstających uszu.
uff, a ja zostałem sam ze swoimi odstającymi uszkami ;-)

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
W myśl starego przysłowia: Zastaw się, a postaw się.
To nie jest komunia, tylko wyścig, kto pokaże się bogatszym, lepszym.
W pewnych kręgach to jest główną wartością i celem.

Najgorsi ci z średniej kasty (rozum, pieniądze). Uważają się za lepszych, lecz w głębi mają kompleks niższości, co chcą zatuszować...

Dobrze, że mam normalnych rodziców :-)

Jak ja miałem komunię 9,5 lat temu nie było jeszcze tak źle, teraz miał kuzyn i niektórym odbija! Znowu forma! Gombrowicz zaczyna mi się podobać.. :evilsmile:

Ja dostałem rower! Wujek wielki rowerzysta, musiał sprawić!

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
opiszon napisał/a:
to ja się zastanawiałem czy jest sens żeby żona przed ślubem na solarium szła

No to żeby było on-topicznie, to powiem to z pozycji fotografa. Solarium (zwłaszcza pierwsze od lat czy wręcz pierwsze w życiu) to najgorsza zmora fotografa. Miałem taki przypadek w grudniu zeszłego roku. Najpierw moja żona tydzień jeździła za delikatnym podkładem który przykryłby piegi nie ściemniając jednocześnie cery. I co się okazało w dniu ślubu? Że panna młoda nic nam nie mówiąc wybrała się do solarium - pewnie pod wpływem koleżanek. W efekcie wylazły wszystkie piegi których nie dało się przykryć podkładem (wcześniej podkład pięknie to krył) i na wszystkich zbliżeniach widać piegi.

Skocz do: