PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
A mnie się zdjęcie z łódką podoba takie jakie jest. :mrgreen:

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
MiQ27 napisał/a:
Kto Ci każe pokazywać całą klatkę...
sumienie ;)

sioux  Dołączył: 14 Kwi 2008
Pokazywać całą klatkę czy nie....? To nie ma znaczenia. To zdjęcie jest naprawdę dobre (mówimy cały czas o łódce), z klimatem i samo się broni. Problem polega na tym czego się oczekuje od zdjęcia i w jakich ramach chce się je widzieć. To co przystoi w reporterce, nie zawsze jest mile widziane w innej fotografii. W tym przypadku nieskazitelna kompozycja kadru dopełniłaby zdjęcie i podniosła - i tak wysoką - jakość. :-B

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Popróbowałem sobie je pokadrować i wyszło mi, że przy tych proporcjach kadru jest świetne takie, jakie jest. Natomiast jak je przyciąłem do takiej bardziej panoramy (wtedy rzeczywiście przycinając też prawą stronę), to mi się zaczęło jeszcze bardziej podobać.

Gemini7  Dołączył: 16 Gru 2007
Kolejne. Tym razem średni format Start 66.

To mój Tata.

A to mój bokeh z SMC f/3,5-5,6 28-80.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
W pierwszym, mnie osobiście, razi za dużo przestrzeni z góry i dołu. Może za bardzo przyzwyczaiłem się do standardowych proporcji. :-)
Drugie całkiem fajne, pomysł i sceneria. Nie byłoby może jednak lepsze z ostrą postacią?
Trzecie nie bardzo mi podeszło. Zbyt pstrokate i jaskrawe tło odciąga uwagę od pierwszego planu.
Ale to tylko takie moje skromne zdania... :-)

Orpheo  Dołączył: 21 Maj 2008
Gemini7 podziwiam przede wszystkim zdjęcie z łódką.
Nie chcę jednak wypowiadać się na wyrost - nie mam przeszłości fotograficznej - ale jakościowo to bardzo słabe zdjęcia (nieważne czym robione - czas płynie do przodu a nie do tyłu - technika podobnie), w przeciwieństwie do ich przekazu - bardzo interesującego.

Gemini7  Dołączył: 16 Gru 2007
Kolejne:
a

b

c

Skocz do: