j+  Dołączył: 01 Sty 2008
Dzięki wielkie, mam jeszcze kilka pstryków z tego miejsca, ale nie wszystkie trzymają poziom. Przeglądnę co tam znajdę, może dorzucę, a może przeskoczę na osi czasu nieco dalej ;-)

Co do kiczowatości, to chyba się nie zgodzę. Ale przecież nie wszystko widziałem :-)
*puf*

KrawART  Dołączył: 05 Mar 2008
Z pierwszej stronki podoba mi się 2, reszta chyba za dużo podkręcone w PSie no chyba że takie było zamierzenie J+, a z drugiej wszystkie 3 chociaż chyba 9 najbardziej
oby tak dalej.

witusch napisał/a:
OK, wycofuje sie z tego kiczu. Robienie zdjec w zadymionej knajpie lub samej reki z papierosem jest bardzo nowatorskie.

ironia niepotrzebna, za ocenę dziękuję, dziewiątka się cieszy i stawia witrualne :-B

;-)

[ Dodano: 2008-04-10, 21:36 ]
chrzanić chronologię, mam bałagan w folderach ;-)

z dzisiaj:
[10]

*puf*

mysikrolik  Dołączył: 31 Sie 2007
Ciekawa symetria. Postać współgra z koncepcją całego kadru. Czekałeś żeby ten człowiek zrobił wykrok? :-)

generalnie poczekałem chwilę, aż ktoś się tam pojawi.

~

Dobra, pół roku minęło, trochę się w tym czasie obijałem, a wątek mi się tak zakurzył niemiłosiernie, że chyba lepiej by było go już zostawić w spokoju. Ale dam mu jeszcze jedną szansę, ostatni powiew (spleśniałej) młodości i tym podobne.

Na zdjęciach ludzie, bo to najwdzięczniejszy temat moim zdaniem. Ludzie których nie znam. Ot, strit. Bo robienie takich zdjęć sprawia mi frajdę. A oprócz nich robię w sumie tylko wycieczkowo-okolicznościowe (znajomy, znajoma, ladszafcik, żart znajomego na znajomej, landszafcik, znajoma), które raczej odbieralibyście nieco inaczej niż ja albo środowisko osób na zdjęciach uwiecznionych.

Te zdjęcia powstały już jakiś czas temu. Na początku byłem zadowolony, pierwsze wołania, skanowania, magia kliszy i tego typu pierdzenie. Teraz spoglądam na to z dystansem, chyba nawet zbyt dużym i nie wiem co o nich myśleć. Za mało zdjęć robię, zbyt często wracałem do tych. No to nic, jedne z ostatnich czarno-białych pstryków przed przerwą (no, przynajmniej na dwa filmy - miałem okazję na kilka kolorowych klisz, to żal nie spróbować). Chociaż mam jeszcze nie wywołanego TriX'a i fomapana w aparacie, więc może i tam będzie coś ciekawego.

/Pierwsze dwa mogłem już gdzieś pokazać na forum, bo już je miałem na serwerze wcześniej. Nawet chyba się domyślam gdzie/

Okej, koniec biadolenia. Zdjęcia:

[11]

[12]

[13]

[14]

[15]
*puf*

Ola  Dołączyła: 09 Mar 2008
[10] jakbym gdzieś je widziała...

Ola, ponad pól roku tu leży, więc mogło się gdzieś zawinąć.
*puf*

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
[12] świetna, na pewno już gdzieś widziałem bo zapadło mi w dziurawą pamięć.
[15] też fajna, przy tej wielkości wygląda jakby rowerzysta jednocześnie robił zdjęcie telefonem i trzymał parasol. :-)
Czy mówiłem już, że [12] świetna ? :-)

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
12 za fajnie uchwycony moment.
13 ma w sobie coś takiego lekko odrealnionego, podoba mi się ten klimat.
Pozdrówka - Kuszelas

Dzięki panowie.

Co do parasola, to miał być bardziej widoczny, ale szanowny model zrobił zuma ręcznego w momencie kiedy robiłem zdjęcie.

12 i 13 robione w muzeach - fajne kadry i sytuacje się tam potrafią zdarzyć.
*puf*

mlmar  Dołączył: 03 Lip 2008
szkoda że tak mało (;

ebelbeb napisał/a:
[12] świetna, na pewno już gdzieś widziałem bo zapadło mi w dziurawą pamięć.
[15] też fajna, przy tej wielkości wygląda jakby rowerzysta jednocześnie robił zdjęcie telefonem i trzymał parasol. :-)
Czy mówiłem już, że [12] świetna ? :-)

ale 11 'rzondzi', utożsamiam się z tym panem p;

Oj, zapomniałem o tym wątku. Dzięki mlmar. A zdjęć mało, bo generalnie (bardzo) mało robię zdjęć. Prawie codziennie biorę aparat ze sobą, a schodzi najwyżej 1 klisza miesięcznie. Nie wiem, nie potrafię. Czasem widzę kadr, który się wydaje świetny, ale nawet nie podnoszę aparatu, bo wiem, że nie zdążę/mam opory/etc.

Co by wątku nie odświeżać bezzdjęciowo:

[16]

Może nie jest to meisterstück, ale ile razy to zdjęcie zobaczę, to się uśmiecham. Ciężko mi zachować do niego większy dystans.
*puf*

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
j+ napisał/a:
dziewiątka się cieszy

:shock: to na naszym forum się oceny daje? jak?

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
13. jest jest bardzo dobre, przyciąga wzrok, reszta z tej strony - poprawne, ale w porównaniu z 13. blade

Markus1985  Dołączył: 19 Lut 2009
7 i 9 bardzo ciekawe i przyciągają wzrok :)

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Tylko 8.
16 jest okropne z bardzo słabym motywem i obróbką.
W mojej opinii.

SQ6GIT, zdjęcie się cieszy, ot, taka mała personifikacja ;-) a oceny można dawać - najłatwiej chyba w albumie :-)

kulten, abstrahu:)jąc od sprawy z motywem - co jest nie tak z obróbką?
*puf*

j+ napisał/a:
a oceny można dawać - najłatwiej chyba w albumie

hm, ale jak do tego albumu się dostać?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Kliknąć na górze strony napis Album :-P

OK... :oops:

Skocz do: