dżejpi  Dołączył: 04 Paź 2007
Grendel napisał/a:
na wszystkich zbliżeniach widać piegi

Kobieta bez piegów to jak niebo bez gwiazd ...

a ja na komunię załapałem się na Ruhle (były takie zegarki z NRD) i Druha Synchro - i tak to się zaczęlo ...

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Grendel napisał/a:
na wszystkich zbliżeniach widać piegi.

Hej, piegi są piękne! Może nie zawsze w takim razie..

Ja miałem we wrześniu tego roku lepszy przypadek - pan młody bez ucha, które mu urwał kolega/pies (nie pamiętam). Ale i tak mi się udało, byli zachwyceni :-P

W tej samej sesji zrobiłem kilka cz-b z mocnym niebieskim kanałem, i wyszły wszystkie piegi i kropki na pannie młodej .. okazało się że to jedno z najładniejszych wg nich zdjęć, od razu wrzucili na naszą-klasę :mrgreen:

jacekkar
forów ślubnych na prawdę nie brakuje! DWF wersja podstawowa jest za darmo, a masz tam wszystkiego po pachy.

kwantus  Dołączył: 08 Lip 2008
jorge.martinez, aparatu tez nie bylo :-( , ale mój ojciec robił Fedem3 zdjęcia, to po komunii rodzice prawie całej klasy ustawiali się z prośbą o fotki z ksiedzem i chrzestnymi :mrgreen: , a było to...o ho, ho w 1969 :-P - chyba za chemię i papier się wróciło, bo pamietam jak sam z ojcem siedziałem w łazience (ciemni - powiekszalnik beta) i robiło się odbitki na jakimś ilfordzie, a suszyło na szybie specjalnie dociętej u szklarza i dmuchało suszarką do włosów zeby było szybciej :evilsmile:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Grendel, fajne są takie historyjki o "niesfornych" klientach i ich gościach. Może jeszcze ktoś jakieś ma? ;-)

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
jorge.martinez napisał/a:
A aparatu foto nikt nie dostał?

Ja dostałem Smienę :)

[ Dodano: 2008-11-25, 13:09 ]
guerilla napisał/a:

W tej samej sesji zrobiłem kilka cz-b z mocnym niebieskim kanałem, i wyszły wszystkie piegi i kropki na pannie młodej .. okazało się że to jedno z najładniejszych wg nich zdjęć, od razu wrzucili na naszą-klasę :mrgreen:

Bo czasami piegi nadają twarzy niepowtarzalności. Ale akurat w moim przypadku były zbędne i wkurzające o tyle, że kupę kasy kosztował podkład który i tak poszedł się paść, bo nie spełnił zupełnie swojej roli. Generalnie kobietom już od...la na punkcie solarium... Pojąć tego nie mogę i cieszę się że moja osobista nie jest normalna i po swojemu traktuje swoją urodę.

Sebastian  Dołączył: 19 Kwi 2006

Ja dostalem - Fed 5B, to bylo dwadziesciakilka lat temu, mam go do dzis i on caly czas dziala. Robilem nim jeszcze zdjecia jakis rok temu :)

Seba

icelander  Dołączył: 03 Cze 2007
sie mi dostal AMI ,zna ktos :shock:
no i zegarek RUHLA,
zdechl za dwa dni :mrgreen:
40sci rokow nazad

[ Dodano: 2008-11-25, 13:29 ]
sorry nie mam polskich znakow :oops:

icelander napisał/a:
sorry nie mam polskich znakow

a powiedz, ileż to roboty ustawić polskie znaki ...
(piszę zza granicy na OS angielskojęzycznym)

dżejpi,
sie nie znam,
ja jestem taki bardziej ;analogowy;

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008

Wiem, że odgrzewam, ale chciałem się pochwalić że na chrzest dostałem polaroida a na komunię małpkę na "p" :-P . Oba są nadal na chodzie

jacekkar1  Dołączył: 12 Sty 2008
Zgadzam się. Ale sam topic nie jest nazbyt uczęszczany przez zawodowców naszych. Widać wszystko już zostało napisane, albo tu albo gdzie indziej.

Po prostu "zawodowi" Pentaxianie nie zajmują się takimi zajęciami jakimi jest robienie kiczów (czyt. zdjęć ślubnych) zostawiają to dla kolegów z N lub z C ;-)
A co do wątku to bardziej teraz pasuje do HydeParku niż tutaj - aż dziwne że nikt nie reaguje.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
A po co reagować? Się naturalnie off top zrobił tutaj, to widać tutaj mu dobrze.

icelander,
Jeśli jesteś 37-em lat starszy odemnie - to jeszcze wszystko przed Tobą.
Co, ... myszy Ci zjadły instrukcje od kompa, OS'a, aparatu????
I takich "offf-toopófff" tu nie "wal" - tu ludziska chcą się "nauczyć" jak z Pentaksem po kościele latać .... Nnnoooo ...

matb, Ty nie pro wokujiii ....

dżejpi,
jakos tego nie zauwazylem,
sa porady :?:
w tym watku :?:

icelander napisał/a:
dżejpi,
jakos tego nie zauwazylem,
sa porady :?:
w tym watku :?:

Jakich porad oczekujesz? Nie bardzo rozumiem... Mogę poradzić. Idź, pofotografuj, jak się da nie używaj lampy, jak używasz lampy to odbijaj i rozpraszaj ile się da. Na ślubie ma Cię nie być, masz być niewidoczny, niezauważalny tak bardzo jak to możliwe. Resztę moich przemyśleń po zeszłogrudniowym ślubie znajdziesz w historii tego wątku (na samym początku - na 3cim ekranie chyba).

Grendel,
no właśnie na 3cim,a tu już 27my,
porad nie szukam,znalezienie czegokolwiek graniczy z cudem,
każdy wątek rozmydla sie i odbiega daleko od tematu po paru postach,
uwagi kolorowych;poszukaj w wątkach;już to było;jesteś leń;
są co nie co na wyrost,
grzebanie w watkach które i tak są najczęsciej o wszystkim czyli o niczym,nie ma sensu,
wszystkie wątki są stricte towarzyskie,
pytania zadawane ulatuja w niebyt.

i tyle

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
icelander, witaj na forum Pentaksa, jeśli jeszcze nie zauważyłeś to wszystko co napisałeś jest naszą lokalną specyfiką :evil:

Dlatego ja jestem zwolennikiem tworzenia Bazy Wiedzy. Bo wiedza albo jest rozwodniona albo ucieka. Więc to co wartościowe powinno być spisywane albo przez "umyślnych" którzy z głową czytają wszystkie wątki w portalu i wychwytują ciekawe/interesujące/wartościowe informacje na wybrane przez siebie tematy (np. jeden op odnotowuje informacje o ciekawych miejscach, inny o usterkach sprzętu, inny o problemach z oprogramowaniem itd... i rozwiązania odnotowuje w bazie wiedzy. Inną metodą jest umieszczanie takiej wiedzy przez samych użytkowników ale pod rygorem moderowania przez opów.
Ja gdzieś tam miałem swoje przemyślenia po paru zrobionych poważniejszych sesjach i paru ślubach ale to się generalnie rozmywa i to co pół roku temu było dla mnie przeżyciem i problemem, teraz już problemem nie było i teraz to osoba która idzie po moich śladach powinna być zainteresowana odszukaniem takich wskazówek - skoro nie mamy bazy wiedzy z prawdziwego zdarzenia, siłą rzeczy szukanie jest trudniejsze. Podałem gdzieś parę dni temu przykład strony dotyczącej oświetlenia studyjnego (lowel.com/edu) - wiedza tam zawarta dla profesjonalisty jest wręcz (powinna przynajmniej) oczywista, dla mnie nie było nic nowością, ale fakt że kosztowało mnie to sporo wysiłku by to samemu wyeksperymentować - tam jest topodane kawa na ławę.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Ijon napisał/a:
jest naszą lokalną specyfiką
I całkiem dobrze nam z tym. :mrgreen:

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Tak jakby na innych forach było inaczej. Zanim padła jakakolwiek informacja o nowym 5d, na canon-board, w wątku o 5d mkII było 150 stron spekulacji (jaką nazwę będzie miał, jakie funkcje) i rozmów towarzyskich.

Skocz do: