Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Bo denerwuje mnie takie komuszo-dziecięce biadolenie, że "ktoś (podły kapitalista i pogrobowiec sanacyjny zapewne) kombinuje żeby więcej zarobić, dlaczego taki niedobry i nie odda za pół darmo wszystkiego i najlepiej żeby jeszcze na własny koszt przysłał". :evilsmile:

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
Grendel, jestem z natury spokojny, ale chyba dzisiaj mam nie najlepszy dzień. Takie teksty jak
Grendel napisał/a:
komuszo-dziecięce biadolenie
z miejsca podnoszą mi ciśnienie. Oszczędź sobie, po prostu.

Jakby się uprzeć, to można też podciągnąć jego zachowanie pod niektóre punkty regulaminu.
Cytat
2.12.
Użytkownik może posiadać więcej niż jedno Konto, jednakże nie może ich wykorzystywać do dokonywania jakichkolwiek czynności stanowiących naruszenie postanowień Regulaminu. Niedopuszczalne jest w szczególności:
(...)
c. dokonywanie kolejnej Rejestracji w celu unikania zapłaty opłat i prowizji należnych za dotychczasowe działania w ramach Allegro,

d. używanie Kont do nieuczciwego zawyżania kwot oferowanych w licytacji.

Ale nie wiem o jakich aukcjach i kontach dokładnie była mowa, więc ciężko cokolwiek powiedzieć.
*puf*

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Raven nie pisał że gość z drugiego konta podbijał cenę , jeżeli była za wysoka trzeba szukać niższej , i Grendel to napisał może ostro i dobitnie ale taka jest prawda - sami decydujemy czy chcemy coś kupić za określoną kwotę .

Też nie napisałem, że gość z drugiego konta podbijał cenę. (na to jest inny punkt regulaminu)
*puf*

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
j+ napisał/a:
Jakby się uprzeć, to można też podciągnąć jego zachowanie pod niektóre punkty regulaminu.
Użytkownik może posiadać więcej niż jedno Konto, jednakże nie może ich wykorzystywać do dokonywania jakichkolwiek czynności stanowiących naruszenie postanowień Regulaminu. Niedopuszczalne jest w szczególności:
(...)
d. używanie Kont do nieuczciwego zawyżania kwot oferowanych w licytacji.

To kto to napisał :-) ?

No ja. Nieuczciwe zawyżanie cen można rozważać na różnych płaszczyznach. Odnośnie podbijania aukcji z innego konta są te punkty:
Cytat
a. uczestniczenie w licytacji w ramach jednej Aukcji przy użyciu więcej niż jednego Konta,

b. składanie ofert we własnych Aukcjach
*puf*

Skocz do: