Charli1902  Dołączył: 19 Maj 2008
Zrób zeza...
... i zobacz przestrzeń!

Pozdrawiam

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
za wielkie nie daje rady :-/

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Idealnie jest jak się do 60% zmniejszy w Operze...

Ale takim czymś bawiłam sie już jakieś 25 lat temu w przedszkolu :-P

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
Charli1902, fajne :-)

PS. 19" monitor 4:3, oglądany z odległości wyciągniętej ręki. Bez większych problemów i bez przeskalowywania.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
mygosia, fakt :-) Kiedyś miałem taką książeczkę do zezowania :-P ;-)

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Para stereoskopowa? Tak, jak w XIX wieku? To o to chodzi? Ale, to był do tego taki dynks do oglądania. Nie robiło się zeza.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
cinekk1 napisał/a:
Para stereoskopowa? Tak, jak w XIX wieku? To o to chodzi? Ale, to był do tego taki dynks do oglądania. Nie robiło się zeza.

Ten "dynks" to stereoskop. A taka para fotografii to stereogram. Ta technika jest nadal używana w badaniach teledetekcyjnych powierzchni ziemi.

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
Hmm, co miało z tego wyjść? Bo ja nic specjalnego nie widzę, choć robię zeza :mrgreen:

frycol  Dołączył: 22 Lip 2008
Dawno takiego czegoś nie widziałem. Musze przyznać że na mnie to robi piorunujące wrażenie!! :shock:

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
Na 60% dobrze widać, tylk cZy ten obraz miał być tylko 3d, czy jakieś jeszcze napisy miały się pokazywać? Bo szczerze mówiąc, ja widziałem tylko takie stereogramy z ukrytymi napisami/obrazkami :)
cinekk1 napisał/a:
Tak, jak w XIX wieku? To o to chodzi? Ale, to był do tego taki dynks do oglądania.
No to w takim razie nadal jesteśmy w XIX wieku, bo na ćwiczeniach jeszcze stereoskopów używaliśmy (prowadzący zaznaczali by ich nie popsuć bo firma je prodująca już nie istnieje).

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Desmond, nie widziałeś, jaki wypaśny stereoskop mają wykładowcy w gabinecie. ;-)
Ale cytat, który mi przypisałeś, nie jest mojego autorstwa :-P
(coś ostatnio cytowanie chodzi pijane :roll: )

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
thrackan napisał/a:
Ale cytat, który mi przypisałeś, nie jest mojego autorstwa
Ech, już poprawiam ... cytowanie jest nie tyle pijane, co koncertowo nawalone ...

Skocz do: