DarekK  Dołączył: 05 Lut 2008
PENTAX PHOTO Browser 3 and PENTAX PHOTO Laboratory 3 Update

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
U mni po Update wysypuje się po włączeniu lupy powiększającej - znaczy mieli koszmarnie długo. :-( Poprzednio wszystko chodziło płynnie.

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Działa bez problemu pod WINE 1.0.1 :-)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
JackDeJack, u mnie to samo, ewidentnie zwalony update eh.. :-?

W poprzedniej było wszystko ok. jeśli chodzi o działanie, natomiast brakowało cyferek pod suwakami :evil:
Mnie najbardziej wk...rza że nawet jak zaznaczysz w opcjach by pamiętał ostatnie ustawienia (znaczy nie resetował paremetrów przy otwieraniu nowego pliku) to zachowuje wszystko z wyjątkiem balansu bieli, że się przy otwieraniu przełącza na Bright zamiast zostawiać na Neutral juz nie wspomnę.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Eldred napisał/a:
ewidentnie zwalony update
W takim razie wypada poczekać na następny

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
A u mnie wszystko działa dobrze. Na dwóch różnych komputerach w dodatku.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Chyba masz badziewne komputery :-P

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Jak i całą resztę z Pentaksem na czele- ale i tak na Najkona się nie przesiądę. :evilsmile:

plwk napisał/a:
Chyba masz badziewne komputery
Właśnie - na moim wypasie poprzednie wersje hulały aż miło. Do d... takie update'y - można sie szybko spodziewać poprawki - nawet pod tym samym numerem.

[ Dodano: 2008-11-27, 22:31 ]
Dajcie jakiś namiar na japoński support (nie moge wykukać) to poślemy maila dziękczynnego ;-)

baryja  Dołączył: 08 Mar 2007
Z macintoshową wersją jest wszystko w porządku, o ile wogóle można mówić o poprawnej pracy tego softu na macu. Może nawet trochę szybciej działa

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
ale to tylko update, czy od podstaw można zainstalować i zadziała?

Czysta wersja chodzi ok - dopiero po update do 361 się sypie i to tylko gdy użyjesz lupy.

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
System requirement :Memory : 1.0GB or more (2.0GB or more recommended)

^_^ ok to ja podziękował chyba dorzucić muszę do pieca... :-/ :roll: :-x

Mam DualCora 1.8 i 2GB RAM - powinno huczeć jak z poprzednimi wersjami a jest kicha.

[ Dodano: 2008-11-29, 11:29 ]
EDIT - zjada jakieś 80MB pamięci za to po włączeniu lupy oba rdzenie procka kotłują na 100% - kicha totalna i jak dla mnie ewidentnie coś sp...li. :evil:

Bez lupy wszystko chodzi jak poprzednio.

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
woła o płytę cd z softem od aparatu, nie wiecie, gdzie mogłem ją położyć? :P

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie widzę 8-)

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Faktycznie pod Windows 2003 włączenie lupki "zamraża" cały system na chwile :-)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
A ja mam tego dosyć, ściągnąłem triala Adobe Photoshop Elements 7 i powiem tyle:
Mniej mozliwości ale jakość Lightrooma, przy otwieraniu rawów utruchamia się ACR4.4 i opcje takie jak błysk wypełniający, kontrast, klarowność, Saturacja, vibrancja itd, działają tak jak w lightroomie, potem klika się na open file i otwiera go w Photoshop elements.

Można się pobawić albo plik zapisać i obrobić czymś innym (np. w photoscape)

Ogólnie rzecz biorąc jeśli chodzi o wywoływanie rawów z: wyciąganiem cieni, odszumianiem, wyostrzaniem itd. to moim zdaniem najlepszym jakościowo rozwiązaniem jest chyba obecnie Photoshop Elements.

Ani raw therapee, ani Lightzone, ani PPL nie dają tak małego zaszumienia przy wyciąganiu cieni (ważna sprawa jak masz za jasne niebo i za ciemną ziemię) i takiej jakości przy odszumianiu i wyostrzaniu. No i super ważna funkcja "recovery" do odzyskiwania prześwietleń, w innych programach ściemniająca po prostu jasne miejca tak że stają się szare (bez sensu, to zupełnie psuje kontrast zdjęcia).

Chyba już wiem co kupić, ale chyba kupię szóstkę bo ponoć niewiele się różni a jest dużo tańsza.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Eldred napisał/a:
jeśli chodzi o wywoływanie rawów z: wyciąganiem cieni, odszumianiem, wyostrzaniem itd. to moim zdaniem najlepszym jakościowo rozwiązaniem jest chyba obecnie Photoshop Elements.

Chyba masz na myśli w ogóle ACR. Bo on jest elementem różnych programów: PSElements, PS, Bridge... Może pomyśl o Bridge, jeśli w ogóle to się da oddzielnie kupić - to bardzo fajna aplikacja również do katalogowania zdjęć.

[ Dodano: 2008-12-01, 17:24 ]
Oj, nieaktualne, to jest jednak tylko element pakietów: http://www.adobe.com/prod...vesuite/bridge/

Skocz do: