cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
a Ci z pentaxami tez beda mogli? ;-)

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Nie, ci nie. Jak ktoś miał pentaksa do trzech pokoleń wstecz to jest wykluczony. Dlatego też tu taka cisza, żebyśmy się nie dowiedzieli nic i nie przyjechali "na partyzanta".

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Taaa, już widzę sprawozdanie z PPD:

"W dniach .... odbył się VIPolish Pentax Day. W trakcie spotkania oglądaliśmy kątaksy admina i nowego nikona moderatora. Pożar gasiły cztery zastępy OSP" 8-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Zaczynamy od początku.
Potrzebne są kandydatury chętnych na organizację PPD. Za kandydatami będą propozycje regionów, z których pochodzą.
Mam nadzieję, że znajdą się osoby chętne do podjęcia się głównej części organizacji naszej dorocznej imprezy, tzn. dogadania hotelu i znalezienia ciekawostek w okolicy.
Ze strony kolorowych przyjdzie pomoc w organizacji spędzania czasu itp.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
tref napisał/a:
tzn. dogadania hotelu

Tref - IMO powinienes chyba jakieś kryteria podać - ile ludzi może być, jakie wymagania powinien mieć hotel... I może chociaż zarys planów.
Żeby już na początku wyeliminować miejsca i ośrodki, które będą niewystarczające.

Na razie, to chyba potrzebny jest chętny, który się podejmie. Przeciez nie proszę teraz o wskazanie hotelu, tylko osoby do szukania takiego hotelu, nie?

Oki.

Skoro tak, to czekamy, aż ktoś się zgłosi.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
tref, wydaje mi się, że trzeba by choć wstępnie doprecyzować, czy mówimy o spędzie na 150 osób, na 80 osób, czy np. 40. I tak naprawdę nie jest to pytanie o ilość uczestników, tylko o pewne generalnie wyobrażenie profilu imprezy, jaką miałoby być PPD. Bo że ta impreza wymaga sprofilowania to pokazały chyba ostatnie doświadczenia i zainicjowane nimi dyskusje (których przecieki czasem dostajemy, my szaraki, co nie mają dostępu do zamkniętej części forum).

Ale co ma nowy profil imprezy do kandydata? Proszę, nie róbmy zamętu. Najpierw ludź, potem miejsce, potem wymagania na hotel i info o profilu imprezy.

Na razie nie chciałbym siać zamętu. Bedzie organizator - będzie PPD. Nie będzie organizatora, nie będzie ani PPD, ani nowego profilu tego spotkania, wiec o czym mówimy.

Założenia ogólne sa proste -> ponad 100osób się zjedzie i dla nich trzeba bedzie znaleźć spanie i jedzenie. Reszta na razie nie jest ważna. A przecieki od kolorowych i ze spotkan na razie mozna pominąć.

Tylko, że może organizatorowi miejsca łatwiej byłoby się zdecydować, jakby iwedział, że jego zadaniem jest tylko znalezienie odpowiedniego ośrodka. O resztę "atrakcji" nie powinien się martwić, bo będzie to praca grupowa.

Więc jak kotś się waha - śmiało! Przecież nie zostawimy nikogo samemu sobie :-)

Racja. Pomoc jak najbardziej będzie. Nie ma się co stresować tylko zgłaszać. Bo inaczej PPD będzie w Warszawie. :evilsmile:

[ Dodano: 2008-12-06, 16:14 ]
Utworzyłem nowy wątek o poszukiwaniu organizaotra:
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=355614

mygosia napisał/a:
tylko Tref błaga, aby na północ od Warszawy
Może być na północny zachód. Dublin? :evilsmile:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Byłby problem z zachowaniem akceptowalnych kosztów ;-)

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Ja proponuje Vik i Myrdal południowa Islandia. Z 40 Miejsc było w hotelu musiał bym sie dowiedziec u źródła bo nie pamietam :D plus cottage sztuk 5 po 4 osoby w każdym :D. Nocleg nie pamietam bo mieszkałem w wiosce. Hotel otwierany jest w maju do końca sierpnia. Aha na przy drodze na Reykjavik jest jeszcze schronisko młodziezowe chyba 20 miejsc noclegowych mają ale tego nie moge na 100% pamiatac oraz Hotel Lundi pod klifami.

W pobliżu sporo miejsc do fotografowania - Puffiny, klify, na klifie opuszczona stacja przekażnikowa TV, Widok na Raynisdrangar, Dyrholey, z 5 Kilosów lodowiec z wulkanem :D i piekna wulkaniczna plaża pod nosem :D. Dla znudzonych małe 9 dołkowe pole golfowe, sala gimnastyczna i basen z ciepłą woda. P.S wioska ma 300 mieszkańców i wszyscy sie znają. :)

Co do widoków do fotografowania to Thorir mogłby sporo ciekwych miejsc pokazać, jednak wiekszość miał by rześki problem by za nim nadarzyc :D

Jedyny problem ze trzeba by wyczarterowac samolot :D

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Thadeus, a ile by czarter kosztował? Takiego areoplana na +/- 100 pasażerów? I jak to wygląda z "noclegiem" dla samolotu? Pewnie kosztuje więcej, niż lot w dwie strony, się obawiam, ale może jednak by się na łikend kalkulowało jakoś?

Proponuję wrócić do Polski i nie śmiecić. tref, zacząłeś to posprzątaj :-P

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Zielonego pojecia nie mam - jak byłem to lot kosztował mnie cos koło 200E Iceland Expressem z Schonefeld do Keflaviku. Powrót podobnie chyba ale nie pomne bo w roznym terminie latalem wiec ceny były rozne. A byłem te pare lat temu. O aktualna cen trzeba by zapytac pewnie i znizki :D

Bus na BSI jest z Lotniska - a pozniej z BSI do Vik (moze jak sie uda spotkamy Wiesia - fajny gość - reszty "rodaków kochanych" lepiej omijac. Zakupy w Kjarvalu w weekend nie problem bo do 16 o ile pamietam jest. Dla bardziej potrzebujących Bonus w Selfoss :D.

Widoki bomba na zdjecia - i fany klimat ale polecam jechac w czerwcu kiedy mozna smigac w nocy po klifach bez latarek.

A i na odwaznych czeka Hakarl i Brennvin, na mniej odwaznych hardfiskur i Maltextrakt (FUj okropny shit z lukrecja) :P

Polecam - Jednak teraz sytuacja jest sredniao przez kryzys.

plwk, Przecież Irlandia i Islandia to druga i trzecia Polska :-D ;-)

Ilu chętnych na PPD znajdziesz przy takich kosztach ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
wdzydze :-) yo! rowerem tam śmigałem kiedyś (60km po bezdrożach Kaszub, prawdziwych kurna bezdrożach, nie jakiś asfalcik :-) ) zobaczyć skansen, po czem dowiedziałem się że w poniedziałki zamknięte
młody i głupi byłem

[ Dodano: 2008-12-08, 21:50 ]
ja bym był za wdzydzami - może i bym się pojawił :-) chciałbym, nawet bardzo :-)

adapter  Dołączył: 02 Mar 2007
A ja swoje 3 grosze ... interesuje mnie termin bo miejsce to przybyłbym raczej wszędzie. Czy jest już określony termin ? Pozdrawiam

Skocz do: