dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
[REUTERS] Pictures of the year 2008

qndzio  Dołączył: 30 Wrz 2008
Re: [REUTERS] Pictures of the year 2008
A co jest takiego niesamowitego np. w zdjęciu Josefa Fritzla?? Ja się chyba nie znam na fotografii :-(

qndzio, nie rozpatruj zdjęć prasowych, jako tylko zdjęć..

one zawsze istnieją z historią, dlatego tak ważne są teksty po prawej. Zdjęcie to czasem tylko ilustracja, najzwyklejsza, ale upamiętnia coś ważnego (zdaniem pewnej grupy ludzi)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Niektóre zdjęcia to wymagały dzikiego farta, dobrego oka i szybkiej reakcji - tenisówka w locie, snowboardzista i samolot... Generalnie jestem pod sporym wrażeniem ukazanych historii.

lukas  Dołączył: 01 Lis 2007
duza dawka emocji, a zdjecia w wiekszosci swietne. bardzo bardzo sie podoba.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Zdjęcia mi sie podobają, ale sposób prezentacji uważam za co najmniej kiepski. Zupełnie poszatkowana tematyka raz radość raz śmierć, żeby chociaż chronologicznie były poukładane to bym zrozumiał, ale tak?

luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Za offtopicuje teraz. Polecam portfolio Tomasza Woźnego- fotoreportera z Wrocławia. Wszystkie reportaże które tworzy, to tylko i wyłącznie jego pomysły i realizacje. Fotografuje tylko w BW. Bardzo podobają mi się jego kadry. "Olewa" kwestie techniczne. ;-)

www.tomaszwozny.com

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Jakos takos jestem rozczarowany poziomem.. (mowie o reutersie)

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
moze masz tak jak ja, ze zawsze jestes rozczarowany jak ogladasz cos "naj.." :)

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
luhso napisał/a:
Fotografuje tylko w BW.

Nie tylko. Sprawdź galerię Nasza-klasa.pl ;-) Ale prawda, kadry super!

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
luhso napisał/a:
portfolio Tomasza Woźnego

Kupuję to :-D

Ja bym kupil to, gdyby nie przedługie ładowanie zdjęć.. brak mi cierpliwości, może innym razem..

xolox  Dołączył: 11 Paź 2008
A był ktoś na World Press Photo ? :) jak to w tym roku wygląda ?

Tych kapci tyle tam leży że wcale nie trzeba było mieć zbytniego farta by to uchwycić :)

Maciej  Dołączył: 18 Cze 2007
dagio, mam tak samo..

Keek  Dołączył: 25 Cze 2008
Faktycznie Reuters w tym roku troszeczke rozczarowuje. Fotografia japonskich malpek, urocze az do bolu jest na stanie w kazdej agencji. Moze po prostu ten rok byl nudny i nie dalo sie zrobic ciekawszych zdjec?

aldek  Dołączył: 13 Paź 2006
Re: [REUTERS] Pictures of the year 2008
qndzio napisał/a:
A co jest takiego niesamowitego np. w zdjęciu Josefa Fritzla?? Ja się chyba nie znam na fotografii :-(

Wszystko. Uważam to właśnie zdjęcie za najlepsze z wszystkich fritzlowskich. Przypatrz się uważniej, ale wcześniej, jak tu ktoś radził, przyswój sobie historię. Wiem, że to teraz niemodne, ale czasem warto.

Podsumowanie, jak to podsumowanie, ale ten bałwan Maradona jest za wszystkie pieniądze! Uśmiałem się do łez.

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
Pewnie wiele osób już widziało ale wrzucam link do zdjęć Pictures of the year 2009 wg. agencji Reuters link

andrusz  Dołączył: 28 Lip 2007
Dzięki kefa :-B

Muszę wyznać, że 90% tych zdjęć by mnie w ogóle nie zainteresowała, gdyby nie podpisy :-/ Może mam jakiś kryzys, bo ostatnio nic mi sie nie podoba ;-)

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
andrusz napisał/a:
90%
myślę, że nie było aż tak żle ;-) obejrzyj jeszcze zdjęcia miesiąca

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
kefa napisał/a:
Muszę wyznać, że 90% tych zdjęć by mnie w ogóle nie zainteresowała, gdyby nie podpisy

Bo o to chodzi w reportażach :) opis buduje zainteresowanie, napięcie.
Spróbuj sam zrobić! Zobaczysz może naprawdę coś ciekawego wyjść. A zdjęcia np. technicznie mogą leżeć.

Skocz do: