j+  Dołączył: 01 Sty 2008
1: (w ramach informacji, bo myślałem, że zdjęcia nie działają) żeby zobaczyć zdjęcia trzeba kliknąć jeszcze na burning, czyli link to http://www.alkos.info/wp/1
2: ciężko mi powiedzieć, nie było mnie tam, nie wiem co, jak i kiedy padło. Nawet nie tyle, że teksty mi nie pasują do zdjęć, co zrobił się harmider mały. Ale tylko mały. Opowiadasz historię, ja jako odbiorca nie wiem do którego zdjęcia jest który tekst. Linijka przerwy więcej chyba by wystarczyła. Co nie zmienia faktu, że jest znacznie prościej i czytelniej niż wcześniej.
3: powodzenia w realizowaniu nowego projektu :-)

[ Dodano: 2008-12-12, 01:08 ]
oł, ale wolno piszę! Jeszcze przed chwilą Sampa tu nie było.
*puf*

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
O! Całość z tekstami jest super :-D Człowiek czuje się, jakby tam był.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Podpisy dobrze grają. Ale układ wersji 1 był chyba fajniejszy :) Szkoda, że się tego nie da połączyć.

Edit: chyba wiem o co chodzi. Pierwszą wersję jako jedyną da się łatwo objąć jednym rzutem oka, a potem można dopiero przejść do szczegółów. Tak. To o to chodzi.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
j+ napisał/a:
Opowiadasz historię, ja jako odbiorca nie wiem do którego zdjęcia jest który tekst.

Teksty nie są bezpośrednio do zdjęć, to zasłyszane frazy... :-)

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
Nie no, jak widzisz, tylko mnie to mierziło, więc to nie problem z prezentacją tylko odbiorcą najwyraźniej :-)
*puf*

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
chciałbym umieć napisać coś mądrego, ale tyle mądrego już tu napisano, że tylko zaznaczę swoją obecność.. ja który robię ostatnio zdjęcia ścianom, poza które prawie nie wychodzę. Alkos, rób co i jak chcesz, po prostu rób swoje..

a pokazane w pierwszych postach zestawienia zdjęć nie wzbudzają mojego zainteresowania :-)

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
nie mam czasu teraz czytać całego wątku.
Widzieliście film "Buntownik z wyboru"?
Cisze się, że nie zastaliśmy Cię dziś w domu.

gilby

gilby napisał/a:
Widzieliście film "Buntownik z wyboru"?
Cisze się, że nie zastaliśmy Cię dziś w domu.

Nie widziałem, nie łapię?

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
w skrócie - gość był geniuszem, ale tego nie wykorzystywał. Pracował na budowie. Co dziennie rano przyjeżdżał po niego kolega. I ten kolega widząc to wszystko, powiedział, że codziennie rano jak przyjeżdża po niego do pracy, ma nadzieje, że go nie zastanie w domu. Że tamten zrobi coś i pójdzie krok dalej. Wyjedzie. I tak się kończy ten film.

Piszę szybko, bo mam sajgon, mam nadzieje, że zrozumiałe.

Tak mi się właśnie skojarzyło, jak w RSS zobaczyłem dzisiejszy news.
Wchodzę jak co dzień na bloga i Ciebie tam nie ma. Zamknięte.

gilby

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
gilby, napisałem alkosowi na PW o co chodziło, nie chcialem potencjalnym czytajacym tego dobrego filmu streszczac, no ale, sam zaczales to i sam dokonczyles :-)

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Coś się kończy, coś się zaczyna...

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
alkos, widzę, że jednak szykujesz się do konkursu trefa. Najpierw był cykl 3-klatkowy, teraz 4-klatkowy... Akurat na konkurs dojdziesz do 6 ;-)

Chetnie bym sie szykowal, ale nie lubie rozstawac sie z negatywami. Odpuszczam więc :-)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
alkos napisał/a:
uszczam więc

Super wiadomość dla innych!
Znacząco rosną szanse na wygraną :-P

mygosia napisał/a:
alkos napisał/a:
uszczam więc

Hej, ja tego nie napisałem :-P

pawel_swinarski  Dołączył: 06 Lis 2008
Obyś tylko nie zabłądził :)

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
alkos napisał/a:
A jak to wygląda w ten sposób:

http://www.alkos.info/wp/

?

Może spróbuj zrobić to w formie stron z albumu ?

Tak jakby dwie strony, po prawej zdjęcie po lewej tekst.. albo na odwrót. To jedyna szansa, imitować książkę, inaczej wygląda jak opis produktu ze sklepu internetowego..

guerilla napisał/a:
To jedyna szansa, imitować książkę, inaczej wygląda jak opis produktu ze sklepu internetowego..

Ale ja nie chce imitowac ksiazki. Docelowo beda tam byc moze np. klipy dzwiekowe... Czekaj, czekaj, sklepu? Czy ty wlasciwie kliknales na tytul/zdjecie?

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
alkos napisał/a:
Docelowo beda tam byc moze np. klipy dzwiekowe...

Na zasadzie dobranego utworu muzycznego, czy nagrania w okolicy wciśnięcia spustu?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
alkos, nie wiem czym to było spowodowane, ale na początku widziałem tylko tekst, dopiero jak doczytałem tu w wątku to kliknąłem na tytuł i pokazał się cały wpis, potem cofam na główną, patrzę, oczom nie wierzę, a tam pojawiły się miniaturki zdjęć przy tytule

nie wiem na ile to wina mojej przegladarki/konfiguracji, ale gdybym widział miniaturkę od razu, to bym się domyślił że trzeba kliknąć, a tak to bez przeczytania tego na forum, opuściłbym twoją stronę z niedosytem, że zamiast zdjęć, zająłeś się czystą grafomanią :-P

Skocz do: