fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
bix napisał/a:Są przecież komputery do obudów ITX (VIA i Intel Atom)
bix napisał/a:A jeśli jest na procesorze wentylatorto taki mały jak czasem przy kartach dźwiękowych.
bix napisał/a:Jedyny wentylator jaki będzie to w zasilaczu i on jest w zupełności wystarczający. A jeśli jest na procesorze wentylatorto taki mały jak czasem przy kartach dźwiękowych.
A nie pianino?jungli napisał/a:jak ktos chce grac to lepiej chyba kupic stacjonarke albo konsole.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Możesz nie zauważyć tych oszczędności. A monitor LCD prawdopodobnie i tak za jakiś czas kupisz :)pancurski napisał/a:W przyszłym roku zamierzałem złożyć nowy komputer i zakupić monitor lcd, jednak pomyślałem, że dobrze byłoby obniżyć rachunki za prąd i pojawił się pomysł kupna laptopa.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
No tylko te mobilne to mają taką wadę, że są trochę drogie. Ewentualnie można sobie netbooka kupić, ale one znowu są trochę słabe pod względem osiągów.klimecki_ napisał/a:-mobilnosc (mozesz googlac na lezaco itp, przeniesc go tam gdzie jest potrzebny i zabrac z miejsca w ktorym w danej chwili przeszkadza, nie ma przy tym wiekszych stresow)
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
LDevil napisał/a:Możesz nie zauważyć tych oszczędności.
No, chyba że wtyczka wypadnie i szlag trafia całą robotęlopcio napisał/a:Przecież w laptopie można spokojnie wyjąć baterię i pracować cały czas na prądzie z gniazdka.
Na kolanach sobie leży.LDevil napisał/a:matb, i teraz gdzie używasz tego laptopa? Na podłodze?
- A gdzie Żonamatb napisał/a:Na kolanach sobie leży
K-5IIs+*16-50+77/1.8+43/1.9+dualKit+Metz58; Mz10+kit; duże chęci - mało czasu - brak zdolności
matb napisał/a:Na kolanach sobie leży.
Witek napisał/a:Wymiana LCD - trzeba dokupić nowy
Witek napisał/a:DVDRW/BlueR - dokupić na USB
Witek napisał/a:zwiększyć dysk - nie każdy się podejmie - więc znów USB itp.
Witek napisał/a:włożyć super dźwięk
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
LDevil napisał/a:No tylko te mobilne to mają taką wadę, że są trochę drogie. Ewentualnie można sobie netbooka kupić, ale one znowu są trochę słabe pod względem osiągów.
lopcio napisał/a:Przecież w laptopie można spokojnie wyjąć baterię i pracować cały czas na prądzie z gniazdka. Najlepiej rozładować akumulator do ok. 40% - przy takim stanie najwolniej traci na pojemności.
Witek napisał/a:Mnie najbardziej nie podoba się w laptopach to, że są niereformowalne. Wymiana LCD - trzeba dokupić nowy, DVDRW/BlueR - dokupić na USB, zwiększyć dysk - nie każdy się podejmie - więc znów USB itp. włożyć super dźwięk, super graf. itp. Dodatkowo przez 2 lata masz gwarancję i nic nie możesz grzebać w nim. A po 2 latach to już Ci się nie chcę.
thrackan napisał/a:A do stacjonarnego dają za darmo?
thrackan napisał/a:Nie jeżeli masz lapa z zatoką rozszerzeń. W nich wymiana napędu to 10 sekund przy użyciu jednej ręki
K-5IIs+*16-50+77/1.8+43/1.9+dualKit+Metz58; Mz10+kit; duże chęci - mało czasu - brak zdolności
krótkowzroczność + astygmatyzm :]
A ja chciałem zwrócić uwagę, że te naprawdę mobilne są drogie dość. Za mobilnego uważam góra 13 cali i max 1.5kg przy zachowaniu normalnych osiągów :)klimecki_ napisał/a:...ja wlasnie pisalem o tym jako o zalecie notebooka-mobilnosc:)
Mylisz stację dokująca (która zajmuje trochę miejsca na biurku) z zatoką rozszerzeń (która jest w środku laptopa). To pierwsze jest używane w celu stworzenia na bazie laptopa normalnego środowiska pracy (monitor LCD, klawiatura, mysz), natomiast to drugie służy np. do szybkiej wymiany napędu CD albo do umieszczenia dodatkowej baterii w miejscu tego napędu.Witek napisał/a:Fakt - ale to chyba podraża koszt laptopa![]()
Fakt...ale jak masz taką stację dokującą czy inne ustrojstwo to jak wielkie jest Twoje biurko.
LDevil napisał/a:Mylisz stację dokująca
Witek napisał/a:Nie ale można stary spoko sprzedać
Witek napisał/a:Fakt - ale to chyba podraża koszt laptopa![]()
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50