dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Dla wielbicieli Off Festival, juz niedlugo Off Club
http://www.ofc.off-festival.pl/

Bylem na pierwszym offie i to najlepsza impreza muzyczna jaka w zyciu widzialem, a pare koncertow w zyciu zaliczylem. Co roku obiecuje sobie, ze znow pojade i jakos nie wychodzi :-/

Woodstock tez milo wspominam, ale tylko dlatego, ze mialem backstage pass. Gdybym mial w tym syfie 3 dni siedziec, to bym chyba skisl. I muzycznie woodstock tez raczej srednio.

studentmibm  Dołączył: 29 Mar 2008
Mystic Festival, bodajze 28 czerwiec 2005 :) Bylo to na Stadionie Ślaskim w Chorzowie :) No i trzeba przyznac, ze byla jazda :D Glowna gwiazda bylo Iron Maiden :) poza nimi gral Nightwish, Kreator, Dragon Force i cos tam jeszcze :) ale z tego co mia wiadomo to byl chyba ostatni MF organizowany w Polsce, nie przypominam sobie zeby w kolejnych latach cos bylo.

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
Mystic Festival
Odbył się jeszcze w 2007 5 czerwca w Katowickim Spodku odbył się Mystic Festival 2007. Zagrały m.in. Virgin Snatch, Behemoth, Celtic Frost i SLAYER tego ostatniego tylko żałuje że nie widziałem na Żywo!!! :roll: :evilsmile: :-B

saxon  Dołączył: 30 Cze 2007
SiekaSS napisał/a:
SLAYER tego ostatniego tylko żałuje że nie widziałem na Żywo!!! :roll: :evilsmile: :-B

A ja dwa razy :evilsmile:

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
saxon napisał/a:
A ja dwa razy :evilsmile:

Ja też. Pierwszy raz w 1992 w Zabrzu, jak byli na trasie z Testamentem... :-)
A co do tematu, to w latach 90'tych zaliczałem chyba większość dużych metalowych festiwali w PL - od Monsters of Rock, Metalmanii, Rock on Island, czy S'thrash'ydła począwszy, a na lokalnych krakowskich skończywszy...

czaras6
[Usunięty]
jarocin...

jaad75 napisał/a:

Ja też. Pierwszy raz w 1992 w Zabrzu, jak byli na trasie z Testamentem... :-)
A co do tematu, to w latach 90'tych zaliczałem chyba większość dużych metalowych festiwali w PL - od Monsters of Rock, Metalmanii, Rock on Island, czy S'thrash'ydła począwszy, a na lokalnych krakowskich skończywszy...

To stary "wyjadacz" z Ciebie :lol: Mój starszy Brat też był na tym koncercie w Zabrzu w 1992r. 8-) Ciekaw jestem czy by teraz taki zespół zagrał w Zabrzu :-P i Ciekawe gdzie :-> ?
Bo w wiatraku to raczej za mała dziupla :mrgreen:
A co do Metalmanii to za taka kasę wole jechać do pepików na Brutal Assault więcej konkretnych kapel tam gra co w Polsce ich nie było albo byli sporadycznie. :roll:

saxon  Dołączył: 30 Cze 2007
W 1992 w Zabrzu tak długo wpuszczali, że załapałem się na dwa ostatnie numery Testamentu :evil: , a ze S'thrash'ydła wróciłem z uszkodzonym łokciem ech..to były czasy.

saxon napisał/a:
W 1992 w Zabrzu tak długo wpuszczali, że załapałem się na dwa ostatnie numery Testamentu :evil: , a ze S'thrash'ydła wróciłem z uszkodzonym łokciem ech..to były czasy.

Słaba organizacja koncertu :roll: ?

Wracałem z Leszna z potłuczoną ręką... :-| Ale koncert się udał :evilsmile:

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
SiekaSS napisał/a:
Słaba organizacja koncertu :roll: ?

Na metalowych normalka - najgorzej wspominam wejście na Sepulturę w Jastrzębiu , na pierwszego Slayera wepchałem się na samym początku , pod samiuśką scenę no i Chuck B.
swoim zachowaniem sprawił , że podczas następnej wizyty Tomka A. w Zabrzu wchodziłem bez przepychanek na dwa ostatnie Machine Head a szkoda bo to co zobaczyłem zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie .
S`thrash`ydło podobnie jak saxon wspominam po ranach , ale piwko z Vorphem z Samaela wynagrodziło ból ;) Czytałem o tegorocznej reaktywacji i nawet przez chwilę ...
ale kości już stare i leniwe . No i największy żal Death w Spodku ino bez najważniejszej osoby.

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
festiwale ? a no wszystkie z cyklu Nowa Muzyka, Nowe horyzonty, Unsound, Off i czasami dla odmóżdżenia Haineken ale z roku na rok jest gorszy : ) Wychowałem się na BBC1, później wytwórnie Gustaff, Ninja Tune, Warp records, Merck, Kompakt, Blue Note itd...

to o mnie nawiazujac do muzyki, bo w muzyce siedzę tak pi razy oko 10 razy dłużej niż w fotografii : )

pozdrawiam

Slava  Dołączył: 25 Kwi 2006
studentmibm napisał/a:
Mystic Festival, bodajze 28 czerwiec 2005 :) Bylo to na Stadionie Ślaskim w Chorzowie

Heh, łza sie w oku kręci -to chyba mój pierwszy duży koncert, gdzie pracowałem już nie jako stagehand (lub po polsku tarant), ale jako pełnoprawny członek załogi. A Nightwish bardziej mi się podobał w hali Wisły tego roku. No ale tam to oni byli główną gwiazdą.
Poza tym pracowałem przy Open'erze, Off Festivalu, Przystanku, Coke, jeśli wymienić tylko festiwale :evil:

afuszejk napisał/a:
Wychowałem się na BBC1
Nie wiedzialem, ze nawet tutaj sa tacy :-)

Slava  Dołączył: 25 Kwi 2006
A był ktoś na Gilmourze w Gdańsku? Chyba najlepszy muzycznie koncert przy jakim robiłem, jeden z nielicznych, gdzie warto było tkwić pod scena zamiast pojechac do hotelu.

Widze, ze tu metalowcy sie glownie udzielaja. To ja wespre ducha indie i dopisze, ze bylem na Marlboro Rock In Festival w Sopocie w 1994 roku, gdzie jedyny jak dotad polski koncert zagral Radiohead. A nastepnego dnia grali Afghan Whigs i do dzis nie moge uwierzyc, ze to naprawde sie wydarzylo.

Dla kolegow metalowcow. Na tej samej scenie grali wtedy Illusion, Gdzecikwiaty, Coma :!: :!: :!: :!: beka, nie?

[ Dodano: 2008-12-17, 22:32 ]
Slava napisał/a:
jeden z nielicznych, gdzie warto było tkwić pod scena zamiast pojechac do hotelu.
Pod scena pewnie tak. Ale 100 metrow od sceny raczej nie. Chociaz z drugiej strony nie powinienem bluznic, bo ten koncert to spelnienie marzen. Uslyszalem to co chcialem uslyszec w wersjach lepszych niz moglbym sie spodziewac. Jeden z lepszych koncertow w zyciu. Ale naglosnienie cieniutkie.

Akai  Dołączył: 06 Sty 2008
No tak.A Mieczyslaw Fogg pominiety po raz kolejny

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Cytat
No i największy żal Death w Spodku ino bez najważniejszej osoby.

Mówisz o Death w 1990? Nie dojechałem tam niestety... Ale Sepulturę z Heathen i Sacred Reich pamiętam - to był mój pierwszy duży koncert...
A co do wejść, to faktycznie niamal z każdym koncertem organizowanym przez Metal Mind był problem... I zawsze kończyło się czułymi pozdrowieniami dla Dziuby... :-P

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
jaad75 napisał/a:
Mówisz o Death w 1990?

Dokładnie , też mogłem nie dojechać bo w Tarnowie chcieli nasze wagony zostawić na bocznicy. A tego że był Heathen i Sacred Reich nie pamiętałem bo wlazłem na Sepulturę , fajnie było na tyłach Jastrzębskiej hali :-B nad sadzawką ...
Akai twórczości Mieczysława F. na żywo nie widziałem ale że towarzystwo metalowe nie zamyka się w sztywnych ramach , powiem tylko że na wspomnianym Sthrashydle bodajże Roman Kostrzewski - KAT , śpiewał "Chcę wyjechać na wieś" Urszuli Sipińskiej a ludziska pod sceną świetnie się bawili .
PS. bilet tak dla porównania z dzisiejszymi litaniami na odwrocie co można czego nie i ile za to grozi .

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
Ja cudownie wspominam Vadera w warszawskiej Stodole, rok albo '93 albo '94, nie pamiętam... Koncert był w czerwcu, kilka dni wcześniej Legia zdobyła Mistrzostwo Polski, wchodzi Peter na scenę i na dzień dobry gratuluje fanom warszawskiej Legii zdobycia Mistrza! Chłopak z Olsztyna ma u mnie szacunek za to :-B
Koncert był wyśmienity a ja skakałem ze sceny jak szaleniec! 100% stagediving!!! CZAD
Po koncercie byłem tak wyczerpany, że ledwo dotarłem do domu.

dzerry napisał/a:
Widze, ze tu metalowcy sie glownie udzielaja

Ja się nie szufladkuje do żadnej subkultury haha to że bojówki noszę od długiego czasu ,glany już poszły dawno w odstawkę...Raczej swoją filozofię mam i muzy też różnej słucham bo ktoś kto ogranicza się do jednej nuty i rytmu jest prostym człowiekiem. :evilsmile:

Skocz do: